|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R75] Problem z centralnym zamkiem we wszystkich drzwiach
eivan28 - Pią Cze 27, 2014 11:16 Temat postu: [R75] Problem z centralnym zamkiem we wszystkich drzwiach Witam mam problem z otwarciem samochodu, centralnym zamkiem otwieraja sie wszystkie drzwi (glowiki ida w grore i slychac prace centralnego zamka)ale zadne z drzwi nie otwieraja sie dodam ze jeden zamek byl juz wymieniony w tamtym tygodniu wiec wykluczam problem z ciegnem jak pisano w innych tematach. Problem zacza sie po tym jak podlaczylem akumulator po dosc dlugiej przerwie (ok tygodnia),po probie otwarcia drzwi od pasazera otworzyly sie reszta nie po ponownej probie otwarcia i zamkniecia nie zadzialay zadne z drzwi na kluczyk tez
Mario1988 - Pią Cze 27, 2014 13:36
Podepnę się pod temat. Ja mam też problem z centralnym, który doprowadza mnie do szewskiej pasji. U mnie wygląda to tak, że muszę ze 3 albo 4 razy otwierać z kluczyka aby wszystkie "cycki" wyskoczyły do góry. Przy każdym naciśnięciu na pilocie otwarcia słychać jak mechanizmy pracują, a główki próbują się podnieść, ale jednak zostają na dole. Czy dobrze podejrzewam, że jedynym wyjściem będzie zdjęcie boczków i przejrzenie wszystkich mechanizmów ?
paolinio - Pią Cze 27, 2014 22:06
Mario1988, i ja mam to w swoim, i z tego co wiem to ktoś na forum próbował to naprawić rozebrał mechanizm i stwierdził, że to nie do naprawienia, ale mogę sie mylić. Najlepsze jest to,że czasami działają jak należy tak jakby same się naprawiły.Aha i mam wrażenie ,że jak jest wilgoć czy deszcz to tez chodzą lepiej, może to jednak elektryka?
eivan28 - Sob Cze 28, 2014 11:00
Sprawa rozwiazana problem mechaniczny problem ze srobami byly za dlugie blokowaly wiec nie obeszlo sie bez sciagania boczkow zas z przodu wyciagnalem chromowe wykonczenia przy szybie i kawalkiem plaskowniika wcisnalem elikatnie w dol po klopocie sroby skrocone wymienione wszystko dziala bez zarzutow
Mario1988 - Nie Cze 29, 2014 11:32
Paolinio no dokładnie tak to wygląda jak mówisz. Kiedyś jak będę miał czas to ściągnę te boczki i zobaczę co tam może być nie halo.
pachniak - Sob Sie 23, 2014 18:37
paolinio napisał/a: | Mario1988, i ja mam to w swoim, i z tego co wiem to ktoś na forum próbował to naprawić rozebrał mechanizm i stwierdził, że to nie do naprawienia, ale mogę sie mylić. Najlepsze jest to,że czasami działają jak należy tak jakby same się naprawiły.Aha i mam wrażenie ,że jak jest wilgoć czy deszcz to tez chodzą lepiej, może to jednak elektryka? | Wystarczy,że sprawdzisz jeden siłownik,który odpowiada za tą przyczynę najlepiej jeden po drugim na bank któryś się zacina ja tak miałem
paolinio - Pon Wrz 01, 2014 07:31
Mario1988, ja u siebie rozwiązałem problem, a była to błachostka, te cycki o których pisałeś u mnie były tak ciasno spasowane ,że siłownikowi brakowało siły ,aby je podnieść. Rozebrałem boczki i zauważyłem ,że bez nich wszystko chodzi super, a po założeniu boczków jest lipa, problem rozwiązała wazelina w sprayu, po założeniu boczków, kilka kropel na ten cycek, a potem kilkukrotne zamykanie klamką od środka i wciskanie cycka i chodzi jak marzenie.
|
|