Zobacz temat - [MG ZT] Zmiana koloru zegarów

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [MG ZT] Zmiana koloru zegarów

szpynior - Pią Kwi 25, 2014 20:02
Temat postu: [MG ZT] Zmiana koloru zegarów
Próbował ktoś zmiany koloru podświetlenia zegarów i panelu klimy. Nie pasuje mi jakoś blady kolor biały. Takie rozwiązanie mnie interesuje jak na podswietleniu panela klimy
Link

damiwr - Pią Kwi 25, 2014 21:09

kupujesz niebieskie ledy lutujesz i ogień :D

można też każdy inny kolor :D i mieć cyrk :-|

HarryVip - Pią Kwi 25, 2014 22:12

Widziałem na żywo na spocie w Krakowie, ale tylko zegary. Wygląda interesująco. Niestety lutowanie bez Hot Air to będzie mordęga. Oglądałem panel klimy i wszystkie LEDy są mikroskopijne.
damiwr - Pią Kwi 25, 2014 22:15

Mam Stację na warsztacie :) ale i tak bym musiał mocno się spiąć i mieć masę chęci by się podjąć.
szpynior - Sob Kwi 26, 2014 17:08

A która wersja MG posiadała w oryginale niebieskie zegary ?
MaReK - Sob Kwi 26, 2014 19:18

szpynior napisał/a:
A która wersja MG posiadała w oryginale niebieskie zegary ?

Podświetlenie? Polifty zdaje się ;)

szpynior - Sob Kwi 26, 2014 19:53

Chyba jednak najlepszym rozwiązaniem będzie stacja lutownicza. Diody w panelu klimy są tak małe iż Hotair może je popalić . Ale na pewno projekt powoli wcielę w życie .
zedziczek - Sob Kwi 26, 2014 20:14

W rzeczywistości niebieskie lepiej wyglądają szczególnie przyciski od sterowania szybami. Ja sam się tym nie bawiłem dlatego dużo wnieść nie mogę do tematu, link prowadzi do instrukcji, jak zmienić kolor panelu sterowania klimatyzacją http://www.spunagain.co.uk/ztblueled.pdf , mi pozostało zmienić jedynie przebieg na niebieski, zegary standardowo były niebieskie, miałem sam to zrobić bo odsyłać licznika nie chciałem, gdyż oznaczało by to uziemienie auta, ale potem zrezygnowałem, ryzyko uszkodzenia licznika w moim przypadku jest duże :p ( z lutownicą nie jestem za pan brat :) )tak więc diody sobie leżą gdzieś w szufladzie :) .
Podobno, niektóre diody trzeba spiłować ale nie pamiętam w czym to było (licznik, panel klimatyzacji, panel świateł, sterowanie szybami, włącznik foteli, trakcji i zamykanie drzwi przy ręcznym ) więc będzie zabawa jeśli ktoś się zdecyduje, nie mniej dla elektronika nie powinno to być trudne.

MaReK - Sob Kwi 26, 2014 20:46

szpynior napisał/a:
Diody w panelu klimy są tak małe iż Hotair może je popalić .

Nic podobnego ;) Zdejmowałem i lutowałem takowe w zegarach.

zedziczek - Sob Kwi 26, 2014 20:51

tu link do zegarów:
http://www.the75andztclub...light=blue+dash

szpynior - Sob Kwi 26, 2014 22:15

A no to sprawa ulatwiona :)
ARTUR1983 - Wto Lut 28, 2017 15:06

Takie pytanko.
Zmieniłem sobie zegar i świeci na niebiesko lecz czemu mały wyświetlacz z przebiegiem świeci na pomarańczowo?

longer86 - Wto Lut 28, 2017 15:31

Bo są pomarańczowe diody pod wyswietlaczem
ARTUR1983 - Wto Lut 28, 2017 17:15

To nie robili w jednym kolorze? Chyba wrócę do moich pomarańczowych zegarów bo tam wszystko świeciło w jednym kolorze.