|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420]Prędkościomierz się przekręcił
Dinedal18 - Sro Paź 01, 2014 18:14 Temat postu: [R420]Prędkościomierz się przekręcił Witam,
Otóż wczoraj wracając z pracy podjechałem do sklep, zgasiłem silnik (przy zgaszeniu widziałem że coś nie tak bo wskazówka prędkościomierza dziwnie podskoczyła) , stwierdziłem że ustałem krzywo i chciałem wyprostować samochód. Przekręciłem kluczyk a tu wskazówka od prędkościomierza poleciała jak szalona do końca zatrzymując się z drugiej strony.... Wszystkie inne wskazówki funkcjonują poprawie za wyjątkiem tej która wskazuje prędkość.
Czy ktoś jest w stanie napisać co w tej sytuacji zrobić aby naprawić ten nieszczęsny prędkościomierz ?
Pozdrawiam
szoso - Sro Paź 01, 2014 18:30
Coś się stało z impulsometrem, sprawdź przewody od niego na początek.
greg-si - Sro Paź 01, 2014 18:39
szoso napisał/a: | Coś się stało z impulsometrem, sprawdź przewody od niego na początek. |
Nie koniecznie.
Miałem problemy z prędkościomierzem i okazało się że popsuty był sam licznik. Kupiłem używany i jest wszystko dobrze.
szoso - Sro Paź 01, 2014 18:40
No to mamy dwie możliwe przyczyny
bizon - Czw Paź 02, 2014 07:34
Jesli po odlaczeniu licznika wskazowka dalej bedzie po drugiej stronie i reczne przeciagniecie jej spowrtem nic nie da to raczej wina licznika. bo impulsometr nawet jak dal "kosmiczny" sygnal to po wylaczeniu szlo by palcem wskazowke cofnac i oparla by sie na rygielku.
|
|