|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
 |
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 8v] Problem z silnikiem
Speedy2203 - Sro Sty 14, 2015 21:53 Temat postu: [R200 8v] Problem z silnikiem Witam
Mam bardzo wielki problem. Otóż jechałem samochodem i nagle w korku zaczął chodzić silnik jak diesel i stracił znacząco moc. Po doprowadzeniu samochodu do mechanika i rozebraniu pokrywy rozrządu i zdjęciu wałka okazało się ze dwa popychacze hydrauliczne się wbiły więc wymieniliśmy na inne. Po złożeniu wszystkiego efekt ten sam samochód chodzi jak traktor. Hałas rośnie wraz z narastającymi obrotami. Świece sprawdzone również. A co lepsze zauważyliśmy w oleju opiłki. Dlatego moje pytanie co dalej robić? Może być to niskie ciśnienie oleju a jeśli tak to jak je zmierzyć?
leszczu - Czw Sty 15, 2015 10:32
Coś się pewnie zatarło. Ciężko stwierdzisz przed komputerem co to takiego.
slax - Czw Sty 15, 2015 10:48
Zerknął bym do panewek, skądś znam ten dźwięk
Speedy2203 - Czw Sty 15, 2015 12:27
Postuki słychać z gory silnika. Tak jak by zawór czy cos w tym stylu. Na jednym popychaczu jest luz
slax - Czw Sty 15, 2015 12:45
No to trzeba rozebrać, nikt tu nie jest jasnowidzem.
robsson78 - Czw Sty 15, 2015 20:26
Tak jak koledzy piszą. Silnik trzeba sprawdzić organoleptycznie.
Wiem że łatwo doradzać gorzej zrobić. Pech.
Mechanik napewno sobie z tym poradzi jeśli tylko będzie chciał.
Nie ma w tym silniku nic nadzwyczajnego, no może oprócz momentów dokręcania szpilek głowicy.
Speedy2203 - Pią Sty 16, 2015 20:12 Temat postu: [R200 8v] Problem z silnikiem a może być tak że jest słabe ciśnienie i przez to popychacze hałasują tylko zastanawia mnie czemu dwa się wbiły czy to czasami nie przez spotkanie z tłokiem?
|
|