|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620TI] Termostat - różnice między umiejscowieniem
sudiero - Nie Gru 15, 2013 20:51 Temat postu: [R620TI] Termostat - różnice między umiejscowieniem Witam
Wiecie z jakiego powodu termostat w wersji z klimatyzacją jest w innym miejscu niż bez klimatyzacji? Mam problem ze znalezieniem w rozsądnych pieniądzach oryginalnego węża z termostatem. A znalazłem osobę która ma na sprzedaż tylko że twierdzi że u niego termostat jest w głowicy zamontowany. Nie wiem czy podejdzie to w moim samochodzie.
Markzo - Pon Gru 16, 2013 11:32
Nie pojdejdzie. Jeśli masz wersję z klimą, to kup wąż dolny od chłodnicy z lublina (silnik diesla), pasuje pod termostat. Trzeba go obciąć i połączyć z chłodnicą. U mnie to tak wygląda:
koszt - 21zł.
sudiero - Pon Gru 16, 2013 20:11
Dzięki za podpowiedź. W tej chwili mam już jakiś nieoryginalny dlatego przy okazji wymiany termostatu chciałem wrócić do serii. Wąż sam w sobie jest szczelny, tylko nie wiem czy podejdzie do niego oryginalny termostat. No nic jutro go zdejmę i przymierzę w sklepie termostat jeśli sprzedający się zgodzi.
|
|