Zobacz temat - [214Si, 96r.] Zaburzona estetyka wnętrza

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [214Si, 96r.] Zaburzona estetyka wnętrza

Robertus74 - Sro Mar 25, 2015 20:49
Temat postu: [214Si, 96r.] Zaburzona estetyka wnętrza
Jakiś czas temu pojawił się u mnie taki problem jak na zdjęciu, praktycznie wszystkie 4 naraz poszły się paść, a w dodatku ten żółty "proszek" się kruszy i brudzi.
Chyba nie jestem sam z takim problemem?
jak sobie z tym poradziliście?

bundylp - Sro Mar 25, 2015 21:06

Ja posmarowałem ranty butaprenem i wąską plastikową szpachelką docisnąłem. Trzeba uważać z ilością bo na tylnych drzwiach (w jednym miejscu) przesadzilem i troszke pobrudzilem welur.
Harry - Sro Mar 25, 2015 21:49

to co sie kruszy- to klej. musisz wszystko czyścić i kpić nowy materiał i nakleić
nitek44 - Sob Mar 28, 2015 18:39

U mnie to tak wygląda:
http://oi59.tinypic.com/tamv5x.jpg
Generalnie to na czym się trzyma materiał można odkleić, to jest takie plastikowe i delikatne. Najlepiej delikatnie jakimś nożem podwadzać i odklejać stopniowo, bo łatwo to uszkodzić. No ale jak odkleimy to wtedy dużo łatwiej przykleić i dociąć nowy materiał :)

@down: No jest ok, ale wcześniej wyglądało jak u Ciebie bo też mi się ten stary materiał odkleił i zostały tylko żółte, kruszące się pozostałości po starym kleju.
Jeden boczek kleiłem butaprenem, 3 pozostałe klejem w sprayu. Generalnie dobrze się trzyma i jednym i drugim, ważne by dobrze powierzchnię oczyścić przed klejeniem.

Robertus74 - Nie Maj 03, 2015 17:22

U Ciebie wygląda super. :)

[ Dodano: Nie Maj 03, 2015 18:22 ]
Zrobiło się cieplej, to wezmę się do roboty.
nitek44 napisał/a:
Generalnie to na czym się trzyma materiał można odkleić, to jest takie plastikowe i delikatne. Najlepiej delikatnie jakimś nożem podwadzać i odklejać stopniowo, bo łatwo to uszkodzić. No ale jak odkleimy to wtedy dużo łatwiej przykleić i dociąć nowy materiał :)
Czyli ten element pod żółtym klejem jest też przyklejony, a nie na jakieś zatrzaski? Podważając delikatnie z wszystkich stron można go wyjąć?
nitek44 - Czw Maj 07, 2015 14:47

Tak, jest przyklejony. Tylko trzeba się z tym delikatnie obchodzić bo łatwo go połamać (chociaż w zasadzie i tak to się przykrywa potem materiałem więc by nie było widać), więc najlepiej nóż głęboko pod to coś wkładać i powoli od boku odklejać, a nie tylko po krawędziach.
Robertus74 - Sob Lip 18, 2015 19:01

Kupiłem skaj i będę go naklejał bez wyciągania tych elementów z boczków.
Ciekawe czy Kropelka się będzie nadawać? :)

NoPE - Nie Lip 19, 2015 20:39

A czym podkleić podsufitkę w ZR? I czym ją wyprać co by się nie skurczyła?
Harry - Sro Lip 22, 2015 10:39

NoPE napisał/a:
A czym podkleić podsufitkę w ZR? I czym ją wyprać co by się nie skurczyła?

na stronie klubowej jest mój artykuł o wymianie podsufitki

jak odpada to tylko wymiana. Materiał odkleił się od gąbki i dlatego opada.
Trzeba gąbkę usunąć z podsufitki i na nowo nakleić materiał nowy z gąbką

[ Dodano: Sro Lip 22, 2015 11:39 ]
https://www.roverki.eu/te...overze-200.html

NoPE - Sro Lip 22, 2015 21:06

Dzięki, przyda się info
Robertus74 - Nie Wrz 13, 2015 18:41

Może nie jest idealnie, ale zawsze to lepiej niż to co pokazałem w pierwszym poście.