|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] problem z odpalaniem na ciepłym silniku
darciu2 - Pon Mar 03, 2014 12:40 Temat postu: [R214] problem z odpalaniem na ciepłym silniku Witam wszystkich jetem tu zupełni nowym uzytkownikiem i mam problem z moim niedawno nabytym roverkiem a mianowicie ...
Wszystko z nim jak dotąt było ok ale od jakiegoś czasu jest problem z odpalaniem na ciepłym silniku.Jak ostygnie wszystko wraca do normy.
Wymieniłem świece,przewody,wszystko wyczyściłem ko[pułka ,palec, silniczek krokowy.
Silnik kręci ale tak jakby nie dostawał paliwa.... suche świece.
Na tzw."plaka" chodzi wieć z zapłonem jest raczej ok?
Ktoś z mądrych mechaników podpowiedział ze to czujnik temp. silnika i on odpowiada za dawke paliwa na wtryskach..?
Ostatniop jezdził nim mój szwagier i było mało plynu moze cos fakt z tym czujnikiem?
Proszę może ktos juz przerabiał to u Siebie w roverku.
Dodam ze w okolicy nikt niechce robić tej usterki.
Z góry wielkie dzięki za wszystkie info pozdrawiam Darek zGłogowa
leszczu - Pon Mar 03, 2014 12:42
Prawdopodobnie będziesz miał do wymiany czujnik położenia wału.
darciu2 - Pon Maj 05, 2014 10:46
leszczu napisał/a: | Prawdopodobnie będziesz miał do wymiany czujnik położenia wału. |
auto stoi u mechanika 3 tygodnie wszystko sprawdzone czujnik wału również i dalej te same objawy
zimny pali i smiga ciepły kreci i jakby nie dostawał paliwa masakra pomóżcie
Adrian - Pon Maj 05, 2014 16:15
Jak ten czujnik został sprawdzony? Więcej szczegółów prosimy.
darciu2 - Czw Maj 08, 2014 13:00
tak sprawdzony teraz mechanik stwierdził ze to jednostka sterujaca
Adrian - Czw Maj 08, 2014 13:10
Gdyby to "jednostka sterująca" to by w ogóle nie palił. Dla mnie czujnik położenia wału do wymiany. To są typowe objawy jego awarii. Kup jakiegoś używańca i podmieńcie go.
darciu2 - Pią Maj 09, 2014 13:52
tez tak mysle zabieram go od "mechanika" i kupie założe zobacze co bedzie
|
|