Zobacz temat - [Rover 400] Montaż klamki

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 400] Montaż klamki

siekier - Pią Gru 27, 2013 15:45
Temat postu: [Rover 400] Montaż klamki
Witam,

Zamontowałem w moim roverze nową klamkę zewnetrzną przednią prawą. Pojawił się mały problem ponieważ uszkodziłem przy tym mały biały plasticzek który łączy klamkę wewnętrzną z.. "prętem" mechanizmu otwierania zamka.

Chodzi o ten element:

Skleilem to taśmą, ale drzwi otwierają się z oporem bo nie ma pełnej ruchliwosci tego ukladu. Pytanie, gdzie mogę kupić taką część i jak ona się fachowo nazywa ?

Dziekuję za odpowiedzi..

sTERYD - Pią Gru 27, 2013 17:44

gdzieś to już było na forum. W prawie każdym aucie takie występuje. Jak będę u taty i nie zapomnę, to poszukam. Powinienem mieć jeszcze kilka w swoich gratach, to Ci wyślę.
wooy11 - Pią Gru 27, 2013 17:48

Nie wiem czy mozna sam ten plastik gdzies kupić poza szrotem ;) ale jak juz go urwałeś to wyciag go calkiem a pret wloz w jego miejsce, mozesz delikatnie podgiac drut, żeby chociaz troche zabezpieczyc przed "wyskoczeniem" .... bo ten plastik to wlasciwie chyba zabezpiecza przed odłaczeniem sie od klamki.
LookMyWay - Pią Gru 27, 2013 18:38

Ja zagiąłem ten "pręt" na końcu i nasmarowałem smarem i do dzisiaj chodzi bez zarzutów a było to z 1.5 roku temu.

[ Dodano: Pią Gru 27, 2013 18:38 ]
Fachowo nazywa się chyba: Spinka mocowania cięgna klamki
Jej numer to: B23327

bizon - Sob Gru 28, 2013 08:24

kiedys kupowalem same na allegro. trzeba by poszukac pod roznymi nazwami jakie sprzedajacy mogli by nadac
MatiNitro - Nie Sty 05, 2014 11:13

siekier, mam stare klamki z r200, a przy nich te zatrzaski białe ;) wal na PW jeśli nadal ich potrzebujesz :)