Zobacz temat - ZATOR 2008 Promujemy Klub ROVERki.pl

Forum Klubu ROVERki.pl

Spoty lokalne - ZATOR 2008 Promujemy Klub ROVERki.pl

Tomaszi - Czw Cze 28, 2007 00:08
Temat postu: ZATOR 2008 Promujemy Klub ROVERki.pl
W związku z zaistniałą sytuacją, że z założeń lokalny spot w Zatorze odbędzie się 07.07.07r. w czasie Dni Zatora i jest możliwość programowa zaprezentować się jako Klub Miłośników Samochodów Rover i MG oraz promowania tejże marki, zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w ankiecie.

Zważywszy na to, że do tej pory głównie spotykaliśmy się w gronie klubowiczów i sympatyków, to w Zatorze będziemy "obiektem zainteresowania" (mam nadzieję) i trzeba by jakoś z tego faktu skorzystać.

Bardzo bym prosił by w tym temacie wypowiedzieli się wszyscy ci, którzy mają jakiś pomysł, w jaki sposób zachęcić, jak wyjść na przeciw postronnych ludzi i zainteresować ich własnie takim a nie innym samochodem.
Każdy z nas ma swoją historie nabycia takowego auta, jednymi słowy:
DLACZEGO WŁAŚNIE ROVER?

Vit0 - Czw Cze 28, 2007 07:09

nie przyjade bo...

... kumpel ma akurat w ten weekend slub i wesele, a tej imprezy opuscic po prostu NIE MOGE :)

Jednak mam nadzieje, ze bedzie duzo ludzi, ktorzy dzielnie zaprezentuja klub :)
Bawcie sie dobrze.

pozdro

walkie - Czw Cze 28, 2007 07:18

Nie przyjadę bo mam egzaminy, sesja ;(((((( ((((((((
radekz - Czw Cze 28, 2007 08:53

nie przyjadę bo ... jadę w delegację 4.07 a wracam 11.07 (ale będę przejeżdżał przez Oświęcim, Zator, Sucha Beskidzka, Maków i będę pozdrawiał - nie zdziwcie się jak ktoś będzie Wam machał ze srebrnego CR-V :) )
Tomaszi - Czw Cze 28, 2007 12:17

Jak na razie frekwencja nie dopisuje organizacji.
Ponawiam prośbę o pomysły. Do tej pory mamy plakat zapowiadający nas na Dniach Zatoru.
Mielibyśmy zagwarantowane miejsce na prezentacje (pod Zamkiem) i
czas na przejazd po Rynku w okolicach godziny 16:00
Do zrobienia pozostało: ulotki, informacje o historii i modelach Rovera oraz Klubu oraz powinno stanąć stoisko z gadżetami Klubu i Rover.

Vit0 - Czw Cze 28, 2007 12:31

Tomaszi napisał/a:
Ponawiam prośbę o pomysły.

Nie bedzie mnie, jednak moge pare hasel rzucic do przemyslenia tym, ktorzy beda.

1. Po dwoch stronach stoiska z gadgetami postawic najstarszego Roverka i najnowszego (75) (lub MG, zeby nikogo nie urazic :)) .
2. przejazd zorganizowac tez od najstarszego do najnowszego a osoba na estradzie bedzie opowiadala historie... najlepiej tak, zeby zsynchronizowac to z autami przejezdzajacymi pod estrada.
3. kazdy na antenie niech sobie zamontuje trojkatny proporczyk - moge cos zaproponowac/zaprojektowac
4. Zrobic start z kreski (Tomcat vs. R200 kanciak :P )

emes - Czw Cze 28, 2007 15:01

Ja jeszcze nie wiem, czy przyjadę. Muszę jak najszybciej rozwiązać problem z moim paszportem, a to wymaga niestety wyjazdu na weekend.
Tomaszi - Czw Cze 28, 2007 15:20

Vit0 całkiem realnie to wygląda, z tym przejazdem pod sceną (estradą) zależy gdzie będzie usytuowana. Ta pokazówka z kreski na pewno odpada po pierwsze wątpię by było tam na taki pokaz miejsce i z kąd tomcata Docent nie przylatuje :P
Nie wiadomo jeszcze dokładnie ile i jakie będą Roverki. Czekamy na odzew z g.Śląska, Małopolski, Opolskiego i w ogóle na jakichś chętnych ROVERkowiczów.

piter34 - Czw Cze 28, 2007 15:34

Tomaszi napisał/a:
powinno stanąć stoisko z gadżetami Klubu i Rover.

Albo mnie pamięć myli albo ta kwestia została już omówiona i wyjaśnione, że jako Klub nie możemy takiego stoiska "wystawić".

emes - Czw Cze 28, 2007 15:45

piter34 napisał/a:
Albo mnie pamięć myli albo ta kwestia została już omówiona i wyjaśnione, że jako Klub nie możemy takiego stoiska "wystawić"

Moim zdaniem piter ma rację, nie możemy wystawić stoiska. Nie prowadzimy działalności gospodarczej. ZTCW to możemy prowadzić sprzedaż tylko wewnątrz klubu.

Paul - Czw Cze 28, 2007 15:47

piter34 napisał/a:
Albo mnie pamięć myli albo ta kwestia została już omówiona i wyjaśnione, że jako Klub nie możemy takiego stoiska "wystawić".

O to, to niestety :(
A przydałaby się kasa na rozwój Klubu :D

emes - Czw Cze 28, 2007 15:49

Paul napisał/a:

Jeżeli moje ustalenia z maciejem będą takie, jak oczekuję, to zasilę wkrótce budżet klubu :-)

Ant - Czw Cze 28, 2007 17:03

Paul napisał/a:
piter34 napisał/a:

O to, to niestety :(

to się da obejśc,
moge odkupić np 20 koszulek od klubu i je odsprzedać :-) no nie?

k3master - Czw Cze 28, 2007 22:10

Tomaszi napisał/a:
Czekamy na odzew z g.Śląska, Małopolski, Opolskiego i w ogóle na jakichś chętnych ROVERkowiczów

Biały Łabędź 400, wraz ze mną i moją połówką, pojawi się w Zatorze.

Vit0 napisał/a:
kazdy na antenie niech sobie zamontuje trojkatny proporczyk - moge cos zaproponowac/zaprojektowac

Ciekawy pomysł. na proporczyku mógłby być model i np. rocznik Roverka.

Co do promocyjnych atrakcji to postaram się coś wymyślić i podeślę na forum. Póki co idę spać :]
Pozdrawiam

Revolt - Pią Cze 29, 2007 07:15

No to do roboty :)

Trzeba rozdzielić zadania pomiedzy chetnych do zlotu.

Ja bede napewno nawet jesli w pracy miałbym walnąć sobie UŻ - ta :D w końcu posiadanie Roverka do czegoś zobowiązuje.

Jesli ma to byc zlot promujący Klub oraz oczywiście nasze autka to moze by jakis mini bilbordzik zrobic z logo klubu. Szkoda ze nie mamy koszulek klubowych a nawet czy jesli bysmy je zamówili to czy by dotarły na czas ?

Troche obawaim sie ze ta impreza jest ponad nasze siły, a raczej ponad nasza frekfencje oraz zróżnicowanie modeli Roverów bo napewno nie pojawi sie zaden MG zaden Tomcat ani Frrelander :sad: ale bedzie na miejscu 800 :P

Szymon - Pią Cze 29, 2007 08:04

Revolt napisał/a:
ale bedzie na miejscu 800

moje R200 również się zjawi :mrgreen:

Ant - Pią Cze 29, 2007 09:42

Revolt napisał/a:
No to do roboty :)

Trzeba rozdzielić zadania pomiedzy chetnych do zlotu.

Ja bede napewno nawet jesli w pracy miałbym walnąć sobie UŻ - ta :D w końcu posiadanie Roverka do czegoś zobowiązuje.

Jesli ma to byc zlot promujący Klub oraz oczywiście nasze autka to moze by jakis mini bilbordzik zrobic z logo klubu. Szkoda ze nie mamy koszulek klubowych a nawet czy jesli bysmy je zamówili to czy by dotarły na czas ?

Troche obawaim sie ze ta impreza jest ponad nasze siły, a raczej ponad nasza frekfencje oraz zróżnicowanie modeli Roverów bo napewno nie pojawi sie zaden MG zaden Tomcat ani Frrelander :sad: ale bedzie na miejscu 800 :P

no może Hadess się zjawi, gorąco na niego liczę, prawdopodobnie będzie 45 (i to z 2005 roku)
a co do koszulek do zaraz się tym zajmę...

thef - Pią Cze 29, 2007 12:36

Ja staram się wyszukać jakieś odpowiednie artykuły na naszej stronie klubowej, które moglibyśmy wykorzystać. Mam nadzieję, że władze wyrażą zgodę na ich przedrukowanie i zaprezentowanie w Zatorze. Tym jednak zajmę się jak to trochę opracuję i wybiorę odpowiednie teksty.
Ant - Nie Lip 01, 2007 11:30
Temat postu: Re: ZATOR Promujemy Klub ROVERki.pl
Tomaszi napisał/a:
W związku z zaistniałą sytuacją, że z założeń lokalny spot w Zatorze odbędzie się 07.07.07r. w czasie Dni Zatora i jest możliwość programowa zaprezentować się jako Klub Miłośników Samochodów Rover i MG oraz promowania tejże marki, zapraszam wszystkich do wzięcia udziału w ankiecie.

Zważywszy na to, że do tej pory głównie spotykaliśmy się w gronie klubowiczów i sympatyków, to w Zatorze będziemy "obiektem zainteresowania" (mam nadzieję) i trzeba by jakoś z tego faktu skorzystać.

Bardzo bym prosił by w tym temacie wypowiedzieli się wszyscy ci, którzy mają jakiś pomysł, w jaki sposób zachęcić, jak wyjść na przeciw postronnych ludzi i zainteresować ich własnie takim a nie innym samochodem.
Każdy z nas ma swoją historie nabycia takowego auta, jednymi słowy:
DLACZEGO WŁAŚNIE ROVER?

no więc tak
1. potrzebny byłby baner klubowy i baner z nazwą imprezy (Roverem po Dolinie Karpia itd.)
2. jeżeli byłaby mozliwośc sprzedaży jakichś gadżetów to ja moge zorganizaować stoisko
(co do legalności takiej działalności to już powiedziałem - mogę to wszystko odkupić od klubu i tyle - nie będziemy sprzedawać jako klub i już)
3. proponuje żeby każdy Roverek był w identyczny sposób opisany - trzeba przygotować szablon powiedzmy A4 z danymi do uzupełnienia

ktoś chętny?

Tomaszi - Nie Lip 01, 2007 21:28

Ant napisał/a:
co do legalności takiej działalności to już powiedziałem - mogę to wszystko odkupić od klubu i tyle - nie będziemy sprzedawać jako klub i już)

Może i da się to w ten sposób obejść ale: sprzedaż odbywała by się w czasie imprezy z "nami w tle", jakakolwiek sprzedaż przedmiotów związanych z logo klubu lub rovera i tak łączona była by z Roverkami.pl, gdyby miały by wyniknąć z tego jakieś problemy wolałbym ich uniknąć zapobiegawczo.
Ant napisał/a:
potrzebny byłby baner klubowy i baner z nazwą imprezy (Roverem po Dolinie Karpia itd.)

"Roverem po Dolinie Karpia" to całe i oficjalne zatwierdzone hasło?
Mogę taki baner wykonać, namalowało by się akrylową na materiale, wraz z logo Klubu. Tylko jaka wielkość 3x2 metra?

thef - Nie Lip 01, 2007 21:41

Ja wybrałem trzy artykuły z naszej klubowej strony. Pobieżnie wybrałem z nich to, co najważniejsze i co można wystawić do poczytania ludziom. Mam nadzieję, że otrzymamy zgodę na ich wykorzystanie, ale nie wiem, kogo o to zapytać, nowego Szeryfa :) ? Oprócz tego przydałoby się, a raczej fajnie byłoby wydrukować zdjęcia przedstawicieli wszystkich modeli roverków i krewnych, ale ja nie mam póki co takiej możliwości. Co do samych artykułów to zamieszczam poniżej linki. Przejrzyjcie i dajcie znać czy Wam odpowiadają. Opracuję je na potrzeby spotu i wydrukuję myślę w formacie a3.

http://www.roverki.pl/article.php?sid=366
http://www.roverki.pl/article.php?sid=386
http://www.roverki.pl/article.php?sid=19

walkie - Nie Lip 01, 2007 21:58

thef napisał/a:
Mam nadzieję, że otrzymamy zgodę na ich wykorzystanie, ale nie wiem, kogo o to zapytać, nowego Szeryfa :) ?

Proponuję autora.

emes - Nie Lip 01, 2007 23:04

Moim zdaniem walkie ma rację, zapytaj również autora tych artykułów.
Ant - Nie Lip 01, 2007 23:11

Tomaszi napisał/a:
Ant napisał/a:
co do legalności takiej działalności to już powiedziałem - mogę to wszystko odkupić od klubu i tyle - nie będziemy sprzedawać jako klub i już)

Może i da się to w ten sposób obejść ale: sprzedaż odbywała by się w czasie imprezy z "nami w tle", jakakolwiek sprzedaż przedmiotów związanych z logo klubu lub rovera i tak łączona była by z Roverkami.pl, gdyby miały by wyniknąć z tego jakieś problemy wolałbym ich uniknąć zapobiegawczo.
Ant napisał/a:
potrzebny byłby baner klubowy i baner z nazwą imprezy (Roverem po Dolinie Karpia itd.)

"Roverem po Dolinie Karpia" to całe i oficjalne zatwierdzone hasło?
Mogę taki baner wykonać, namalowało by się akrylową na materiale, wraz z logo Klubu. Tylko jaka wielkość 3x2 metra?

to jest jasne że chcemy uniknąć wszelkich kłopotów
a może to organizatorzy na swoim stoisku będą sprzedawać - myślę że to mógłbym załatwić, ew. możnaby parę przeznaczyc na loterie fantową (bo pewnie się taka będzie odbywać)
a co do hasła to całe brzmi „Roverem po Krainie Karpia” – I Spotkanie Miłośników marki Rover i MG
gdzieś uciekło Zatorskie ale myślę że to możemy wybaczyc organizatorom
co do artykułów to myślę że są OK
na A4 to ja mogę coś na laserkolor druknąć
baner nie musi byc aż tak duży, zresztą zalezy jak to wyjdzie - ty masz chyba większe doświadczenie w tej dziedzinie :-)
może nalezy zrobić baner bardziej uniwersalny coby sie przydał na zaś...
a może taki już istnieje to niech przyjedzie do mnie DHL-ką lub warszwiakami - bo wiem że się wybierają...
no cos zaczyna nabierać kształtów
jeszcze jakbym miał więcej czasu... a tu fundamenty do zalania w tym tygodniu ehhhh...

emes - Nie Lip 01, 2007 23:41

Ant napisał/a:
to jest jasne że chcemy uniknąć wszelkich kłopotów

Nie zakładam nawet, że jest inaczej :-) Dodam, że sam nie jestem w stanie znaleźć i zastanowić się nad wszystkimi regulacjami związanymi ze sprzedażą w przypadku stowarzyszenia, które nie prowadzi działalności gospodarczej. W związku z tym, będę o tym rozmawiał z prawnikiem. Mam możliwość takiej konsultacji, dodam też, że za darmo, jeżeli tylko będzie konstruktywna, to będziemy wiedzieli co i jak na przyszłość.

Tomaszi - Wto Lip 03, 2007 02:57

wstępnie tzw. bilbord wygląda w ten sposób, brakuje otoczki wokół logo, "Roverem po krainie karpia" raczej zrobię wyższe, ale to dopiero projekt. W środę zaczynam malować. -wszelkie sugestie do wtorku 00.00 :wink:

Ant - Wto Lip 03, 2007 06:24

Tomaszi napisał/a:
wstępnie tzw. bilbord wygląda w ten sposób, brakuje otoczki wokół logo, "Roverem po krainie karpia" raczej zrobię wyższe, ale to dopiero projekt. W środę zaczynam malować. -wszelkie sugestie do wtorku 00.00 :wink:
[url=http://images25.foto...cem.png]Obrazek[/URL]

jesteś wielki a jak jeszcze zobaczyłem godzinę nadania posta no to bez komentarza...

no jestem właśnie na spotkaniu z organizatorami i mają propozycję żeby hasło Rover-em po Krainie Karpia podzielić na dwa wiersze tak aby Kraina Karpia była w osobnym wierszu
całe hasło może byc w jakiejś rameczce no i większymi literami

k3master - Wto Lip 03, 2007 21:24

Widzę, że się dzieje! :-) (nie wiem tylko dlaczego nie otrzymywałem powiadomień o "ruchu" na tym wątku :neutral: myślałem, że cisza.

Czy coś jeszcze trzeba przygotować/przywieźć na spotkanie?
Pozdrawiam

thef - Wto Lip 03, 2007 21:28

Rovera przede wszystkim :mrgreen:
Jeżeli masz jakiś pomysł to realizuj, wszystko się przyda :) . Fajnie byłoby mieć wydrukowane w kolorku zdjęcia wszystkich przedstawicieli naszego gatunku. Ant coś mówił, że może da radę coś druknąć, ale jakbyś Ty miał takie możliwości, to się z nim skontaktuj i ustalcie.

emes - Wto Lip 03, 2007 22:07

Niestety nie będę mógł przyjechać na spot w Zatorze. Niestety z przyczyn osobistych muszę jechać w ten weekend w innym kierunku, a dokładnie do Turku. Liczę jednak na to, że spot się uda i z tego, co widzę, to z zarządu na spocie pojawi się Tomaszi. Jak czytam to, co piszecie o przygotowaniach, to zapowiada się naprawdę interesująco i naprawdę żałuję, że nie mogę przyjechać.
Tomaszi - Wto Lip 03, 2007 22:54

poprawiony bilbord

jak nikt nie będzie miał sprzeciwów to jutro jak zwlokę się z wyra (mam wolne w końcu) i skoczę do sklepu po żółtą maluje to co jest.
emes napisał/a:
Jak czytam to, co piszecie o przygotowaniach, to zapowiada się naprawdę interesująco i naprawdę żałuję, że nie mogę przyjechać.

Jak wszystko pójdzie dobrze to mam nadzieję, że nie będzie to pierwszy taki spocik, a może i będziemy nawiedzać te karpiki tam co roku i będziesz miał okazje jeszcze się zjawić i inni chętni pokrzywdzeni przez pracę i egzaminy itp.itd. :wink:

thef - Wto Lip 03, 2007 23:32

Wygląda bosko. Jestem pod wrażeniem, zarówno samego billboardu jak i Twoich chęci. Jedna tylko uwaga, Ma być zdaje się po Dolinie Karpia. Mam nadzieję, że zdążysz to uwzględnić :)

[ Dodano: Sro Lip 04, 2007 12:34 am ]
Ech, trzeba chyba zapytać Anta, bo sam podał już dwie wersje z tego co widzę. Sorki za zamieszanie.

Tomaszi - Wto Lip 03, 2007 23:53

może być, że Ant się sam zakręcił pomiędzy tymi karpiami a kamieniami i fundamentami :smile:
wklikałem w szukajke google "dolina karpia" i od razu mi Zator wyskoczył i info o imrezce.
Poprawimy na "Dolina Karpia" zresztą jaka to dla nas różnica :wink:

Ant - Sro Lip 04, 2007 08:05

Tomaszi napisał/a:
może być, że Ant się sam zakręcił pomiędzy tymi karpiami a kamieniami i fundamentami :smile:
wklikałem w szukajke google "dolina karpia" i od razu mi Zator wyskoczył i info o imrezce.
Poprawimy na "Dolina Karpia" zresztą jaka to dla nas różnica :wink:

więc tak
faktycznie hasło na plakacie (oficjalnym) jest ROVER-em po Krainie Karpia ale faktycznie to powinno być Dolinie Karpia - zakręcili się organizatorzy
ale rozmawiałem z niemi i zostaje Kraina Karpia
też fajnie brzmi a będzie ciut inaczej
pozdrowionka
ps. a co do kamieni i fundamentów to jakbym wam przesłał zdjęcia jakie mi płyty przywieźli do tłuczenia to byście zwątpili, ale myślę że dzisiaj je skończę tłuc a w przyszłym tygodniu zaleje fundamenty :-)

Revolt - Sro Lip 04, 2007 10:38

Panowie wielkie pokłony dla Was. Przepraszam ze nie pomoge/łem w organizacji ale niestety ostatnio jesytem okropnie zabiegany. Jak juz wyzej pisałem na zlocie sie pojawie i postaram sie namówic własciciela kanciaka 200 aby takze odwiedził Zator. To było by chyba na tyle jesli chodzi o moje mozliwości czasowe na obecną chwile, obiecuje jednak, że do organizacji kolejnych spotów przyłoże sie znacznie bardziej ;)
k3master - Sro Lip 04, 2007 20:06

thef napisał/a:
Rovera przede wszystkim

Jego to na pewno nie zapomnę zabrać.

Niestety nic nie dam rady przygotować. Jutro wyjeżdzam na delegację i wracam w piątek w nocy. Ogólnie mam urwanie głowy w pracy...
No ale na Zatorze się zrelaksujemy :-)
Pozdrawiam

HaDeSsS - Sro Lip 04, 2007 21:47

robi sie naprawde ciekawie :) postaram sie wpasc:) tylko chcialbym gdzies cos zanocowac ( 2 os. ) znacie jakis lokal :>
Kruchy - Sro Lip 04, 2007 21:56

Rowniez z mila checia bym przybyl, ale na 20:00 musze byc w Wawie, wiec chyba bym sie spoznil :cry:
MaReK - Sro Lip 04, 2007 22:18

Kruchy nie opowiadaj... jedziemy na dwie fury ;) Razem razniej ;P
Ant - Sro Lip 04, 2007 22:20

HaDeSsS napisał/a:
robi sie naprawde ciekawie :) postaram sie wpasc:) tylko chcialbym gdzies cos zanocowac ( 2 os. ) znacie jakis lokal :>

mówiem że pod koniec tygodnia może byc cieżko
jeszcze w poniedziałek dało by się domek kempingowy załatwić
a teraz to nie wiem
popytam ale spróbuj też tu
Schronisko w Szkole Podstawowej w Grodzisku, Grodzisko 100, 35 miejsc noclegowych, tel. do Szkoły Podstawowej w Grodzisku (0-33) 84 – 12 – 278
Restauracja „Myśliwska”, Zator, Rynek 11, tel. (0-33) 84 – 12 – 125 (pokoje gościnne)
Ośrodki Wypoczynkowe nad Skawą: KWK "Janina" - ul. Parkowa, tel. 841 - 22 - 61; "EXPLORIS"- ul. Parkowa, tel. 841 - 24 - 78
zawsze zostaje namiot u mnie na ogrodzie :-)

Kruchy - Sro Lip 04, 2007 22:38

MaReK napisał/a:
Kruchy nie opowiadaj... jedziemy na dwie fury ;) Razem razniej ;P

O 21 mam imprezke, na ktorej jestem "glowna atrakcja" :mrgreen: wiec nie moge jej opuscic.

HaDeSsS - Sro Lip 04, 2007 23:47

dzieki wielkie Ant !! bede dzwonic i sie umawiac :) jutro wymieniam pare czesci ekspoloatacyjnych i jak bedzie ok, to przyjade :)
Ant - Czw Lip 05, 2007 17:14

no i jak robimy opisy do autek?
jak robimy to ja bym proponował kartke A4 lew górny logo klubowe a obok opis
i teraz pytanie co ma zawierać?
model, moc to wiadomo
co jeszcze daty produkcji, maksymalne momenty, przyspieszenia itp
czekam na propozycje

lukis_25__1.4_ - Czw Lip 05, 2007 17:29

No pięknie!! Co do miejsc do spania to ośrodki wypoczynkowe są z tego co mi wiadomo w bardzo dobrym stanie, ostatnio wyremontowane (to są domki do wynajęcia). Jeżeli będzie problem to i w Libiążu są pokoje do wynajęcia ( jeżeli ktoś wraca np w stronę Warszawy, Wrocławia to może w Libiążu przenocowac za chyba 45 zł od osoby) jeżeli będzie potrzeba to dowiem się czegoś więcej.
Co do ośrodów wypoczynkowych to niestety KWK "Janina" pozbyła się ich w trakcie restrukturyzacji, a szkoda bo może dałoby się coś teraz załatwic. :) (kurcze "c" z kreską mi nie działa)
W związku z tym, że nie jestem klubowiczem to co musiałbym zrobic oprócz zjawienia się w Zatorze aby uczestniczyc w zlocie? Pozdrawiam
P.S. Impreza zapowiada sie przednio!

Szymon - Czw Lip 05, 2007 17:54

lukis 25 (1.4) napisał/a:
W związku z tym, że nie jestem klubowiczem to co musiałbym zrobic oprócz zjawienia się w Zatorze aby uczestniczyc w zlocie?
Powinieneś się tylko zjawić, nic więcej nie potrzebujesz ;) To nie zlot ogólnokrajowy tylko lokalny spot, więc zapisów żadnych nie ma. :grin:
Tomaszi - Czw Lip 05, 2007 18:38

Ant dobrze by było gdyby ktoś się o to postarał. thef coś pisał, że opracuje jakieś artykuły...
Na A4 powinny te opisy wystarczyć, niech sobie jest to co napisałeś, dodałbym tylko jeszcze pojemność i może krótki opis powstania danego modelu. Graficznie widziałbym to tak w nagłówku logo klubu lewy gorny, pr.górny logo rover, pośrodku "Klub Miłośników Samochodów Rover i MG" pod nagłówkiem już dalej model i ta cała reszta. Dobrze było by wiedzieć jakie modele przyjadą na 100% żeby nie robić nie potrzebnej roboty. Nie mam teraz możliwości bo jestem w pracy i klikam z telefonu, ale jak masz czas to może kliknął byś do każdego kto się zdeklarował przyjechać na PW i upewnić. (to tylko taka moja propozycja). :)

Baner mam prawie zrobiony, a żeby był uniwersalny to hasło "ROVERem po Krainie Karpia" (po pracy dokończę malować) będzie doczepione na rzepy które muszę jeszcze dokupić i doszyć.

Ant - Czw Lip 05, 2007 18:42

Tomaszi napisał/a:
Ant dobrze by było gdyby ktoś się o to postarał. [b]thef[b/] coś pisał, że opracuje jakieś artykuły...
Na A4 powinny te opisy wystarczyć, niech sobie jest to co napisałeś, dodałbym tylko jeszcze pojemność i może krótki opis powstania danego modelu. Graficznie widziałbym to tak w nagłówku logo klubu lewy gorny, pr.górny logo rover, pośrodku "Klub Miłośników Samochodów Rover i MG" pod nagłówkiem już dalej model i ta cała reszta. Dobrze było by wiedzieć jakie modele przyjadą na 100% żeby nie robić nie potrzebnej roboty. Nie mam teraz możliwości bo jestem w pracy i klikam z telefonu, ale jak masz czas to może kliknął byś do każdego kto się zdeklarował przyjechać na PW i upewnić. (to tylko taka moja propozycja). :)

Baner mam prawie zrobiony, a żeby był uniweralny to hasło "ROVERem po Krainie Karpia" (po pracy dokończę malować) będzie doczepione na rzepy które muszę jeszcze dokupić i doszyć.

no jestes niesamowity
ja postaram się zająć opisami modeli
thef co bedzie w tych artykułach bo nie wiem co ująć w opisach modeli

thef - Czw Lip 05, 2007 19:09

Będą trzy artykuły: troszkę o samym klubie ROVERki.pl, krótka historia marki i trzeci stanowiący wyrywki z artykułu o obchodach 100 lecia marki - głównie wielkość produkcji poszczególnych modeli. Nie chcę się za bardzo rozpisywać, bo jak wiadomo ludzie nie będą chcieli czytać epopei. Jeszcze nad tym pracuję i staram się to jakoś ubrać w miarę przystępną formę.

[ Dodano: 5 Lipiec 2007, 21:37 ]
OK, artykuły skończone. postaram się druknąć w A3. Wyszło trochę więcej niż zamierzałem ale trudno, najwyżej nie doczytają do końca. Oto co wyszło:
- historia marki ROVER - 3 strony,
- ciekawostki i ważne daty - 3 strony i ciut jeszcze,
- wielkość produkcji - tabelka na półtorej strony z wszystkimi produkowanymi modelami od 1904 - 2004 roku,
- kilka słów o naszym klubie - półtorej strony.

Jeżeli ktoś chce zobaczyć mogę podesłać na maila.

[ Dodano: 5 Lipiec 2007, 21:41 ]
Aha, Ant a jak w końcu z tymi opisami, robisz dla wszystkich czy każdy ma sobie zrobić na podstawie wzoru?

Revolt - Czw Lip 05, 2007 21:51

800 melduje sie na miejscu :) jesli chodzi o opisy modeli
Szef chce zebym przyszedł w sobote i niedziele na 12 h do pracy ale jutro mu to wybije z głowy :P lub w najgorszym wypadku wpadne tylko na godzine ale bede na pewno :)

Ant - Czw Lip 05, 2007 22:05

thef napisał/a:
Aha, Ant a jak w końcu z tymi opisami, robisz dla wszystkich czy każdy ma sobie zrobić na podstawie wzoru?

to ja zrobie tylko jakie modele będą
mam nadzieję że jutro w pracy będe miał trochę czasu :evil:

thef - Czw Lip 05, 2007 22:23

Modele, które będą na pewno i prawdopodobnie (piszę tu ile wiem):
-thef- Rover 620 SDi 1995r
-Revolt- Rover 825
-Ant- Rover 200 1.4 16V 1998r
-Tomaszi- Rover 420 D 1998r
-k3master- Rover 400 1.6 1998r
-HaDeSsS- MG ZR 160
-MaReK- Rover 200 8v 1998r
-lukis 25- Rover 25 1.4
-Szymon- Rover 200 1.4 8v 1999r
-llygas- Rover 620 Si
-RadekAniol- Rover 214 Si 16V 1997r
-marcel_n- Rover 620 Si
-violla- jakiś diesel :mrgreen: ale nie wiem jaki 200 SDi 1998r (thx Walkie)
...
Nie wiem czy o kimś nie zapomniałem i nie wszędzie znam dokładne oznaczenia modeli. Piszcie więc szybko, jakież to bryki będą :)

No i z tego co wiem to nie wszystko. Może jeszcze być jakiś kanciak i 75ka. A może coś jeszcze?

walkie - Czw Lip 05, 2007 22:26

thef napisał/a:
Viola- jakiś diesel :mrgreen: ale nie wiem jaki

200 :) a dokładniej Rover 200SDi, 98r.

Tomaszi - Czw Lip 05, 2007 22:35

eee thef aleś mnie zażył :wink: dobrze, że se stronkę odświeżyłem bo właśnie pisałem to samo co ty posłałeś _ MoDeLe :mrgreen:
thef - Czw Lip 05, 2007 22:38

Tomaszi napisał/a:
eee thef aleś mnie zażył :wink: dobrze, że se stronkę odświeżyłem bo właśnie pisałem to samo co ty posłałeś _ MoDeLe :mrgreen:

Mam nadzieję, że nie byłeś na ukończeniu listy :) Ewentualnie przejrzyj i jak wiesz coś więcej, to dopisz. A ja próbuję jeszcze zgarnąć kilka osób z okolicy, które są na forum.

Brt - Czw Lip 05, 2007 22:51

MaReK zapewne przyjedzie tym samym Roverkiem co Viola i raczej bedzie to właśnie Violkowy klekotek ;) niż Markowy V8 :P
HaDeSsS - Pią Lip 06, 2007 00:05

ja mam problem z lozyskiem w piescie :( mam nadzieje ze sie uporam z tym jutro ( tj.piatek ) bo bardzo chce przyjechac. Ale z tym lozyskiem to ja tam moge tylko przyjechac, bez zadnych prob szybkosci itp
dam znac jutro wieczorem co i jak ;)

Ant - Pią Lip 06, 2007 04:56

HaDeSsS napisał/a:
ja mam problem z lozyskiem w piescie :( mam nadzieje ze sie uporam z tym jutro ( tj.piatek ) bo bardzo chce przyjechac. Ale z tym lozyskiem to ja tam moge tylko przyjechac, bez zadnych prob szybkosci itp
dam znac jutro wieczorem co i jak ;)

żadnych prób szybkościowych raczej nie będzie bo by było za dużo trupów :-)
także możesz bez obaw sie przykulać nawet z takim łozyskiem do wymiany
pozdrawiam

Revolt - Pią Lip 06, 2007 08:44

thef napisał/a:
Może jeszcze być jakiś kanciak

thef ten kanciak bedzie na 80% (dzis wieczorem jeszcze potwierdze jego obecność) jest to model 218 SD (diesel) 93 rok.

thef - Pią Lip 06, 2007 08:49

Revolt napisał/a:
thef ten kanciak bedzie na 80% (dzis wieczorem jeszcze potwierdze jego obecność) jest to model 218 SD (diesel) 93 rok.

Dzięki Adrian. Ant, rejestruj, rejestruj :)

PS> Ostatnio wsadziłem ulotki chyba do 5 roverków w Oświęcimiu i jednego MG ZR, ale widzę, że jacyś oporni póki co i na forum ni słychu ni widu. Ale mówię Wam, Oświęcim inwestuje w rovery w szalonym tempie :mrgreen:

violla - Pią Lip 06, 2007 12:04

walkie napisał/a:
thef napisał/a:
Viola- jakiś diesel :mrgreen: ale nie wiem jaki

200 :) a dokładniej Rover 200SDi, 98r.

Nie jakiś tylko BSE.. - wściekłą krówką :twisted: :lol:

[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 1:06 pm ]
Brt napisał/a:
MaReK zapewne przyjedzie tym samym Roverkiem co Viola i raczej bedzie to właśnie Violkowy klekotek ;) niż Markowy V8 :P

Tak, będziemy tym lepszym... :P :mrgreen:

piter34 - Pią Lip 06, 2007 13:35

thef napisał/a:
Jeżeli ktoś chce zobaczyć mogę podesłać na maila.

Myślę, że ktoś z zarządu mógłby na to zerknąć i "przyklepać" ;-)

[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 2:36 pm ]
Ant napisał/a:
moge odkupić np 20 koszulek od klubu i je odsprzedać :-) no nie?

Nie sprzedawałbym koszulek klubowych przypadkowym osobom. Co innego sprzedawanie we własnym gronie na zlocie, prawdziwym sympatykom i klubowiczom, a co innego komuś, kto potem nie wiadomo co będzie w tej koszulce wyczyniał na drodze/ulicy/pubie. ;-)

Paul - Pią Lip 06, 2007 13:40

piter34 napisał/a:
Nie sprzedawałbym koszulek klubowych przypadkowym osobom. Co innego sprzedawanie we własnym gronie na zlocie, prawdziwym sympatykom i klubowiczom, a co innego komuś, kto potem nie wiadomo co będzie w tej koszulce wyczyniał na drodze/ulicy/pubie.

Co racja, to racja - lepiej dmuchać na zimne.

thef - Pią Lip 06, 2007 14:30

piter34 napisał/a:
Myślę, że ktoś z zarządu mógłby na to zerknąć i "przyklepać" ;-)

OK, wysłałem na maila Tomasziemu.

Szymon - Pią Lip 06, 2007 16:44

O której należy się zjawić na miejscu żeby się nie spóźnić? Pytam, ponieważ pracuję na noc i chciałbym dać sobie odrobinę czasu na sen ;) Zatem o której robimy zjazd? No i w jakim miejscu?
HaDeSsS - Pią Lip 06, 2007 18:38

no wlasnie gdzie i o ktorej jest spotkanie jakies konkretnie ?? ja mam wszystko zrobione u siebie i na 99% jestem :)
Kruchy - Pią Lip 06, 2007 18:46

Pozno sie zdecydowalem, ale mozecie dopisac do listy obecnych R200 Coupe :grin:
Przybedziemy z MaReKiem i Violla pewnie okolo godz 13-14.

Ant - Pią Lip 06, 2007 18:47

HaDeSsS napisał/a:
no wlasnie gdzie i o ktorej jest spotkanie jakies konkretnie ?? ja mam wszystko zrobione u siebie i na 99% jestem :)

no więc tak
są dwie opcje
1. albo ustawiamy się gdzieś wcześniej (powiedzmy 15.30) i wjazd robimy wspólny tak o 16
2. albo przyjazd indywiudualny po d zamek a potem przejazd po rynku

ja optuje za wariantem pierwszym pytanie tylko skąd będziecie przybywać to ustali się jakieś miejsce skąd wyruszymy kierunki skąd można przybyc to
Oświęcim
Babice (te koło Chrzanowa)
Wadowice
Skawina
Andrychów

prosze pytać a się ustali

HaDeSsS - Pią Lip 06, 2007 19:36

tez jestem za 1 rozwiazaniem :)
fajnie by bylo znalezc takie miejsce gdzie mozna latwo trafic ;)

Ant - Pią Lip 06, 2007 19:53

HaDeSsS napisał/a:
tez jestem za 1 rozwiazaniem :)
fajnie by bylo znalezc takie miejsce gdzie mozna latwo trafic ;)

no to może tak
miejsce spotkania to parking przed strażnica OSP naprzeciwko cmentarza
przy drodze z Babic do Zatora
50 metrów od skrzyżowania z droga na Oświęcim

Szymon - Pią Lip 06, 2007 19:59

Świetnie :grin: Wiec spotykamy się o 15.30(ewentualnie 15.00) na miejscu i robimy wspólny wjazd. Oby tylko wyszło lepiej niż na ostatnim spocie w Katowicach :razz:
violla - Pią Lip 06, 2007 20:26

Kruchy napisał/a:
Pozno sie zdecydowalem, ale mozecie dopisac do listy obecnych R200 Coupe :grin:
Przybedziemy z MaReKiem i Violla pewnie okolo godz 13-14.

Kruchy, wiedziałam, ze sie zdecydujesz :)
Ciesze sie bardzo... :lol:

Ant - Pią Lip 06, 2007 20:29

Szymon napisał/a:
Świetnie :grin: Wiec spotykamy się o 15.30(ewentualnie 15.00) na miejscu i robimy wspólny wjazd. Oby tylko wyszło lepiej niż na ostatnim spocie w Katowicach :razz:

tylko nie wiem czy zdąże z opisówką do modeli ale jestem dobrej mysli :-)
kartki z logo mam wydrukowane więc teraz to nawet w domu na atramencie zrobie
ale chciałem jeszcze zalaminować

thef - Pią Lip 06, 2007 20:36

OK. Ja stawiam się więc o 15.30 pod OSP :)
Revolt - Pią Lip 06, 2007 22:02

Potwierdzam obecność kaciaka 200

thef odezwij sie na gadu do mnie wyruszymy z osw. razem.

MaReK - Pią Lip 06, 2007 23:29

A moze mi ktos na prv (do 9:30 sobota) podac swoj numer telefonu ?
Chetnie bysmy sie z kims spotkali ok. 13:00.
Kruchy musi troszke wczesnie wracac do wawki... a jechac tylko po to, zeby sie przywitac i wracac to chyba mu sie nie oplaca... Chociaz ja bym jechal :)

To gdyby ktos mogl (np. Ant) zostawic namiar na siebie (komorkowy) i podac jakas ulice na ktorej moglibysmy sie stawic.

Pozdrawiam,

PS.
Rover 200, 8v MaReK'a zostaje w Wawce na posterunku :)

Ant - Pią Lip 06, 2007 23:31

MaReK napisał/a:
A moze mi ktos na prv (do 9:30 sobota) podac swoj numer telefonu ?
Chetnie bysmy sie z kims spotkali ok. 13:00.
Kruchy musi troszke wczesnie wracac do wawki... a jechac tylko po to, zeby sie przywitac i wracac to chyba mu sie nie oplaca... Chociaz ja bym jechal :)

To gdyby ktos mogl (np. Ant) zostawic namiar na siebie (komorkowy) i podac jakas ulice na ktorej moglibysmy sie stawic.

Pozdrawiam,

PS.
Rover 200, 8v MaReK'a zostaje w Wawce na posterunku :)

no to zostawiam
694406708
bugajska 9
jak nadmieniłem zapraszam na kawę
pozdrowionka

Kruchy - Pią Lip 06, 2007 23:46

MaReK napisał/a:
a jechac tylko po to, zeby sie przywitac i wracac to chyba mu sie nie oplaca... Chociaz ja bym jechal

Gdybym mogl to bym zostal do niedzieli... Ale coz, sila wyzsza. Warto chociaz na chwilke :grin:

SLAWCZAN - Sob Lip 07, 2007 00:03

WITAJCIE
wlasnie wrucilem z podrozy zjawie sie na pewno
mam pytanko co z tymi kartami ?? ?
mógłby ktos taka karte druknac
SLAWCZAN R200 1.4 16V
:smile:

Chali - Sob Lip 07, 2007 07:00

Ja bylem dzis w zatorze, ale o godz 0.40 :) i do tego jeszcze sprinterem wiec roverkowego grona bym nie powiekszyl :) A tak na marginesie to ze wzgledu na dni zatora jest obiazd dookola i nie mozna przejechac przez centrum, a na kazdej krzyzowce obiazdu stoja panowie strazacy po jednym glebszym ?? :)
Pozdrawiam

Ant - Sob Lip 07, 2007 07:12

SLAWCZAN napisał/a:
WITAJCIE
wlasnie wrucilem z podrozy zjawie sie na pewno
mam pytanko co z tymi kartami ?? ?
mógłby ktos taka karte druknac
SLAWCZAN R200 1.4 16V
:smile:

nadal się łamie jak mają wyglądać
czy zrobić kartę dla np Model 200RF jedną dla wszystkich dwusetek z opisem modelu
czy dla każdego tylko z indywidualnymi danymi technicznymi?

Tomaszi - Sob Lip 07, 2007 08:48

Ant napisał/a:
nadal się łamie jak mają wyglądać
czy zrobić kartę dla np Model 200RF jedną dla wszystkich dwu setek z opisem modelu
czy dla każdego tylko z indywidualnymi danymi technicznymi?

postawi się 200 kanciak razem, okrągłe razem, 400 razem itd. poszczególne modele na jednej.
ewentualnie dla "cukiereczków" osobno :wink:

k3master - Sob Lip 07, 2007 10:59

Ant napisał/a:
parking przed strażnica OSP naprzeciwko cmentarza
przy drodze z Babic do Zatora

OK

Szymon napisał/a:
spotykamy się o 15.30

OK

Szerokiej drogi i do zobaczenia!

Szymon - Sob Lip 07, 2007 11:04

dobra, wróciłem z pracy...długa noc to była...sen odłożę na później i zjawiam się na czas pod OSP :) Pozdrowionka :)
Revolt - Sob Lip 07, 2007 12:05

Szymon nie łam sie ja dzis prosto z zatora wale do pracy na nocna zmiane, a tez nic nie spałem ;)
Ant - Sob Lip 07, 2007 21:15

Dziękuję ślicznie za liczne przybycie!!!!
W sumie było 15 furek, z tym że naraz było 14 (z różnych przyczyn)
szczególne podziękowania należą grupie warszawskiej (Kruchy, MaReK, violla)
i Tomasziemu który włożył wiele pracy w baner :-)
no i reszcie licznie przybyłej
nie miałem niestety wystarczająco czasu aby ze wszystkimi pogadać i bliżej się poznać
(obowiązki rodzinne :-) )
pozdrawiam
i jesli będzie taka wola do zobaczenia za rok na Diach Zatora!!!!

ps. szczególne pozdrowienia dla Zdzicha44 który podjąl decyzję o przyjeździe w jednej chwili na 3 godziny przez spocikiem

Brt - Sob Lip 07, 2007 21:50

nooo a takie były obawy o frekwencję :D super i czekamy na fotki ;)
k3master - Sob Lip 07, 2007 22:00

Witam,
Również dziękuję za miło spędzony czas w roverkowym towarzystwie.
Bardzo przyjemna imprezka, najlepszy był przejazd wokół rynku :smile:
Miło było Was poznać, mam nadzieję, że będą jeszcze okazje, aby te znajomości "pogłębić".
Pozdrawiam serdecznie

P.S. Ant, dzięki za świetną organizację i miłe przyjęcie
P.S.2. "Fruwające" 10zł. nie zostało odnalezione :grin: ale zabawa na "kamikadze" była przednia :-)

Ant - Sob Lip 07, 2007 22:07

k3master napisał/a:
Witam,
Również dziękuję za miło spędzony czas w roverkowym towarzystwie.
Bardzo przyjemna imprezka, najlepszy był przejazd wokół rynku :smile:
Miło było Was poznać, mam nadzieję, że będą jeszcze okazje, aby te znajomości "pogłębić".
Pozdrawiam serdecznie

P.S. Ant, dzięki za świetną organizację i miłe przyjęcie
P.S.2. "Fruwające" 10zł. nie zostało odnalezione :grin: ale zabawa na "kamikadze" była przednia :-)

miło mi to słyszeć :smile:
podobno po zmroku MaReK poszedł jeszcze raz ale juz nie w celu szukania :-)

llygas - Sob Lip 07, 2007 23:29

Hej,

wlasnie dotarłem,

Ant dla Ciebie super podziękowania za organizację i mam nadzieje że Zatorskie Święto Karpia na stałe wpisze się w klubowy grafik spotkań.

Pozostałym rownież dziękuje. Fajnie było niektórych poznać, a z innymi pogłębić znajomości.

k3master napisał/a:
ale zabawa na "kamikadze" była przednia :-)

Fakt, rewelacyjna zabawa :mrgreen:
JA CHCE JESZCZE RAZ :wink:

Revolt - Nie Lip 08, 2007 01:46

no to i mi wypada dołaczyc sie do podziekować. Pomimo że nie dane było mi zostac do końca (ba nawet do połowy) to i tak było świetnie :)

Szczególne podziekowania dla Ant'a oraz thef'a za organizacje oraz dopracowanie wszystkich elementów pokazu, a takze sliczne dzieki wszystkim pozostałym którzy przybyli do Zatora :)

Tradycja chyba stało się ze po zakończeniu zlotu wybieramy miejsce oraz orientacyjną date kolejnego :) no wiec ? czekam na propozycje :lol:

MaReK - Nie Lip 08, 2007 02:12

My rowniez dolaczamy sie do podziekowan organizatorom Antowi i Thefowi :)
Przejazd w okol rynku, postoj pod zamkiem Potockich, karpie to ja rozumiem
ale jak zescie to wesole miasteczko zorganizowali to nie wiem ;)

Bylo super. Nawet nie wiem kiedy przejechalem te 700 km ;)
W jedna strone maraton z Kruchym i jego Coupeta ;)
W druga strone sprint samemu do Wawki...

Przezylem szok kiedy pod OSP zaczely zjezdzac sie masowo roverki ;)
W sumie bylo ich 14 sztuk... prawie jak zlot ;)
Ciesze sie, ze udalo mi sie poznac tych, ktorych nie poznalem na
poprzednich zlotach :)

Niebawem pokazemy zdjecia i filmiki... jeden glowny drugi z atrakcjami :)

Pozdrawiam,

Ps.
Ant dziekuje za kawe i propozycje nocelgu :)
Nastepnym razem jednak dzwon do mnie, a nie do Marcela :)

Kruchy - Nie Lip 08, 2007 02:13

I ja ze swojej strony chcialem podziekowac organi"zatorom" :grin:
Za rok grupa warszawska sie napewno pojawi :smile: Mniemam, ze w wiekszym gronie.
Szkoda, ze nie moglem zostac do konca, a nawet do polowy :cry: Ale i tak bylo fajnie, frekwencja niesamowita :mrgreen:
No i do zobaczenia wczesniej niz za rok, jakos na poczatku pazdziornika :mrgreen:
Kilka fotek: http://grono.net/gallery/3427314/0/

MaReK - Nie Lip 08, 2007 02:14

Kruchy: to pewnie juz wrocek bedzie co ;D ?
Chyba ze jedziemy na wybrzeze razem :)

Kruchy - Nie Lip 08, 2007 02:30

W siepniu robie mazury, okolice Ełku.
No a Wrocek jesienia :grin: Tak bardziej integracyjnie :wink:

Ant - Nie Lip 08, 2007 06:46

Revolt napisał/a:
no to i mi wypada dołaczyc sie do podziekować. Pomimo że nie dane było mi zostac do końca (ba nawet do połowy) to i tak było świetnie

Szczególne podziekowania dla Ant'a oraz thef'a za organizacje oraz dopracowanie wszystkich elementów pokazu, a takze sliczne dzieki wszystkim pozostałym którzy przybyli do Zatora

Tradycja chyba stało się ze po zakończeniu zlotu wybieramy miejsce oraz orientacyjną date kolejnego no wiec ? czekam na propozycje

dzięki za ciepłe słowa ale nie było jeszcze tak jak mogłoby być (ostatnio z czasem jest kiepsko)
a co do terminu to Dni Zatora są raczej w stałym terminie w okolicach 1-go weekendu lipca więc tak trzeba celować :-)

marcel_n - Nie Lip 08, 2007 08:35

I ja i ja dziękuję. Było suuuuuper. Pzdr. :mrgreen:
HaDeSsS - Nie Lip 08, 2007 11:15

to ja tez podziekuje za spotkanie :) i za organizacje :)
lukis_25__1.4_ - Nie Lip 08, 2007 11:30

Ja też przyłączam się do podziękowań dla organizatorów. Zabawa przednia. Pierwszy raz byłem na zlocie Roverków i mam nadzieje że nie ostatni, a zawarte znajomości przy okazji następnych spotów zostaną pogłębione przy jakimś piwku i grillu. Pozdrawiam.
thef - Nie Lip 08, 2007 11:31

Ecchhhhh... spocik pierwsza klasa. Serdeczne dzięki wszystkim za miło spędzone chwile, dobrą zabawę i doborowe towarzystwo. Za rok powtórka i pewnie z większymi atrakcjami :) , no i billboard trzeba będzie w końcu światu pokazać, prawda Tomaszi :) ?

Teraz setka zdjęć do zgrania i wrzucenia w galerię, matko, chyba wezmę urlop w pracy :)

Zasłyszane z roverka, podczas przejazdu przez rynek (grupa słowackich nastolatków):
"Patrz se, tu same rovery, jako u nas same skody!!!" - w przybliżeniu, bo słowackiego nie znam :)

Ant - Nie Lip 08, 2007 11:55

thef napisał/a:
Ecchhhhh... spocik pierwsza klasa. Serdeczne dzięki wszystkim za miło spędzone chwile, dobrą zabawę i doborowe towarzystwo. Za rok powtórka i pewnie z większymi atrakcjami :) , no i billboard trzeba będzie w końcu światu pokazać, prawda Tomaszi :) ?

Teraz setka zdjęć do zgrania i wrzucenia w galerię, matko, chyba wezmę urlop w pracy :)

Zasłyszane z roverka, podczas przejazdu przez rynek (grupa słowackich nastolatków):
"Patrz se, tu same rovery, jako u nas same skody!!!" - w przybliżeniu, bo słowackiego nie znam :)

Dobra mam ciut więcej czasu więć pokrótce opisze jak było bo może nieobecni mają ochotę się dowiedzieć :-)

Nie będe wdawał sie w szczegóły organizacyjno techniczne :-) zbiórki ale powiem tylko że zebaliśmy się we wczesniej umówionym miejscu aby na znak organizatorów Dni Zatora wyruszyć na rynek i oznajmić przybyłym nasze istnienie.
Przejazd wokół rynku odbył sie przy akompaniamencie klaksonów i migaczy :-) (tudzież komentarzy słowackich gości :mrgreen: )
nastepnie przejechalismy na miejsce stacjonowania pod Zamkiem Rodziny Potockich (obecnie właścicielem jest Rybacki Zakład Doświadczalny) gdzie się rozstawiliśmy.
Towarzyszyło nam niemałe zainteresowanie podsycane przez spikera ze sceny rozstawionej na Rynku który przypominsł o wystawie ryb słodkowodnych odbywających się w zamku jak i spotkaniu naszego Klubu.
Po ok dwóch godzinach pozowania do zdjęć i odpowiadania na pytania zainteresowanych postanowiliśmy udac się na zwiedzanie atrakcji Dni Zatora ale o tym długo by opowiadać.
Pomimo że przy samochdach pojawialiśmy się sporadycznie (dopiero po 20 spot przeniósł sie tam spowrotem) cały czas ludzie ogladali nasze auta i czytali wystawione artykuły. Jak tylko ktoś znas się pojawiał to zaraz padało jakies pytanie.
Ostatni uczestnicy wyjechali spod zamku chyba coś po 23 (dopiero po koncercie Leszczy - którzy nota bene też bardzo miłowspominaja imprezę :-) ) więc całkiem nieźle!!!
Reasumując spot typu otwartego się udał i myślę że należy rozwijać tą formułę (w końcu jest to zgodne z założeniami naszego satutu) w tym lub innym miejscu (jeżeli się podobało to z przyjemnością zaproszę was w przyszłym roku!!!). Na dodatek organizatorzy Dni Zatora równiez byli bardzo zadowoleni z faktu że znaleźliśmy się w programie.
Jak ktoś ma cos do dodania to proszę bardzo.
ps. do wszystkich którzy robili zdjęcia prosze o kontak na PW bo chciałbym wszystkie mieć a ja nie robiłem prawie wcale :-(

Szymon - Nie Lip 08, 2007 12:25

Hej:)
Również dzięki za spotkanie, wszystkim za udział, oczywiście podziękowania organizatorom za przygotowanie i zorganizowanie imprezki w najdrobniejszym szczególe. Jeżeli były jakiekolwiek niedociągnięcia to ja ich nie widziałem ;) Kiedy robimy następny spot? :mrgreen: A co do fotek, to może lepiej nie wrzucać linków na forum tylko od razu do galerii na stronie klubowej lub porozsyłać sobie przez PW. Niech galeria zaroi się od komentów ;)
Jeszcze raz dzięki i do następnego spotkania :grin:

emes - Nie Lip 08, 2007 12:46

Ant napisał/a:
mam ciut więcej czasu więć pokrótce opisze jak było bo może nieobecni mają ochotę się dowiedzieć

Oczywiście, że tacy są :-)

Pomimo tego, że nie mogłem pojawić się na spocie, ja również chciałbym podziękować wszystkim klubowiczom oraz sympatykom, którzy zorganizowali spot, którzy pomagali w przygotowaniu atrakcji oraz wszystkim, którzy przybyli. W ten sposób przyczyniliście się do jeszcze szerszej promocji Rovera, a także naszego klubu :-) Cieszę się, że udało się wszystko zorganizować oraz że przybyło aż tyle Roverkowiczek oraz Roverkowiczów. Dodam też, że chętnie pojawię się na kolejnym takim spocie :-) Jeżeli czas jest raczej określony, będzie łatwiej zaplanować wyjazd :-)

Szymon napisał/a:
A co do fotek, to może lepiej nie wrzucać linków na forum tylko od razu do galerii na stronie klubowej lub porozsyłać sobie przez PW. Niech galeria zaroi się od komentów

Dokładnie, wrzucajcie zdjęcia do galerii na stronie klubowej :-) ZTCW to odpowiednia galeria została utworzona. Chętnie dodamy komentarze :-)

Revolt - Nie Lip 08, 2007 17:52

Kwestie kolejnego spotu proponuje rozpatrzyć przy grillu i piwku (przy okazji mały spocik elity Oświęcimskiej :D ) Co Wy na to ?
Tomaszi - Pon Lip 09, 2007 09:57

to se je neni mozne jako to ze same Rovery w jednom czasu bylo w takom meste ;)

właśnie, właśnie pięknie nam frekwencja dopisała za co wszystkim przybyłym dziękuje -żałuje tylko, że nie było mi dane wszystkich poznać osobiście, jak i uczestniczyć w paradzie- gdyż z przyczyn losowych przyjechaliśmy później.
Jestem przekonany, że taki otwarty charakter spotkań -jak to określił Ant- jest na równi fajną ideą, jaką było stworzenie forum. Co daje nam przede wszystkim wzmożoną integrację wewnętrzną o czym świadczyło przybycie nowych sympatyków i klubowiczów, co nie którzy przejechali 300 km dla tej chwili przejazdu na klaksonach (wiemy o kim mowa) :D Również możemy być zadowoleni z zainteresowania jakie wzbudziliśmy u ludzi.
Dziękuję za mile spedzony czas w extra gronie roverkowiczów/wiczek i do zobaczyska za rok w Zatorze, nie licząc spotów i zlotu po drodze.
P.S. bilbord nie bedzie czekał roku, pokarzemy go światu może za 5dni na spocie wrocławskim (eh jak fajnie w prawo blisko w lewo blisko) -tylko co napisać teraz "ROVERem po Sielskiej Dolinie" :D

Ant - Pon Lip 09, 2007 11:21

Revolt napisał/a:
Kwestie kolejnego spotu proponuje rozpatrzyć przy grillu i piwku (przy okazji mały spocik elity Oświęcimskiej :D ) Co Wy na to ?

spoko ja jestem za
nie wiem jak z czasem bo budowa na karku ale myślę że coś się wygospodaruje :-)

emes - Pon Lip 09, 2007 12:08

Tomaszi napisał/a:
tylko co napisać teraz "ROVERem po Sielskiej Dolinie"

Jeżeli będzie billboard, to nawet lepiej :-) Będziemy widoczni w miejscu grillowania :-)

Moim zdaniem może być bez napisu promującego spot, wystarczająca będzie promocja klubu :-)

MaReK - Pon Lip 09, 2007 12:21

http://www.marek.idzik.pl...ator_070707.avi - mozecie oceniac.
Wyszlo jak wyszlo... kompresja narazie taka. Jak ktos chce pozniej moge wystawic w lepszym Quality ;)

Reszte filmikow udostepnie pozniej.

Pozdrawiam,

piter34 - Pon Lip 09, 2007 12:30

Cytat:
Reszte filmikow udostepnie pozniej.

Oczywiście na stronie klubowej? :???:

walkie - Pon Lip 09, 2007 12:34

Ja slysze tylko No fear.
MaReK - Pon Lip 09, 2007 13:03

Brak Ci kodekow ;) Uzylem Divxa zwyklego.
walkie - Pon Lip 09, 2007 13:25

uhm, po pracy sie tym zajme!
MaReK - Pon Lip 09, 2007 13:33

Walcze nad jakoscia tego filmu i nad tym zeby kazdy sie mogl je odtworzyc (WMV) ;)
walkie - Pon Lip 09, 2007 13:43

Mi on do winampa wskoczyl burak jeden
llygas - Pon Lip 09, 2007 14:36

MaReK napisał/a:
http://www.marek.idzik.pl...ator_070707.avi - mozecie oceniac.
Wyszlo jak wyszlo... kompresja narazie taka. Jak ktos chce pozniej moge wystawic w lepszym Quality

MAREK!!!!!!! Czemu jakaś selekcję wprowadziłeś?? :evil: nie ma mojego autka na końcu!!!
Mojemu R będzie przykro był taki czysty i błyszczący a nie ma go na filmie....

no cóż, zapamiętamy sobie!!!!! :evil: :evil:

thef - Pon Lip 09, 2007 15:11

Jeżeli ktoś chce zdjęcia ode mnie na maila, to dajcie znać. Tylko może to trochę trwać, bo sporo tego jest :) . Ant, wiem, że Ty chcesz na pewno więc do Ciebie już ślę.
MaReK - Pon Lip 09, 2007 15:32

Faktycznie cos jest nie tak ...
Llygas moge wrzucic twoj najazd ale z podniesioa klapa :( tylko taki mam.
A co do Revolta - on mial 825? czy kanciaka czefrwonego?
Jesli 825 to kto mial kanciaka ;D ?

thef - Pon Lip 09, 2007 15:38

Revolt miał 825 a kanciakiem przyjechał jego kolega, który nie jast zarejestrowany na forum. Boski filmik.
Kruchy - Pon Lip 09, 2007 15:48

MaReK napisał/a:
Faktycznie cos jest nie tak ...

No to i ja sie dopisze... Bedziesz musial dokrecic i domontowac jeszcze jedno zblizenie :razz:

piter34 - Pon Lip 09, 2007 15:48

Cytat:
Jeżeli ktoś chce zdjęcia ode mnie na maila, to dajcie znać. Tylko może to trochę trwać, bo sporo tego jest

A może do galerii na stronie?

marcel_n - Pon Lip 09, 2007 16:53

thef napisał/a:
Jeżeli ktoś chce zdjęcia ode mnie na maila, to dajcie znać.

Bardzo proszę
marcinnalepa@wp.pl

HaDeSsS - Pon Lip 09, 2007 17:33

super robota Marek !! :)
Revolt - Pon Lip 09, 2007 18:51

MaReK napisał/a:
A co do Revolta - on mial 825? czy kanciaka czefrwonego?
Jesli 825 to kto mial kanciaka

MaRek kolega był czerwonym kanciakiem a ja 825 tak jak napisał thef

Jesli bedziesz jeszcze wprowadzał korekty w tym filmie to nie wywalaj czerwonego kanciaka tylko jesli mozesz to zamiast ksywy wpisz tam na górze ekranu poprostu "Waldek" bedzie mu napewno bardzo miło :) tym bardziej ze z tego co mi wiadomo to chce wstapic w przyszłości w nasze szeregi :]

Thef :D Ty wiesz co :P :mrgreen:
adi-k666@o2.pl :lol:

emes - Pon Lip 09, 2007 19:18

Nie mogę ściągnąć tego filmu :-) Już jest niedostępny? :-)
MaReK - Pon Lip 09, 2007 19:24

Tak. Zostal ocenzurowany i zdjeto go z anteny ;P

Zaraz wrzuce nowa wersje... mam nadzieje, ze juz ostateczna.
Musze tylko przjezec go dokladnie w przod i tyl ...

Pozdrawiam,

[ Dodano: Pon Lip 09, 2007 9:18 pm ]
http://www.marek.idzik.pl/rover/Zator/zator.wmv - oto nowe oblicze filmu :)

Mam nadzieje, ze da sie go obejrzec :)

Pozdrawiam,

k3master - Pon Lip 09, 2007 20:30

MaReK napisał/a:
mozecie oceniac

Jak dla mnie bomba! Szczególnie fajna jest końcówka ze zbliżeniami i nick'ami. (ciekawie zgrana muza do obrazu)

thef napisał/a:
Jeżeli ktoś chce zdjęcia ode mnie na maila, to dajcie znać

Bardzo proszę gregk3@tlen.pl Z góry dzięki

MaReK - Pon Lip 09, 2007 20:33

http://www.marek.idzik.pl/rover/Zator/zator.wmv

Wersja WMV zajmuje ok. 33 MB.
Format nagrania 16:9 (panoramiczny)

Wersja WMV nie powinna wymagac zadnych kodekow i da sie ja chyba odtworzyc na kazdym sprzecie.

Muzyka wybrana sposrod kilku "kandydatow".
To przypadek zlozyl, ze miejscami zgrywa sie z filmem (przejsciami).
Niestety do takich efektow, potrzeba sporo ciekawszego, dluzszego i stablinego materialu :)

Nowa wersja filmu wzbogacona o przejazdy na karuzeli, strzelanie, piwko na trawie ...

Pozdrawiam,

emes - Pon Lip 09, 2007 20:36

Już ściągam ten film :-)
Przemek_Docent - Pon Lip 09, 2007 20:39

thef napisał/a:
Jeżeli ktoś chce zdjęcia ode mnie na maila, to dajcie znać. Tylko może to trochę trwać, bo sporo tego jest :) . Ant, wiem, że Ty chcesz na pewno więc do Ciebie już ślę.
Mam pytanko - jakim sprzętem były robione te fotki na stronce klubowej, wrzucone przez Ciebie? Jak dla mnie pstrykane przez Fotografa (celowo przez duże "F") z klasą :) Tylko czym? Lustro chyba jakoweś :)
MaReK - Pon Lip 09, 2007 20:40

Kruca bomba! Zapomnialem dac w napisach K3Master z dziewczyną :(
A to wszystko przez to ze mialem sie dopytac czy to dziewczyna czy zona :(

Szymon - Pon Lip 09, 2007 20:44

świetny film wyszedł :) i ta końcowa wycieczka w zaciszne miejsce...bomba :mrgreen:
k3master - Pon Lip 09, 2007 20:46

MaReK napisał/a:
nowe oblicze filmu

Mam nadzieje, ze da sie go obejrzec

Oj da się, da! Kilka razy pod rząd! :-)
Tylko moja Ilona poczuła się urażona, że nie było o niej wzmianki w napisach końcowych :-)

Proszę o kontakt osoby, które na spocie robiły fotki i zechciałyby się nimi podzielić.
Pozdrawiam

MaReK - Pon Lip 09, 2007 20:50

Juz dodalem, zaraz wrzuce na serwer, wiec bedziesz mogl sciagnac i pokazac jej (K3Master z dziewczyna) ;D
thef - Pon Lip 09, 2007 20:51

Przemek_Docent napisał/a:
Mam pytanko - jakim sprzętem były robione te fotki na stronce klubowej, wrzucone przez Ciebie? Jak dla mnie pstrykane przez Fotografa (celowo przez duże "F") z klasą :) Tylko czym? Lustro chyba jakoweś :)

Fotografa amatora - mojego szwagra :) . A aparacik Lustrzanka cyfrowa Cannon 10D czy jakoś tak :)

Aha, może jeszcze uda mi się załatwić zdjęcia od dwóch pozostałych paparazzich, to też znajomi :)

HaDeSsS - Pon Lip 09, 2007 20:52

no i bomba :) jak ja znajde troche czasu to wrzuce swoje fotki i dam link :)
k3master - Pon Lip 09, 2007 20:52

Dzięki!
Na pewno się jej spodoba :-)
A tak BTW, jakim programikiem montujesz filmy?

Thef, świetny opis do zdjęcia z moją Iloną :grin: uśmiałem się nieźle :grin:

MaReK - Pon Lip 09, 2007 20:55

Adobe Premiere 2.0 Pro
Brt - Pon Lip 09, 2007 21:00

MaReK jak jeszcze nie poprawiałeś, to zmień też Ździcha na Zdzicha ;) a filmik wyszedł super :D
Szymon - Pon Lip 09, 2007 21:14

HaDeSsS napisał/a:
no i bomba :) jak ja znajde troche czasu to wrzuce swoje fotki i dam link :)

nie, nie, niee e..plisss... nie podawaj linków do innych lokalizacji niż galeria na stronie klubowej. Jeżeli nie możesz zamieścić zdjęć tam to prześlij je jakiemuś klubowiczowi mailem i sprawa załatwiona.

emes - Pon Lip 09, 2007 21:14

Obejrzałem film i widzę, że na spocie była fajna zabawa :-) Żałuję, że nie mogłem przyjechać, ale pojawię się następnym razem :-)
walkie - Pon Lip 09, 2007 21:32

rewela chlopaki i dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!! :)
Ant - Pon Lip 09, 2007 21:34

MaReK napisał/a:
Adobe Premiere 2.0 Pro

nie no MaReK rewelacja!!!!
też lubie posiedzieć przy montażu ale ostatnio czasu brak (ale Adobe powalił mnie mnogością funkcji więc przesiadłem się na ULEADA)

filmik pierwsza klasa a podkład muzyczny perfekt!!!!
dzięki wielkie jutro pokaże Mariuszowi to mu wara opadnie :mrgreen:

Revolt - Pon Lip 09, 2007 21:39

MaReK dziekuje za korekty :)
Tempest - Pon Lip 09, 2007 21:58

kurde, na filmiku wygląda, że całkiem fajnie musiało być
i pogoda dopisała
gdyby nie impreza pożegnalna znajomej to pewnie bym wpadł
najbliższy zlocik jakiś i będę na pewno :twisted:

emes - Pon Lip 09, 2007 22:03

Tempest napisał/a:
najbliższy zlocik jakiś i będę na pewno

Zapraszamy do Wrocławia :-)

MaReK - Pon Lip 09, 2007 22:15

Nie! Jedz do Krakowa (tydzien pozniej) wieksza grupa z Wawki pojedzie a i zmierzymy sie na trasie 220 kontra ZR 160 :P

[ Dodano: Pon Lip 09, 2007 11:17 pm ]
Ant napisał/a:
też lubie posiedzieć przy montażu ale ostatnio czasu brak (ale Adobe powalił mnie mnogością funkcji więc przesiadłem się na ULEADA)

Nie przesadzaj ;)
Filmik wyszedl jak wyszedl. Wiele pracy nie kosztowal.
Zeby wyszlo cos naprawde fajnego to trzeba niestety troche porezyserowac.
A tak... nie dosc ze wiatr, reka lata, zoomy niepewne to jeszcze w kadr wejdzie Ci "zwiedzajacy", przemknie samochod itp... co sie nadawalo to wrzucilem i juz ;)

Teraz czeka mnie kolejna praca - filmik ze zlotu :)

Pozdrawiam,

pawciu87 - Pon Lip 09, 2007 22:47

ormalnie czapki z glow... pelen respkekt... jak ja marze zeby w kolumnie roverkow przejechac przez miasto... niech sen sie zisci...
Ant - Wto Lip 10, 2007 21:00

MaReK napisał/a:
Nie! Jedz do Krakowa (tydzien pozniej) wieksza grupa z Wawki pojedzie a i zmierzymy sie na trasie 220 kontra ZR 160 :P

[ Dodano: Pon Lip 09, 2007 11:17 pm ]
Ant napisał/a:

Nie przesadzaj ;)
Filmik wyszedl jak wyszedl. Wiele pracy nie kosztowal.
Zeby wyszlo cos naprawde fajnego to trzeba niestety troche porezyserowac.
A tak... nie dosc ze wiatr, reka lata, zoomy niepewne to jeszcze w kadr wejdzie Ci "zwiedzajacy", przemknie samochod itp... co sie nadawalo to wrzucilem i juz ;)

Teraz czeka mnie kolejna praca - filmik ze zlotu :)

Pozdrawiam,

jak zapowiedziałem tak zrobiłem
pokazałem wszystkim w pracy, a potem poleciałem do Urzedu i do Ośrodka Kultury
wszyscy byli zachwyceni a komentarz Mariusza " to mi sie podoba są tak samo zakręceni jak scrabliści ...." - a Mariusz sam jest scrablistą więc wiadomo o co chodzi...
na dodatek zostałem zaproszony na podsumowanie Dni Zatora w przyszły wtorek i na spotkani oczywiście zostanie puszczony filmik
a zdjęcia z całej imprezy mozna podziwiać tu http://www.zator.iap.pl/i...sg=1&lang_id=PL
a i jeszcze jedno - jest organizowany konkurs na najlepsze zdjęcia z obchodów więc kto ma ochotę to zapraszam do śledzenia strony Urzedu bo z pewnością się pojawi jakies info
ja jak cos bede wiedział to dam znać
pozdrawiam

MaReK - Wto Lip 10, 2007 23:52

Mialem tego nie robic i wiem, ze gro osob nie zyczy sobie zeby zdjecia dotyczace spotow, zlotow itp. pojawialy sie w oddzielnych linkach tu na forum, a nie w galerii klubowej.
Poniewaz jestem w trakcie pisania (a wlasciwie zlecam to) skryptu dla leni takich jak ja, ktory hurtem wrzuci na strone klubowa. Do tego czasu, prosze wybaczcie i spojrzcie na ten link http://www.marek.idzik.pl/rover/Zator/fotos/

Obiecuje, ze jak skrypt mi wypali, wrzuce wszystkie swoje zdjecia w odpowiednia galerie, z opisem zdjec itp.

Pozdrawiam,

Ps.
Sorki za jakosc niektorych zdjec, ale sprzet cos zaszwankowal :(

piter34 - Sro Lip 11, 2007 10:55

MaReK napisał/a:
Obiecuje, ze jak skrypt mi wypali, wrzuce wszystkie swoje zdjecia w odpowiednia galerie, z opisem zdjec itp.

Szkoda, że jak nie wypali, to fotek na stronie nie będzie... :roll: ;-)

MaReK - Sro Lip 11, 2007 12:46

Wypali na pewno... problem tylko czy bede sie nim mogl podzielic?
To troche czasu zajmuje bo kod jest pogmatwany obecnej galerii.