|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 220 SD 97r] Strzelanie zamka podcas otw/zamykania
xlukaszx - Nie Lip 13, 2014 10:52 Temat postu: [Rover 220 SD 97r] Strzelanie zamka podcas otw/zamykania Witam,
Od jakiegoś czasu podczas otwierania/zamykania z pilota auta słychać strzelanie w drzwiach kierowcy (dzwięk tak jakby zębatka nie mogła się "zazębić"). Drzwi się zamykają ale ten dzwięk jest denerwujący. Czy wina leży po stronie siłownika czy może jakiegoś innego elementu
m166 - Nie Lip 13, 2014 12:14
w moim Rover 200 Sdi 2,0 1999 jest tak samo tylko nie za każdym razem a zaczęło tak się dziać po przełożeniu elektroniki pilota do nowej obudowy
kitek88 - Nie Lip 13, 2014 15:18
pare dni temu sam to naprawialem tyle ze drzwi lewe przednie. nie wiem jaki dokladnie masz dzwiek u mnie bardziej to buczenie przypominalo....i plasticzek ( bolec) na ktorym trzymala sie zebatka byla wylamana. rozkrec mechanizm i sie przekonasz
Ukor - Nie Lip 13, 2014 19:30
Dźwięk to pewnie try ty ty ty ty ty ty Siłowniczek pada... Ale jeszcze trochę posłuży
marcin.gdansk - Nie Lip 13, 2014 19:35
Mam to samo dokładnie jak kolega opisuje try yyyyyyy silownik
nocny_marek - Nie Sie 24, 2014 22:23
Ja tak samo mam od kilku dni, ale podczas otwierania przednich drzwi kierowcy. Przy zamykaniu jest cisza. Kiedyś od czasu do czasu pojawiało się, ale jednorazowo. teraz przy każdym otwieraniu z przednich drzwi kierowcy hałas -tak jakby wycie, piszczenie jakby coś tarło o coś.
Można takie siłowniczki kupić nowe, jak to wygląda ?
[ Dodano: Nie Sie 24, 2014 23:23 ]
kitek88 napisał/a: | pare dni temu sam to naprawialem tyle ze drzwi lewe przednie. nie wiem jaki dokladnie masz dzwiek u mnie bardziej to buczenie przypominalo....i plasticzek ( bolec) na ktorym trzymala sie zebatka byla wylamana. rozkrec mechanizm i sie przekonasz |
Trzeba rozebrać cały boczek? Wymieniłeś sobie czy da się to jakoś naprawić?
Jest może procedura opisująca tą naprawę czy wymianę?
maldini - Pon Sie 25, 2014 14:33 Temat postu: [MG ZR] otwieranie zamykanie drzwi witam,niewiem czy pomoge,ale mialem podobna sytuacje,wymienialem rowniez elektronike z pilota do innej obudowy tylko nie pamietam czy bylo to przed ta awaria czy po awarii,tzn. przy zamykaniu z pilota rowniez mialem pyrkanie,a do tego przy odtwieraniu co 3ci 4ty raz drzwi pasazera sie nie otwieraly.rozebralem drzwi pasazera i okazalo sie ze prowadnica od szyby nie byla przykrecona tylko luzna i podczas jazdy zmieniala swoje miesjsce i klinowala ten pret z bolcem dlatego sie nie otwieral do gory. do tego zamek tylniej klapy byl zepsuty nie zamykal sie wogole i to tez moze mialo cos wspolnego z tym pyrkaniem poniewaz ktos wspomnial ze sygnal od kierowcy drzwi podaje dalej do pasazera i klapy.wiec jak ktores z nich ma awarie zaczynaja zamki wariowac
nocny_marek - Sro Wrz 10, 2014 16:43
Sprawa załatwiona. Kupiłem zamek za 20 zł i wymieniłem choć z tymi cięgienkami to było niewygodnie. Wszystko działa jak należy, tylko trzeba wcześniej sprawdzić jaką ma się wersję zamka, czy z gniazdem czy z wyprowadzonymi przewodami i gniazdem, ile pinów i cięgienek.
Stary zamek rozbiorę i zobaczę co tam tak hałasowało, może uda się to jakoś naprawić???
m166 - Sob Wrz 20, 2014 13:02
jak pisałem wyżej mam ten sam problem teraz całkiem padł silniczek potrzebuje zamek z silniczkiem od drzwi przednich od strony pasażera
możesz dać jakieś namiary gdzie to można dostać ?
pozdrawiam
nocny_marek - Pon Kwi 27, 2015 21:39
Zamek rozebrałem i udało naprawić się. Elektrycznie był ok, jedna koło zębate miało wyłamanego zęba, którego trzeba było przestawić by nie brał udziału w zazębianiu z kołem od silniczka...
Silniczka szukałem na allegro, jaki masz dokładnie model i rocznik ?
[ Dodano: Pon Kwi 27, 2015 22:39 ]
Teraz mi nie otwiera się klapa bagażnika. Wcześniej podczas zamykania wyło czasami. Teraz wszystkie drzwi otwiera, klapa zamknięta. Z kluczyka też nie mogę otworzyć...
Czy to zamek czy siłownik? Gdyby siłownik to chyba bym mógł z kluczyka otworzyć prawda?
Ktoś miał z tym problem?
|
|