|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Honda Civic] 2.0 sdi problem z odpalaniem
hebdzik - Pon Sty 19, 2015 22:02 Temat postu: [Honda Civic] 2.0 sdi problem z odpalaniem witam mam mały problem. Odkąd przyszły jesienne mrozy to mam problem z odpalaniem auta. Mianowicie jak zagrzeje raz świecę to trzeba długo kręcić i ledwo co zapali a jak zapali to czarna chmura dymu za mną, natomiast jak zagrzeje z 4-5 razy to lepiej pali ale bez szału. Świece są nowe. Pompa jest dobrze ustawiona. Myślałem ze może akumulator mam lipny i nie dogrzewa świec, ale kupiłem nowy i dalej lipa. Czekam na Wasz e porady co i jak mam robić i szukać Rok temu zmieniony rozrząd, zrobiona regeneracja pompy, wszystko ustawione itp.
Remigiusz - Wto Sty 20, 2015 00:26
Jedynie to zły kąt a paliwo się nie cofa? Spróbuj przed odpaleniem podpompowac o zobacz czy lepiej pali.
hebdzik - Wto Sty 20, 2015 09:23
Remi tą pompką pod maska? a jest gdzieś ktoś kto w pobliżu jest w stanie ustawić?
Remigiusz - Wto Sty 20, 2015 10:12
Wpadnij pod koniec miesiąca do mnie powinienem być na miejscu to można ustawić. Albo szukaj kogoś z kts lub starym autocom
szoso - Pią Sty 23, 2015 23:22
Remigiusz napisał/a: | starym autocom |
Niestety stary autocom pokazuje tylko żądany kąt, a nie jaki jest obecnie ustawiony, nie da rady sprawdzić, ani ustawić. Może nowsze aktualizacje to potrafią, ale z tego co mi wiadomo, to co do Rovera nic się nie zmieniło w tych aktualizacjach.
Remigiusz - Sob Sty 24, 2015 00:18
szoso, Nie probowalem jeszcze autocom z 2014 na SDI Choc pewnie bedzie jak mowisz ze brak jakiegos postepu w odczytu danych bedzie
bizon - Sob Sty 24, 2015 13:22
albo zaworek w pompie nie trzyma i przelewowym ucieka paliwo do baku
hebdzik - Sob Sty 24, 2015 20:23
dziękuje za uwagi teraz trzeba się wziąć za szukanie nie ma bata coś musi być winowajcą jakby komuś coś jeszcze przyszło do głowy to piszcie
tronsek - Sob Sty 24, 2015 21:06
Sprawdź napięcie na świecach oraz wypróbuj inny przekaźnik świec. Skoro kilkukrotne grzanie świec poprawia sprawę, to szukałbym przyczyny tylko w świecach, lub kącie wtrysku.
hebdzik - Sob Sty 24, 2015 22:56
jakbyś jeszcze podpowiedział jakie ma być napięcie na świecach to byłbym wdzięczny i będę musiał pogadać z jakimś mechanikiem chyba
[ Dodano: Sob Sty 24, 2015 22:56 ]
aa i gdzie znajdę przekaźnik świec to może coś pogmyram sam
tronsek - Nie Sty 25, 2015 11:15
hebdzik napisał/a: | jakie ma być napięcie na świecach | Napięcie powinno być trochę niższe od napięcia na akumulatorze, zwykle jest to około 11 V.
hebdzik napisał/a: | gdzie znajdę przekaźnik świec | Nie wiem jak to jest w Hondzie, ale w R400 znajduje się na ścianie grodziowej, wraz z przekaźnikami od pompy wtryskowej i rozrusznika.
Od świec jest pierwszy z lewej.
hebdzik - Nie Sty 25, 2015 11:24
no to juz jakiś punkt zaczepienia jest fajnie:)
bizon - Nie Sty 25, 2015 17:40
sprawdz napiecie na samych świecach i jak bedzie ok to przekaźnik zostaw w spokoju
|
|