|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [623] spalanie a lambda
foto24 - Nie Sty 18, 2015 21:51 Temat postu: [623] spalanie a lambda Witam.Mam kilka pytań:
- Jakie jest realne spalanie w r623 z silnikiem h23a3?
-Czy oscylacja na sondzie lambda na biegu jałowym mierzona miernikiem cyfrowym w zakresie 0.25 do 0.85 v jest prawidłowa?
- jesli łącznik elastyczny tzw plecionka za sondą ma przedmuchy a sonda lambda wskazuje jw
to spalanie moze być podwyższone?
- wyliczone spalanie z ilosci wlanego paliwa i przejechanych kilometrów pomiedzy 12 a 14 litrów blizej tej drugiej wartosci w spokojnej jezdzie miejskiej to norma czy szukać problemów?
- Jakim interfejsem i programem mógłbym sprawdzić co mu jest ?
-Dobry a niekoniecznie drogi serwis roverków w krakowie? zakład midowicza na klinach nie robi silnika hondy
tomii620si - Sro Sty 21, 2015 15:15
norma średnia 10 - 12L zależnie od ciśnienia kierowcy
- przedmuch - w swoim F20z1 miałem taka sytuacje i ani tyćko mi spalanie nie wzrosło
- Troche moim zdaniem za dużo żre aczkolwiek każdy jeździ normalnie a jak masz mocno zakorkowane miasto to stop start i tak caly czas może sie odbić na aucie..
- zamiast komputer - spróbuj samodiagnostyke zrobić - co prawdą może Ci nic nie wybłyskać ale jeśli jakiś blad siedzi w komputerze to odczytasz ..
- jak masz wątpliwości co do spalania (a sonda okaże sie okej) zrób ponowną adaptacje komputera - nie wiem jak w H23 ale w innych H polega to na wyjeciu bezpiecznika ECU a potem nauczenie auta od nowa map. Zreszta bezproblemu powinieneś znaleźć jak się to robi
[ Dodano: Sro Sty 21, 2015 15:15 ]
Nie wiem jak u Ciebie jest rozwiązana kwestia ekologii ale poczytaj czy nie masz zaworu EGR. Jeśli masz to możesz miec nie sprawny - często przez mechaników mylone z sondą lambda. Bedzie więcej palic i inaczej sie zachowywac. Zaślep i z bani
|
|