Zobacz temat - [r200] dołączony abs pilne pytanie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r200] dołączony abs pilne pytanie

marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 18:04
Temat postu: [r200] dołączony abs pilne pytanie
Ostatnio zauważyłem ze system abs w moim aucie szwankuje, odpala sie odrazu nawet przy malych bardzo malych prędkościach.. Na tablicy bezpiecznikow brak legendy, wiec chce odlaczyc wtyczke przy abs. I teraz pytanie czy odłączenie tej wtyczki spowoduje wylaczenie tylko systemu abs czy tez bedzie calkowity problem z hamulcami tzn. Ze hamowac bede kotwica ;-) ?
morales - Nie Gru 22, 2013 18:15

miałem często problem z abs , z tego co wiem ,to jeżeli włącza się kontrolka abs,czyli pokazuje awarię, to system abs odłącza się samoczynnie i hamulce działają tak, jakby go nie było.
pozdrawiam

marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 18:18

Wlasnie ona sie nie włącza, podejzewam ze lampka jest przepalona, lub odlaczona przez poprzednoego właściciela. Chodzi mi o ta wtyczke przy papie!
sTERYD - Nie Gru 22, 2013 18:37

przy jakiej papie?
Jeśli chodzi o bezpieczniki, to poszukaj na forum. Opisy były wklejane. Możesz też ściągnąć sobie instrukcję, albo nawet RAVE i tam na pewno też są rozpiski. Więc nie wiem w czym problem.

marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 18:43

Dobra inaczej.. Mamy pąpe abs tak, dalej... Do tej pąpy podłączona jest wtyczka tak, i teraz pytanie jest o wlasnie tą wtyczke. I tylko o wtyczke sie rozchodzi, nie o szukanie legendy bezpiecznikow, ani nic innego. O jedna jedyną wtyczke kolo abs i tyle :-)
sTERYD - Nie Gru 22, 2013 19:33

Nie ma pąpy, jest POMPA. odłączenie WŁAŚNIE tej wtyczki nie spowoduje nic, tylko że zaświeci się kontrolka.

Ale to tylko zamaskuje Twój problem. Roziwiązanie łatwo znajdziesz w szukajce, tylko tam też trzeba napisać po polsku.

marcin.gdansk - Nie Gru 22, 2013 19:55

Hahahah no fakt, ta ortografia :-P . Zamaskuje.. Wylaczy sie abs czy nie?
tronsek - Nie Gru 22, 2013 20:14

marcin.gdansk napisał/a:
Wylaczy sie abs czy nie?
Wyłączy się.

marcin.gdansk napisał/a:
system abs w moim aucie szwankuje, odpala sie odrazu nawet przy malych bardzo malych prędkościach..
Sprawdź pierścienie zębate, czy czasem nie są popękane lub mocno zanieczyszczone. TYo właśnie one często są przyczyną szwankowania ABS-u.