|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] dołączony abs pilne pytanie
marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 18:04 Temat postu: [r200] dołączony abs pilne pytanie Ostatnio zauważyłem ze system abs w moim aucie szwankuje, odpala sie odrazu nawet przy malych bardzo malych prędkościach.. Na tablicy bezpiecznikow brak legendy, wiec chce odlaczyc wtyczke przy abs. I teraz pytanie czy odłączenie tej wtyczki spowoduje wylaczenie tylko systemu abs czy tez bedzie calkowity problem z hamulcami tzn. Ze hamowac bede kotwica ?
morales - Nie Gru 22, 2013 18:15
miałem często problem z abs , z tego co wiem ,to jeżeli włącza się kontrolka abs,czyli pokazuje awarię, to system abs odłącza się samoczynnie i hamulce działają tak, jakby go nie było.
pozdrawiam
marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 18:18
Wlasnie ona sie nie włącza, podejzewam ze lampka jest przepalona, lub odlaczona przez poprzednoego właściciela. Chodzi mi o ta wtyczke przy papie!
sTERYD - Nie Gru 22, 2013 18:37
przy jakiej papie?
Jeśli chodzi o bezpieczniki, to poszukaj na forum. Opisy były wklejane. Możesz też ściągnąć sobie instrukcję, albo nawet RAVE i tam na pewno też są rozpiski. Więc nie wiem w czym problem.
marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 18:43
Dobra inaczej.. Mamy pąpe abs tak, dalej... Do tej pąpy podłączona jest wtyczka tak, i teraz pytanie jest o wlasnie tą wtyczke. I tylko o wtyczke sie rozchodzi, nie o szukanie legendy bezpiecznikow, ani nic innego. O jedna jedyną wtyczke kolo abs i tyle
sTERYD - Nie Gru 22, 2013 19:33
Nie ma pąpy, jest POMPA. odłączenie WŁAŚNIE tej wtyczki nie spowoduje nic, tylko że zaświeci się kontrolka.
Ale to tylko zamaskuje Twój problem. Roziwiązanie łatwo znajdziesz w szukajce, tylko tam też trzeba napisać po polsku.
marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 19:55
Hahahah no fakt, ta ortografia . Zamaskuje.. Wylaczy sie abs czy nie?
tronsek - Nie Gru 22, 2013 20:14
marcin.gdansk napisał/a: | Wylaczy sie abs czy nie? | Wyłączy się.
marcin.gdansk napisał/a: | system abs w moim aucie szwankuje, odpala sie odrazu nawet przy malych bardzo malych prędkościach.. | Sprawdź pierścienie zębate, czy czasem nie są popękane lub mocno zanieczyszczone. TYo właśnie one często są przyczyną szwankowania ABS-u.
|
|