Zobacz temat - [R416] Spinka tapicerki drzwi. Od jakich samochodów pasuje.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416] Spinka tapicerki drzwi. Od jakich samochodów pasuje.

fredii - Nie Sie 23, 2015 11:24
Temat postu: [R416] Spinka tapicerki drzwi. Od jakich samochodów pasuje.
Cześć

Zabieram się niebawem za wymianę głośników w drzwiach, mechanizmów opuszczania szyb i klamek. Wszystko już mam, ale brakuje mi spinek trzymających tapicerkę. Przeszukałem internet i jest tego towaru od groma, ale nie wiem, jaki rodzaj trzeba dokładnie kupić. Jakie wymiary itp. Natchnąłem się tylko na taką informacje, że spinka ma wzór B20411 i pasuje zarówno do Rovera 400 i Hondy a mimo wszystko mam wątpliwości. Czy ktoś przerabiał temat spinek i może podrzucić jakąś informację?

Dzięki za pomoc
Pozdrawiam

slax - Nie Sie 23, 2015 11:47

Pakuj od Hondy to to samo :D
fredii - Nie Sie 23, 2015 15:04

Dzięki :)

Jeszcze jedno. Ile spinek wchodzi do jednych drzwi?

slax - Nie Sie 23, 2015 19:51

fredii, Troszeczkę mógłbyś się wysilić i poszukać :D Nie jesteś na forum od wczoraj :D

Spinek jest 8 sztuk w boczku przednich drzwi. Tu poczytaj https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=69382&view=next

fredii - Nie Sie 23, 2015 22:01

Szukałem ale nie znalazłem :)

Kurcze czyli potrzeba aż 16 sztuk. To jest prawie 100 zł za takie nic. Drogo jak cholera.

Dzięki za pomoc.

slax - Pon Sie 24, 2015 07:17

Powinienem mieć takie spinki używane, ale nie wiem czy aż tyle się znajdzie. Sprawdź ile potrzebujesz ich, bo możne większość przeżyje demontaż boczka. Jak coś to pw :D