|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG-ZR] Problem z szyba!!
ADI-MG - Czw Sty 02, 2014 18:22 Temat postu: [MG-ZR] Problem z szyba!! Witam wszystkich,mam problem z szyba strona od kierowcy.Silniczek dziala tylko jak podnosze szybe jak chce opuscic nic sie nie dzieje??Mial moze ktos podobny przypadek??
NoPE - Pią Sty 03, 2014 14:49
Przełącznik albo przekaźnik nie styka. Przeczyszczenie styków powinno pomóc. Jeśli nie, problem leży głębiej. Przyczyn może być wiele więc zalecam rozpocząć od najłatwiejszych, banalnych usterek typu zluzowany kabelek....
ADI-MG - Pią Sty 03, 2014 15:46
Przelacznik dziala na 100% sprawdzalem na drugiej szybie,przekaznik tez przekladalem i nic nie pomoglo.Zastanawia mnie to ze prad dochodzi i silniczek dziala tylko w jedna strone???
NoPE - Sob Sty 04, 2014 00:07
Silniczek jest na prąd stały. Jak zmienisz mu potencjały/bieguny, będzie kręcił w przeciwną. Tak też spróbuj. Jeśli silniczek się zakręci w drugą stronę, to będziesz wiedział, że coś po stronie styków. Multimetr w dłoń i sprawdź przejście. Wg mnie coś nie łączy i/lub nie dostaje któregoś z potencjału (+, -).
ADI-MG - Wto Sty 07, 2014 16:55
Sprawa sie chyba wyjasnila prawdopodobnie walniety jest przekaznik szyby w module komfortu.W sobote bede wymienial,jak pomoze dam znac.
|
|