Zobacz temat - [R400] Byl HGF po naprawie dalej jest zle...

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400] Byl HGF po naprawie dalej jest zle...

Grzesiek944 - Pon Gru 08, 2014 22:43
Temat postu: [R400] Byl HGF po naprawie dalej jest zle...
Witam ostatnio mialem okazje kupic sobie roverka z silnikiem 1.4 16V z uszkodzona uszczelka pod glwica, zdjalem glowice (W LINKU FOTO) wydmuchalo na pierwszym i drugim cylindrze wiec splanowalem gowice kupilem nowa uszczelke Victor Reinz nie byla tania i wygladala o niebo lepiej niz ta stara... cienka z silikonem... zlozylem auto w sobote odpalilem dzisiaj i co? dalej to samo. Auto niby chodzi ladnie cisnienie oleju gasnie odrazu, ale wode wyrzuca, nie idzie go odpowietrzyc i wyrzuca plyn, z rury wydechowej czuc slodki zapach taki jak spalany plyn, i zeby tego wszystkiego bylo malo auto zjadlo 4 litry oleju w ciagu rodziny i kij wie gdzie jest... POMOCY!!!!! ;( http://www7.zippyshare.com/v/62127126/file.html
Markzo - Pon Gru 08, 2014 22:45

Uszczelka kolektora ssącego wymieniona?
Grzesiek944 - Pon Gru 08, 2014 22:55

tak jest nowa, z tego co mi mowil wlasciciel nie wiem czemu ale byl wymieniany kolektor ssacy.

[ Dodano: Pon Gru 08, 2014 22:55 ]
ale ze sie tak glupio zapytam co ma uszczelka kolektora ssacego do tego co opisuje?

dudek2006 - Wto Gru 09, 2014 22:35

Witaj, a przy planowaniu sprawdzana była szczelność głowicy ?
Grzesiek944 - Wto Gru 09, 2014 23:55

Usterki naprawione, przyczyna wycieku oleju stara uszczelka pod miska olejowa jutro ginam do sklepu po nowa, przyczyna braku mozliwosci odpowietrzenia ukladu? moj blad az wstyd sie przyznawac ze jestem mechanikiem ale na odwrot zalozylem termostat... Jestem prze szczesliwy ze udalo mi sie naprawic to autko :D musze ogarnac jeszcze pare spraw mechanicznych i na wiosne powinny byc pierwsze mody :D o czym bede sie chwalil na forum :D ;-)
AndrewS - Sro Gru 10, 2014 21:32

a słodki zapach spalonego plynu ??
Grzesiek944 - Czw Gru 11, 2014 20:04

no wlasnie bylo ale przeszlo po przelozeniu termostatu... dziwne to auto;p mialem wczesniej vaga wiec nie mam pojecia bladego o roverze, niby wszedzie mechanika jest taka sama ale jednak jest inaczej ;p
flapjck1 - Czw Gru 11, 2014 20:34

zdejmowales do tej roboty kolektor ssacy? w nim jest kanal wodny przy 1 i 4ym cylindrze. tamtey plyn sie wlewa na tloki czesto :)
Grzesiek944 - Czw Gru 11, 2014 20:44

tak zdejmowalem, dalem nowa uszczelke, wszystkie uszczelki i inne duperele jakie zakladalem do auta byly dobrych marek, nie najtansze.