Zobacz temat - [R75] auto samo sie otwiera i opuszcza szyby

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] auto samo sie otwiera i opuszcza szyby

BumNiko - Sob Lut 15, 2014 08:57
Temat postu: [R75] auto samo sie otwiera i opuszcza szyby
Witam wszystkich. Dzis rano autko mnie strasznie zaskoczylo swoim zachowaniem.. a wiec, wczoraj o godzinie 1 w nocy zamknalem auto z pilota, a o 8 rano dzwoni znajomy ze mam szyby otwarte o_O rowniez byl zdjety z alarmu(fabrycznego) i byl calkowicie otwarty.. po probie zamkniecia wszystkiego auto po chwili znow sie otworzylo i opuscilo okna.. wiec odlaczylem aku i z kluczyka. Prosze o pomoc;\
dzelo23 - Sob Lut 15, 2014 09:34

Przeszukaj dobrze forum, pamiętam że kolega MaReK miał identyczny problem. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale powodem była chyba wilgoć/woda w aucie.
domel101 - Sob Lut 15, 2014 09:36

ostatnio był też temat z wariującą elektryką, najczęściej to wina zalanego kompa. zobacz czy w ściance grodziowej z lewej strony(przodem do auta) nie ma wody i sprawdzić drożność odpływów
MaReK - Sob Lut 15, 2014 13:19

Tak to ja zmagałem się z taką opcją. Problem był szerszy bo potrafił działać w czasie jazdy i np. mrugał kierunkami (jakbyś włączył awaryjne). Przyczyna tkwiła w zamku "master" w drzwiach kierowcy. Odepnij wtyczkę, napuść jakiegoś penetratora wytrącającego wilgoć. Zamek też możesz tym potraktować. Zanim to zrobisz, możesz wyjąć bezpiecznik do centralnego i pamiętać, żeby zamykać auto z kluczyka.
BumNiko - Sob Lut 15, 2014 14:16

Dzieki wszystkim za pomoc. Bede grzebal.