|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [MG ZR] Linka sprzęgła
kos1113 - Pon Lip 07, 2014 15:29 Temat postu: [MG ZR] Linka sprzęgła Wymieniłem sprzęgło w moim MG, niestety nadal czuję że się ślizga. Dodając gazu tylko obroty idą w górę a samochód nie ma mocy. Założone jest nowę sprzęgło Valeo. Może linka sprzęgła też jest do wymiany? Jaką linkę wybrać UUC101270 czy UUC101250?
tuners - Pon Lip 07, 2014 16:34
Nie nasmarowales czasem tak łozyska sprzegla ze nalecialo na tarcze? Ja żeby przestało ślizgać zmieniłem na spiek z wzmocnionym dociskiem i miodzio jest spina odrazu
kos1113 - Wto Lip 08, 2014 14:03
Nie, łożysko było nasmarowane delikatnie i nic nie weszło na tarcze. A czy to możliwe że uszkodziła się samoregulacja w lince?
tuners - Wto Lip 08, 2014 18:03
Też możliwe ale najlepiej by bylo sprawdzić w 2 osoby jedna wciska sprzeglo druga sprawdza ile odchodzi lapa sprzegla i jak coś spróbować założyć coś na łape i spróbować dociągnąć bardziej jak pójdzie to będzie oznaczało że coś samoregulator albo linka jest nie halo i po wciśnięciu jeździsz na pół sprzęgle.
Ajlepiej jakbyś miał dojście z kanału bo tak będziesz musiał cośtam powyjmowac, nie pamiętam już co w serii tam wadzi ale obudowa filtra i aku żeby dość z góry chyba
|
|