|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - Czas na rejestracje sprowadzonego Auta z Francji
Raptile - Czw Mar 20, 2014 16:11 Temat postu: Czas na rejestracje sprowadzonego Auta z Francji Witam sprawa wyglada tak :
-oplacona akcyza i clo
-tlumaczenia zrobione
-przegląd jest
Czy jest mozliwość by po opłaceniu podatku 2% i recyklingu, zarejestowac i ubezpieczyc auto dopiero po 2-3 miesiacach ? ( auto bedzie stało)
Dzieki za kazdą rade
Remigiusz - Czw Mar 20, 2014 16:32
Możesz
tronsek - Czw Mar 20, 2014 16:36
Wydaje mi się że możesz. Najważniejsze aby opłaty celno-skarbowe popłacić w terminie.
A tak na marginesie, dlaczego chcesz rejestrować auto dopiero po 2-3 miechach
greg-si - Czw Mar 20, 2014 18:41
Możesz.
Kupuj tego ZS`a bo inaczej ja go wezmę
Raptile - Pią Mar 21, 2014 12:08
Ale jakiego zs-a ?
bociannielot - Pią Mar 21, 2014 12:41
Dobrze wiesz jakiego ładny jest, cena nie najgorsza + masz większośc części zamiennych więc nie ma na co czekac
7Tomi - Sob Mar 22, 2014 15:47
Zacznijmy od tego, że samochód powinien być opłacony tj auto kupujesz gotowe do rejestracji - czyli ponosisz koszty ztcp 276zł. Recykling powinien zapłacić podmiot sprowadzający samochód do PL - takie są przepisy - jeśli nie jest opłacony to gośc leci w kulki. Po drugie jakie 2% ? Skarbówkę również musi zrobić podmiot sprowadzający bo wydział komunikacji Ci go nie zarejestruje bez zaświadczenia ze skarbówki.
szoso - Nie Mar 23, 2014 16:30
Cytat: | Recykling powinien zapłacić podmiot sprowadzający samochód do PL - takie są przepisy - jeśli nie jest opłacony to gośc leci w kulki. |
Opłacałem recykling w tym tygodniu, oczywiście dostałem wypełniony blankiet z danymi osobowymi sprzedawcy samochodu, zaczęli co niektórzy przerzucać opłatę recyklingu na kupującego, cwaniaki.
Ja 2% nie płaciłem bo dostałem fakturę, chociaż to.
|
|