|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R214] Dym spod maski ?
Gucjan - Nie Kwi 26, 2015 15:10 Temat postu: [R214] Dym spod maski ? Witam
Nie wiem czy to normalne ale teraz podczas cieplejszych dni jazdy i stania w korku, wydobywa sie dym spod maski. juz kilka razy stawałem po myślałem ze się samochód pali. Dym (para) wydobywa sie z okolicy chłodnic nic nie kapie płynu nie ubywa,temperatura normalna i wentylator słychać ze dział. I nie wiem czy tak jest w Roverach czy to raczej nie jest normalnie.?
BigBoyPL - Nie Kwi 26, 2015 17:26
Nie przegrzewa ci się samochód ?
Przypomniała mi się sytuacja kiedy targałem sobie jakimś fiatem z maksymalną prędkością a potem zatrzymały mnie podwójne światła i najpierw dym zaczął lecieć a później zaczął płyn wylatywać górą
Gucjan - Nie Kwi 26, 2015 18:58
Nic na to nie wskazuje aby sie przegrzewal. Wszystko jest w normie Tak sie.robi w jezdzie miejskiej tylko na krotkich odcinkach. Jak otworze maske to tak jak by chlodnica parowala.
kostekzmc - Nie Kwi 26, 2015 20:20
Aby na pewno Ci jakoś płyn z chłodnicy nie ucieka?, mój też któregoś dnia sobie parował nie kumałem ocb niby płynu nie ubyło ale jak sie dokładnie rozglądałem w jednym miejscu wężyk troche puścił płynu (odrobinkę) i poszła para także sprawdz przedowy bo może jak nagrzany to rozszczelnia.
Bynajmniej u mnie tak było .
Co śmieszne stoję w korku patrze coś dymi lekko myśle pewnie gościu przede mną dymiuch, ale po głębszej analizie troche zmartwiło mnie to że przez kolejne 20minut drogi w tym korku każde auto coś dymi .
|
|