|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Nasze auta - "RRRrrr" 75 CDTi by MatiNitro
MatiNitro - Pią Cze 21, 2013 12:41 Temat postu: "RRRrrr" 75 CDTi by MatiNitro Pooo długich czasach przeglądania i przemyśleń zakupiłem jakże upragnionego R75
Auto kupione bardzo szybko i spontanicznie. Oglądane o 21 na parkingu przy markecie
Zakupione pozostawiało bardzo wiele do życzenia jeśli chodzi o stan techniczny jak i wizualny ale na tą chwilę wszystko jest dopięte niemal na ostatni guzik
Rover'ek z 2004r. ma silnik 2.0 CDTi, manualną skrzynię biegów, przebieg na tą chwilę to 186 tys. km. Wyposażenie to skórzana beżowa tapicerka bez podgrzewania, tempomat (na razie nie działa, walka trawa), dwustrefowa klima nabita przy wymianie wentylatora. Śliczne soczewkowe reflektory ostatnio wymyte w środku i wypolerowane na zewnątrz . Ostatnio zagościło CB radio i antenka na klapie bagażnika.
W miarę finansowych możliwości będę dopieszczał R.
W planach:
- założenie radia bądź stacji multimedialnej 2DIN oraz wymiana głośników w drzwiach- ZROBIONE,
- chip tuning, chciałbym ze 150KM pod maską, ciekawe ile silnik zniesie
- "kultularne" przyciemnienie szybek,
- na wiosnę większe koła, może 18'' choć trochę mnie polskie drogi zniechęcają
- założenie zawieszenia od ZT, aby delikatnie przysiadł sobie na ziemię
Aaa oto "Bestia":
pelson91 - Pią Cze 21, 2013 14:09
zmiana zawiasu na ZT niewiele go obniży ale znacznie utwardzi
MatiNitro - Pią Cze 21, 2013 14:36
Aaa założenie sprężyn obniżających oryginalne amortyzatory jest dobrym wyjściem? Bo na forum przeczytałem że po takim zabiegu coś się z zawieszeniem dzieje i będzie opony cięło?
pelson91 - Pią Cze 21, 2013 15:30
nie wiem. ale iwem że trafiłeś na zadbany wizualnie egzemplarz bardzo ładnie się prezentuje
MatiNitro - Pią Sie 30, 2013 18:17
pelson91, prezentuje się ładnie bo jest po zabiegach u dobrego lakiernika Nie poznałem auta przy odbiorze taka odmiana była
[ Dodano: Pią Sie 30, 2013 19:17 ]
Od ostatniego posta Rover'ek dostał nową jednostkę audio, JVC KW-XR611, oraz głośniki JBL SC-6C przód i SC-6 tył.
Niestety zamontowane na oryginalnych dystansach są zbyt blisko tapicerki. Także na razie zestaw jest ograniczony w działaniu Ale jak na moje oczekiwania to gra świetnie
[IMG=http://img20.imagesh...qumg.jpg][/IMG]
Dostał też Cb radio Yosan Pro-120 do antenki SIrio ML-145
Miałem też bardzo nie miłą przygodę Otóż bez żadnych oznak zużycia wypadł mi sworzeń dolnego wahacza przy prawym kole. Szczęście ogromne bo jechałem tylko 30-40km/h. Auto pojechało na lawecie do mechanika. R dostał dwa nowe wahacze, łączniki stabilizatorów i końcówki drążków kierowniczych będzie spokój na jakiś czas
Auto spisuje się świetnie, przejechało już dla mnie 10tys km od zakupu
W przyszłym miesiącu dostanie świeży olej Valvoline MaxLife Korci mnie zaślepienie EGR oraz wyczyszczenie dolotu przy okazji Muszę wypolerować obie lampy bo jedna od ropy jest zamglona I polerka auta przed zlotem w Zakopanym
Wrzesień zapowiada się ciekawie dla R
Pozdrawiam
scareface - Pią Wrz 06, 2013 23:48
ile dałeś za te soczewki bo się napatrzeć nie mogę
MatiNitro - Sro Wrz 25, 2013 05:58
scareface, już go kupiłem z tymi soczewkami a czy to fabryka czy ktoś dołożył to nie wiem wiem że Tomateam ma takie w sprzedaży ale cena straszy
[ Dodano: Pon Wrz 09, 2013 20:49 ]
Dziś wymieniłem dystanse głośników z tyłu, można teraz głośniej zagrać i głośnik nie wali w boczek Przyszła też paczuszka z olejami i dodatkiem do paliwa Nowy Valvoline 5W40 i filterek już w piątek w Roverku Wtedy też R pożegna się z katem, będzie czyszczenie EGR'u
[ Dodano: Sro Wrz 25, 2013 06:58 ]
Roverek wczoraj był u mechanika dostał nowiutkie sprzęgło National forum nieocenioną siłą jest poczytałem co dobre i działa teraz idealnie czułem się jak w nieswoim R. dodatkowo świeży olej i filter- katalizator nie ruszony bo nie było rury odpowiedniej aby go zastąpić
scareface - Sro Wrz 25, 2013 11:29
ciekawi mnie jak by się zachowała benzyna bez katalizatorów i co by powiedziały sondy
rafalmis1 - Sro Wrz 25, 2013 12:11
Podobno jest głośny wydech i w naszych modelach sondy nic nie mówią, rozmawiałem z jednym użytkownikiem który nie miał katow
kzrr - Sro Wrz 25, 2013 12:49
MatiNitro napisał/a: | ile dałeś za te soczewki bo się napatrzeć nie mogę |
Jeśli dobrze pamiętam to R75 od 2004 roku ale w wersji przedliftowej wychodził już właśnie z soczewkami.
adriansc1 - Sro Paź 02, 2013 21:27
ładnie się prezentuje na tych lampach Pozdrawiam
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 13:48
Nowe lustereczka od polifta, oraz grill w świetnym stanie
szpynior - Nie Lis 17, 2013 16:24
MatiNitro, wymień zderzak na taki z halogenami i spryskiwaczami
rafalmis1 - Nie Lis 17, 2013 16:28
Spryskiwacze trzeba programować, a to w pl potrafi chyba tylko Marek w Wawie. Przerabialem temat.
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 16:29
Aaa czemu mi tam jakoś ten nie przeszkadza chodź halogeny by się przydały czasem i spryski w sumie też
rafalmis1 - Nie Lis 17, 2013 16:30
Przy okazji Marek zrobi ci chipa i będziesz wracał do domu z bananem na ustach
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 17:03
rafalmis1, jak tylko o Marku wspomniałeś to mi chip się przypomniał
[ Dodano: Nie Lis 17, 2013 17:03 ]
Coo do halogenów to jak dobrze wiem to wtyczki do podłączenia lamp powinny być za zderzakiem i wystarczy tylko podłączyć i zmienić front LSM'a? A co ze spryskiwaczami reflektorów? Jest tam instalacja elektryczna do pompki? Ktoś to zakładał? Dodam że zamierzam założyć HIDy i te spryskiwacze by się przydały No i chip dodatkowo
pelson91 - Nie Lis 17, 2013 17:16
Ja mam spryski lamp i przy zbiorniczku jest miejsce na 2 kostki do pompki. Jedna do sprysków szyby, a druga do sprysków lamp. Obecnie ta druga jest niestety odłączona
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 17:18
pelson91, a te pompki są takie same?
pelson91 - Nie Lis 17, 2013 17:19
nie wiem, nie przyglądałem się...
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 17:22
No Ciekawe muszę się przyjrzeć temu tematowi Liczę na podpowiedzi
pelson91 - Nie Lis 17, 2013 17:23
jak zrzucisz zderzak to wszystko dokładnie zobaczysz
szpynior - Nie Lis 17, 2013 20:12
Pompki są identyczne. Plug and play. Ja wstawiałem z allegro uniwersalną. Spryskiwaczy nie trzeba programować Można zrobić tak iż sterowane są z jednej wiązki, wówczas zużywają więcej płynu Ale jak komuś nie po drodze to jest dobre wyjście - ja tak mam
Dodatkowo jak chcesz zakładać Hidy to wypada aby były spryskiwacze.
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 20:17
szpynior, dzięki za Odpowiedz czyli działają one jednocześnie bez T4? Bo wiem że spryskiwacze lamp powinny działać co 5 użycie spryskiwaczy, tak? Kolejne dwa mody w planie
szpynior - Nie Lis 17, 2013 20:20
MatiNitro napisał/a: | szpynior, dzięki za Odpowiedz czyli działają one jednocześnie bez T4? Bo wiem że spryskiwacze lamp powinny działać co 5 użycie spryskiwaczy, tak? Kolejne dwa mody w planie |
Tak działają jednocześnie. Co 5 jak ustawisz na T4. Ja nie chciałem jechać 200 km na sesję i podłączyłem dwie pompki pod 1 kostkę
MatiNitro - Nie Lis 17, 2013 20:24
A sprawdzałeś czy druga kostka ma napięcie? Czy po T4 dopiero ona działa? Bo wolałbym oryginalną kupić pompkę.
szpynior - Nie Lis 17, 2013 21:50
Nie miała Dlatego podłączyłem po swojemu ,
rafalmis1 - Nie Lis 17, 2013 21:52
1. Pompka pasuję od BMW jak znajdę numer, to napiszę
2. Żeby działały co 5 raz, to trzeba programować z użyciem Marka i T4
mało tego, nie zawsze da się ustawić 5, ponieważ, to wszystko zależy od wersji oprogramowania LSM-a. np. ja mam starcze i mogę mieć 3 bądź 4 cykl. W nowym oprogramowaniu 3-5-7. Ogólnie w Wawie nie da się włączyć 5 cykli. T4 nie ma najnowszego oprogramowania.
3. Instalacja wodna najlepiej oryginalna, ponieważ najłatwiej założyć. Ale to ni jest konieczne w 100%. Za to spryski na lampy, to tylko oryginał. Jak ściągniesz zderzak, to są znaki jak w zderzaku wyciąć dziury.
4. Najważniejsze, sprawdź w podszybiu jaką masz syrenę alarmową, od tego zależy czy trzeba czy nie trzeba programować
Wszystko przerabiałem i jak coś, to wal do mnie. Jeżeli podłączysz się pod kostkę od pompki do szyby, to płyn będzie znikał jak woda w rzece
MatiNitro - Pon Lis 18, 2013 07:40
rafalmis1, a Ty masz pompkę od BMW czy oryginał R? O co chodzi dokładnie z tą syreną w podszybiu? Co świadczy o konieczności programowania?
rafalmis1 - Pon Lis 18, 2013 11:41
MatiNitro napisał/a: | Ty masz pompkę od BMW czy oryginał R? |
to jest to samo, przecież prawie cały samochód to BMW oryginalnie w R jest pompka od BMW.
Jeżeli masz taką jak na zdjęciu, to nic nie będzie trzeba programować. Podpinasz i działa. Jeżeli masz inną, to trzeba zmienić na taką jak na zdjęciu dołączyłem i trzeba programować, Marek będzie wiedział jak to zrobić. Syrenę dopiero zmieniasz jak Marek skończy programować, inaczej będzie ciągle piszczeć
MatiNitro - Pon Lis 18, 2013 19:07
rafalmis1, dzięki za wyjaśnienie jak odbiore auto od mechanika to sprawdzę tą syrenę oraz czy mam instalację do halogenów i w sobotę na szrot podjadę, może stoi jakiś dawca
[ Dodano: Pon Lis 18, 2013 12:58 ]
BTW dziś, bądź jutro RRRrrr dostanie nowy filtr odmy, bypass EGR i tłumik przelotowy
[ Dodano: Pon Lis 18, 2013 19:07 ]
RRRrrr już w domu
Cooo do tego tłumika przelotowego to chyba nie za bardzo spełnił moje oczekiwania, jeśli chodzi o zmniejszenie głośności Choć na jałowych już nie pyrkota z tyłu
Ciekawe jak bypass EGR będzie się spisywał, na razie zawór leży w razie czego na podmianę
A syrenę alarmu mam taką
szpynior - Pon Lis 18, 2013 19:16
MatiNitro, kolejny krok jak masz bypass to wskaźnik ciśnienia doładowania
MatiNitro - Pon Lis 18, 2013 19:20
hehehe już wczoraj o MBC czytałem szpynior, tylko podoba mi się ten zegarek na desce
Niestety nie znalazłem wtyczek od halogenów, z prawej strony do lewej idzie wiązka od czujnika temperatury i kierunku Niestety prawa zaślepka odmówiła mi współpracy Jakiego koloru kable idę do halogenów? Ktoś pamięta?
rafalmis1 - Pon Lis 18, 2013 21:57
MatiNitro napisał/a: | A syrenę alarmu mam taką |
w takim razie trzeba programować i spryskiwacze i inną syrenę, jeżeli chcesz alarm. Musisz kupić syrenę taką jak dołączyłem wyżej. Może być od BMW E46, są takie same
MatiNitro - Pon Lis 18, 2013 22:08
rafalmis1, na razie to oleje tą syrenę zrobię jak ma szpynior, oba spryskiwacze jednocześnie tylko sam spryskiwacz drogi trzeba na szrocie szukać bo po 120zł za sztukę to nie dam podpowie mi ktoś z tymi halogenami? Jakie kostki tam idą
szpynior - Wto Lis 19, 2013 08:37
MatiNitro, halogeny łączą się w jedną kostkę, siwa bądź czarna, dokładnie nie pamiętam, u mnie była zaizolowana z wiązką po prawej stronie.
rafalmis1 - Wto Lis 19, 2013 19:37
na mojej pompce są takie numery
8 362 157
001 004
MatiNitro - Wto Lis 19, 2013 19:41
dobra, dobra a powiedz mi ile muszę kupić spryskiwaczy? 2 czy 4? Bo już nie wiem
rafalmis1 - Wto Lis 19, 2013 19:43
na allegro pompki do BMW są tanie jak barszcz
[ Dodano: Wto Lis 19, 2013 19:43 ]
MatiNitro napisał/a: | 2 czy 4? Bo już nie wiem |
ale gdzie kupujesz, oryginał ja bym zakładał 4, bo tak jest fabrycznie
MatiNitro - Wto Lis 19, 2013 19:50
Nooo to 4 chcę założyć tyle że na allegro jest tylko to http://allegro.pl/rover-7...3697309135.html
jakieś dziwne i chyba do polifta i cena masz jakieś namiary na inne?? może rimmerbros bo chłopaki zamawiają to bym się dołączył
rafalmis1 - Wto Lis 19, 2013 20:08
MatiNitro napisał/a: | może rimmerbros bo chłopaki zamawiają |
to szukaj puki jest na to czas
to są dla naszych przed liftem
Zadzwoń do Adi- Część od nich dostałem komplet za 130 zł, pompka, 4 spryski, instalacja wodna
[ Dodano: Wto Lis 19, 2013 20:08 ]
tego na allegro pogięło ostro
MatiNitro - Wto Lis 19, 2013 20:09
rafalmis1, dobra dzięki jutro zadzwonię do niego
rafalmis1 - Wto Lis 19, 2013 20:14
miejsce na pompkę jest przygotowane w zbiorniku tym co masz teraz, tylko musisz odpowiedni otwór wywiercić i zastosować gumkę w wywierconą gumkę i dopiero umieścić pompkę
MatiNitro - Sro Lis 20, 2013 20:38
Nooo to po przedstawimy plany do do "RRRrrr", takie nowe imię nadałem 75
Kolejność zależna od potrzeb i finansów:
- wygłuszenie drzwi, rezonans przy nowych głośnikach;
- montaż wzmacniacza i skrzyni basowej w bagażniku;
- wymiana amortyzatorów z przodu (lewy leje ale nadal pracuje poprawnie) oraz sprężyn od MG ZT(komplet);
- montaż manualnego sterowania do fabrycznego Webasto, czemu nie zadzwonić do RRRrrr i niech się grzeje
- montaż instalacji spryskiwaczy lamp przednich;
- montaż HID w soczewki;
- montaż halogenów, jeżeli instalacja przygotowana;
- konieczna! wymiana zaślepki airbag'u pasażera. zerwana jedna nóżka
- profilaktyczna wymiana poduszki "ósemki", myślę nad dwoma poliuretanami.
Po drodze do tego wszystkiego to filtry, oleje itd. itd.
Rowan - Czw Lis 21, 2013 16:21
MatiNitro, gdyby cos, to mam skrzynie i wzmak, który grał w moim R 4-kan, który zasili skrzynie i przedni zestaw, wzmak ma pilot do suba, więc jest to super sprawa do 75 się nadaje idealnie Wszystko na sell PW
MatiNitro - Czw Lis 21, 2013 17:26
Rowan, widziałem Twoje ogłoszenie Oczywiście jestem zainteresowany tylko kwestia finansów PW
Markzo - Pią Lis 22, 2013 08:23
Nazwa Twojego roveerka kojaży mi się z :
toksyn - Sob Lis 23, 2013 22:27
Markzo napisał/a: | Nazwa Twojego roveerka kojaży mi się z :
Obrazek |
hahahahaha miszcz:D
MatiNitro - Wto Gru 03, 2013 16:38
Markzo, chyba podświadomie nawiązałem do tego filmu
PS. Xenony zamówione
[ Dodano: Czw Lis 28, 2013 13:10 ]
Xenony zamontowane 6000K świeci słabiej jeśli chodzi o tą niebieską poświatę, niż sobie wyobrażałem Ale nie muszę się o dowód rejestracyjny obawiać
Muszę też przyznać, że zamontowanie tego bypassa EGR, świetnie wpłynęło na elastyczność silnika za 4 i 5 biegu. Dużo płynniej auto się zbiera z niskich obrotów. Choć troszkę zderzak mi okopcić RRRrrr lubi
[ Dodano: Wto Gru 03, 2013 16:38 ]
RRRrrr, po przejechaniu dziś ponad 400km, dostał długo oczekiwaną myjnie
Do podglądu lustereczka chrom i xenony 6000K
Ps. fotografem nie jestem
RRRrrr i xenony
scareface - Wto Gru 03, 2013 19:42
piękną masz tą bestie lusterka całe zmieniałeś czy tylko obudowe? ile taka przyjemność?
pelson91 - Wto Gru 03, 2013 20:42
to prawda, coraz piękniejsza oby tak dalej!
MatiNitro - Wto Gru 03, 2013 20:58
scareface, kupiłem całe lusterka od polifta, bo wcześniej miałem 1 od przedlifta i 1 od po lifta a przyjemność to ponad 200zł Ale warto było według mnie
[ Dodano: Wto Gru 03, 2013 20:58 ]
pelson91, tylko coo dalej bo bardzo już nie mam pomysłów wiem że muszą ledy wpaść w postojówki i tu pojawił się pomysł żeby założyć ledy też w światła kierunków na dole i już nawet mam pomyśl jak to zrobić żeby nie zbankrutować na kupowaniu ledów canbus
pelson91 - Wto Gru 03, 2013 21:15
MatiNitro napisał/a: | pelson91, tylko coo dalej |
Ja bym pomyślał nad delikatnym obniżeniem + jakiejś bardziej efektownej feldze audio w środku rozrywa wnętrzności?
MatiNitro - Wto Gru 03, 2013 21:28
pelson91 napisał/a: | MatiNitro napisał/a: | pelson91, tylko coo dalej |
Ja bym pomyślał nad delikatnym obniżeniem + jakiejś bardziej efektownej feldze audio w środku rozrywa wnętrzności? |
Obniżenie będzie Lewy przedni amortyzator już chyba kończy żywot To od razu kupię jakieś sprężyny od ZT na przód i tył Felga na wiosnę tylko szukam czegoś o klasycznym wzorze aby pasowało do wyglądu limuzyny nie wiem czy 17'' czy 18'', zobaczymy co się trafi
Co do audio to nie można poszaleć bo drzwi nie wygłuszone i zaraz blachy trzaskają
Planów masa będziemy działać pomału ale systematycznie
pelson91 - Wto Gru 03, 2013 21:32
z ori wzorów wydaje mi się, że ten który mam na swoim aucie robi robotę w 100%. na początku nie byłem do nich tak nastawiony, ale teraz je doceniam, piękne są
jak drzwi nie wygłuszone to do roboty zbieraj maty, kupuj głośniki, wzmacniacze, kable i radio i działaj nie szczędzisz na autko, oby nie wyskoczył jakiś nieplanowany wydatek to wszystko co w planach zostanie zrealizowane z usmiechem satysfakcji przegladam ten wątek, ale może i trochę zazdrości, bo mój wymaga paru "nieplanowanych" wydatków co ciągle hamuje jego "ulepszanie" w każdym razie - trzymam kciuki i czekam na dalsze mody
MatiNitro - Wto Gru 03, 2013 22:01
oryginalnych felg od R75 na allegro nie widziałem poza takimi jak mam są sprychy od ZT ale nie mój typ i pomysł na RRRrrr w lato kilka było ale nie myślałem o nich wtedy co do audio to radio już mam, ładnie mi się z deską komponuje i nawet przyzwoicie gra głośniki fabryczne już wymieniłem na JBL, może jakieś boskie nie są ale wymagający nie jestem a była to okazja żeby kupić. Wzmacniacz i skrzynia też będzie, spokojnie na razie ważne, żeby RRRrrr mnie nie zawiódł w trasie
scareface - Wto Gru 03, 2013 22:40
MatiNitro napisał/a: | założyć ledy też w światła kierunków na dole |
oto jak wyglada włożona żarówka W5W w kierunek, jak założysz pasek led po długości odbłyśnika to myślę że efekt będzie mega można jeszcze to tak podłączyć że podczas migania kierunkowskazu będzie sie led wyłączał a będzie widać pomarańczową żarówkę a kiedy żarówka kierunku nie świeci to led świeci razem z postojem
MatiNitro - Sob Gru 21, 2013 14:08
scareface, mi chodzi po głowie coś innego Aby raz na zawsze pozbyć się problemu z kompem i błędem spalonej żarówki w postojówkach kupić 6 gniazd pod w5w. Podłączyć po 3 równolegle, w 2 włożyć dowolne ledy, 1 led w postojówki w reflektorze, 2 led w kierunki na dole, a w trzecie gniazdo włożyć w3w, aby robiła odpowiedni opór obwodu Mam nadzieję, że zadziała to tak jak myślę
scareface - Nie Gru 22, 2013 00:44
nie głupi pomysł ale nie musisz kupować tej 3 oprawki z żarówką w5w.
Jak montowałem u siebie paski led w oświetleniu rejestracji to wywaliło mi błąd spalonej żarówki, poszedłem do elektronika i kupiłem taką malutką żaróweczkę, wielkością jak główka od zapałki albo jeszcze mniejsza, z długimi i cienkimi nóżkami podobnymi do np rezystora.
Żaróweczka ta jest na 14 V wiec świeci tak że praktycznie nie widać ale opór już wytwarza wystarczający żeby błąd zniknął. I ten pasek led razem z tą żaróweczką połączyłem równolegle i schowałem w tą szklaną obudowę nad rejestracją i jest git
Rowan - Pon Gru 23, 2013 16:18
MatiNitro, szczerze mówiąc to dosyć niebieskie są te 6000K i mogą się czepić do Ciebie Ja miałem 4300K i było biało i ładnie:) Wyglądało jak oryginalny xenon:)
MatiNitro - Wto Sty 07, 2014 19:27
Rowan, musiałbyś to na żywca zobaczyć nie jest tak niebiesko jak na tym foto
scareface, No dzięki za podpowiedz poszukam czegoś takiego, myślę że po nowym roku już będę coś montował teraz mi się nie chcę
[ Dodano: Wto Sty 07, 2014 19:27 ]
Noo i niestety w dniu dzisiejszym piękne xenony z RRRrrr zgasły na dłuższy czas
A to za sprawą kontroli drogowej i grabieży dowodu rejestracyjnego
1:0 dla policji Ale mecz trwa nadal
scareface - Wto Sty 07, 2014 19:42
hehe nie daj się ! co masz zamiar zrobić? zmienić żarnik ?
MatiNitro - Wto Sty 07, 2014 19:48
scareface, muszę założyć spryskiwacze i ukryć przetwornice gdzieś za zderzakiem, bo teraz to na wierzchu były A jak znowu zabiorą DR to pomyślę nad zmianą żarników na 4300K.
scareface - Wto Sty 07, 2014 20:07
kombinator w sumie wszystkie znane mi osoby, które mają do ukrycia xenon robią to co Ty chcesz zrobić tylko nie wiem co się dzieje jak ich zatrzymuje policja, czy to ukrycie coś daje czy nie ja mam 4300 tylko że h7 i jestem zadowolony
MatiNitro - Wto Sty 07, 2014 20:23
scareface, sam cały dzień myślałem co by było jakbym miał włożony oryginalny xenon ale bez spryskiwaczy Czy to by przytrzymało DR w mojej kieszeni Ale Ty masz halogeny Cool Blue prawda?
scareface - Wto Sty 07, 2014 20:33
MatiNitro napisał/a: | Ale Ty masz halogeny Cool Blue prawda? |
tak, ale barwę 4300K i policja może Cię zmoknąć
MatiNitro - Wto Sty 07, 2014 20:38
scareface, ale halogeny Choć wydaje mi się, że te Cool Blue i tak nie mają homologacji
Na razie to odpuszczę bo nie chce mi się grzebać od nowa
scareface - Wto Sty 07, 2014 20:59
MatiNitro napisał/a: | ale halogeny |
sorry, przeczytałem na szybko. W halogenach mam zwykłe żarówki ale też dają radę .
MatiNitro napisał/a: | Choć wydaje mi się, że te Cool Blue i tak nie mają homologacji |
Tu Cie zaskocze bo mają homologację, kolega też je kiedyś miał i zadzwonił z ciekawości do firmy Osram zapytać sie czy podczas użytkowania ich żarówek Cool Blue nie zostanie mu zabrany dowód, w odpowiedzi dowiedział się, oprócz paru innych aspektów tego najważniejszego, że jak by policja chciała zabrać mu dowód rejestracyjny za te żarówki to żeby się za bardzo nie bronił tylko żeby przyjął ale nie mandat tylko sprawę skierowaną do sądu, i tam ją spokojnie wygra i policja będzie musiała pokryć koszty jak i całą resztę bo te żarówki mają homologację
MatiNitro - Wto Sty 07, 2014 21:04
scareface napisał/a: | MatiNitro napisał/a:
ale halogeny
sorry, przeczytałem na szybko. W halogenach mam zwykłe żarówki ale też dają radę . |
Ja namieszałem Ci w głowie Chodzi mi cały czas o Twoje halogenowe żarówki w reflektorach w światłach mijania A ja zakładając 4300K i będę miał xenon
Coo do tego telefonu Twojego znajomego pierwsze co mi przyszło na myśl czy Osram pokrył by koszty sądowe, gdyby sprawa w sądzie była przegrana
scareface - Wto Sty 07, 2014 21:09
Cool Blue są jeszcze inne rodzaje które mają wiecej "K" niż to dozwolone więc ciężko mi powiedzieć jak by sprawa w sądzie z nimi wygladała ale te jak na obrazku mają homologację
pelson91 - Wto Sty 07, 2014 22:13
ulala... nie spodziewałem się że policja zainteresuje się xenonem w takim aucie jak Rover 75 i to w dodatku pięknie utrzymanym i z soczewkami. Cóż, ten, co Cię haltował musiał mieć nosa albo dobre oko
mi na stacji diagnostycznej jak ustawiałem światła (tzn próbowałem ) to gość mi powiedział że gliny lubią też spojrzeć czy jest samopoziomowanie, a sprawdzić to się da bardzo prosto, patrząc czy jest korektor manualny poziomu świecenia
rafalmis1 - Wto Sty 07, 2014 22:59
4300 w halogenie ma się nijak do 4300 w xenonie
MatiNitro - Sro Sty 08, 2014 07:21
pelson91, miał nosa bo jak się okazało przede mną zatrzymał inne auto i też dowód za xenony zabrał a w moim przypadku to obszedł auto dookoła, poświęcił po zderzaku i od razu mówił żeby maskę podnieść byłem świadom coo następuje sam przyznał, że xenony były powodem kontroli zresztą
[ Dodano: Sro Sty 08, 2014 07:21 ]
rafalmis1, dlatego przed ponownym montażem xenonów muszę się w te spryskiwacze chociaż uzbroić
Rowan - Sro Sty 08, 2014 10:43
MatiNitro, mówiłem Ja miałem sprysk i 4300K, nikt się nie czepiał, po za tym miałem przetwornice nad nadkolami przymocowane, tam są takie wsporniki od błotników i je tam ukryłem, dorobiłem dekielki do lamp takie, w których od spodu wypuściłem kable do przetwornic i w czarnej izolacji były, więc nie szło tego zobaczyć niczego nie rozbierając, nawet w dzień, nie mówiąc już w nocy;)
MatiNitro - Sro Sty 08, 2014 10:46
Rowan, a no stało się strasznie mało otwarta na negocjacje ta jędrzejowska policja
Rowan - Sro Sty 08, 2014 10:56
MatiNitro, a gdzie Ci zabrali? Na obwodnicy, czy Insignia?
MatiNitro - Sro Sty 08, 2014 11:13
Rowan, w Chomentowie gm. Sobków Stali sobie na przystanku po zmroku widziałem auto na awaryjnych i tak jakoś intuicyjnie powiedziałem PaulinceNitro żeby zwolniła Ale lamp w biegu nie zmienię
Rowan - Sro Sty 08, 2014 11:22
MatiNitro, tam to nie bardzo znam kto jeździ w tamte strony;-) Generalnie powiem Ci, że jędrzejowscy nie są tacy źle jeszcze, u mnie w samym Sędziszowie są o wiele gorsi Mnie jeszcze jak miałem R, to jędrzejowscy sprawdzali kilka razy i spoglądali na lampy, ale nic nie mówili, żeby otworzyć maskę, czy coś
MatiNitro - Sro Sty 08, 2014 11:34
Rowan, No bo najwięcej zależy od policjanta jeden przymknie oko na pewne rzeczy inny się uczepi żeby ukarać itd. Trochę loteria
Rowan - Sro Sty 08, 2014 12:25
MatiNitro, uwierz, że u mnie wszyscy się doczepiąją A mnie "lubią", bo widzieli co moja "jedynka" potrafi
MatiNitro - Sob Mar 08, 2014 16:16
Roverek dostał dziś mycie ręczne oraz letnie opony
Czeka, a w sumie to spokojnie jeździ i czeka na większe fundusze, żeby o nim pomyśleć bardziej
scareface - Sob Mar 08, 2014 17:48
wydaje mi się czy przód masz wyżej niż tył? ogólnie to śliczna bestaia
MatiNitro - Nie Mar 09, 2014 08:33
scareface, może minimalnie muszę pomierzyć odległości od ziemi do nadkola i do progu
[ Dodano: Nie Mar 09, 2014 08:33 ]
Mierzyłem dziś na kostce i wyszło: lewy przód 68cm, lewy tył 69cm, prawy przód 68,5cm, prawy tył 70cm. Patrząc z tyłu auta.
scareface - Nie Mar 09, 2014 09:43
w takim razie grypa zaatakowała mi nie tylko nos i gardło ale i oczy
Rowan - Pią Mar 14, 2014 09:12
MatiNitro, nie myślałeś o kołach od ZT? Dużo ładniej by wygladał, a można je dostać za grosze
MatiNitro - Nie Mar 23, 2014 12:29
Rowan, noo myślałem Ale nie o tych sprychowych tylko o tych "mesh". Na ZT wyglądają dobrze, ale nie wiem jak będą wyglądać na moim RRRrrr. A nie chcę przełamywać wyglądu limuzyny, a felgi mogą to bardzo zmienić. Dlatego bardzo ciężko będzie mi znaleźć felgę, która będzie parametrami pasować, nadawać uroku RRRrrr, z oponami chociaż na 2 sezony i w stanie do założenia bez lipy
[ Dodano: Nie Mar 23, 2014 12:29 ]
Taka sytuacja :
http://www.fotosik.pl/pok...eb322be1e9.html
Co uważacie? Tyle wystarczy?
pelson91 - Nie Mar 23, 2014 12:47
noooo i chyba fajne są.
MatiNitro - Wto Kwi 08, 2014 18:19
pelson91, taka przymiarka 17'' bo wujek do Mazdy wkładał i jedno jeszcze luzem leżało Na razie nowych kół nie ma Ale główkuję przed zlotem
rafalmis1 - Wto Kwi 08, 2014 18:28
mazda ma inny rozstaw, czy się mylę
MatiNitro - Wto Kwi 08, 2014 18:31
rafalmis1, inny bo 5x114,3 jak kojarzę
Btw. kupiłem spryski reflektorów i pompkę. Jaką gumkę przy montażu muszę mieć? i ile potrzebuję wężyka do sprysków? Bo nie mam kompletu.
pelson91 - Wto Kwi 08, 2014 19:02
ja mam resztę gratów jeśli byś chciał nie mam tylko jednego trójnika i samych dysz (te ostatnie rezerwuję dla siebie w razie czarnej godziny -awarii )
MatiNitro - Wto Kwi 08, 2014 19:05
pelson91, A co się na resztę gratów składa? trójnik rozumiem? jakieś zaworki zwrotne?
pelson91 - Wto Kwi 08, 2014 19:08
MatiNitro napisał/a: | A co się na resztę gratów składa? trójnik rozumiem? jakieś zaworki zwrotne? |
złączkę do pompki oddałem haszczycowi. mam cały wąż z trójnikiem oraz 4 dysze ze złączkami. Nie wiem czy Ci się opłaca brać ode mnie ten wąż, jak możesz kupić kompletny w całości w używce.
Ja kupiłem całą instalację do sprysków bez pompki od Adama z Zakroczymia. Potrzebowałem do siebie jedynie jednej dyszy z trójnikiem bo mi się ułamała przy montażu zderzaka.
MatiNitro - Wto Kwi 08, 2014 19:13
pelson91, wąż myślałem dokupić w jakimś sklepiku, trzy trójniki, 4 zaworki zwrotne żeby ciśnienie było po złącze to na szrot podlecę i wywlekę z jakiegoś rozbitka. Boję się wiercenia otworów w zderzaku, demontażu jak i końcowego spasowania
rafalmis1 - Wto Kwi 08, 2014 19:19
MatiNitro, u mnie po oczyszczeniu zderzaka od tyłu były widoczne miejsca gdzie trzeba wiercić
MatiNitro - Wto Kwi 08, 2014 19:23
rafalmis1, ja i tak chcę cały zderzak zdjąć aby wyjąć lampy. A czym to wiercić?
[ Dodano: Wto Kwi 08, 2014 20:23 ]
A tak w ogóle to mnie się "straśnie" te felgi podobają: http://allegro.pl/e36-den...4091185398.html tylko boję się że będą tarły
rafalmis1 - Wto Kwi 08, 2014 20:32
ja wierciłem wiertłem, i wyszło jak wyszło i tak pod spryskiem nie widać
poważnie mówiąc wyszło dobrze, małe niedociągnięcia zakryły spryskiwacze. Ale najlepiej wyszło by dremelem, a jak nie masz, to malutkie wertełko i dookoła lecisz, są znaki więc luzik
MatiNitro - Sob Kwi 26, 2014 18:39
Wczoraj minął rok odkąd jestem w posiadaniu RRRrrr
Auto zakupiłem z przebiegiem 183 000km, dziś ma ponad 211 000km, czyli ponad 28 000km w rok Rekord pobity bo R200 zrobiłem 27 000km.
Wydatki na tego Bydlaka jakie udało mi się odnotować to ponad 12 tys zł.
Auto dwa razy mnie zawiodło Pierwszego dnia po zakupie padła cela akumulatora Taki początek
Drugim razem wypadł sworzeń wahacza dolnego prawego koła. Konieczna była laweta i ponad 1000zł na wymianę zawieszenia. Ale nie mam mu tego za złe.
Autko zawiozło nas z Paulinką na zlot i to nie ostatni Od dłuższego czasu poza moimi widzi mi się, auto nie wymaga nakładu $$ Pali, jeździ, frajdę przynosi
Teraz wiezie nas do Krzyża Wielkopolskiego na majowy weekend Oby spokojnie
Pozdro
scareface - Nie Kwi 27, 2014 12:26
Ten samochód ma coś w sobie od mojego zakupu mineło 8 mies i też wydatki sięgły juz ponad 6 tys a szykują się następne ponieważ muszę wymienić amortyzatory z tyłu i kupić jakieś ładne felgi 18, klocki, koncówki drążków i obszyć kierownicę zapowiada się ciekawie ale jak stoi pod domem i jak do niego wsiadam to micha się cieszy
komarek - Nie Kwi 27, 2014 18:49
scareface napisał/a: | Ten samochód ma coś w sobie [...] ale jak stoi pod domem i jak do niego wsiadam to micha się cieszy |
święte słowa
mnie czeka wysprzęglik, pompka i sprzęgło do tego wahacz także też jest całkiem wesoło
ale jak go widzę to od razu
aż sobie chyba pójdę popatrzeć
Satyavan - Nie Kwi 27, 2014 18:55
scareface napisał/a: | Ten samochód ma coś w sobie ale jak stoi pod domem i jak do niego wsiadam to micha się cieszy |
Ojjj ma ma. No jakbym siebie samego widział.
MatiNitro - Wto Maj 06, 2014 20:35
Mam 18" oryginalne rzadko spotykane Zdjęcia wkrótce trzeba RRRrrr umyć
komarek - Wto Maj 06, 2014 20:43
czekamy
PS
nikt nie lubi jak ktoś mówi, że coś pokaże ale później szczególnie felgi
MatiNitro - Wto Maj 06, 2014 20:48
gram Wam na cierpliwości
komarek - Wto Maj 06, 2014 20:51
to tak w stylu:
- mam prezent!
- jaki???!!!
- NIE POWIEM
MatiNitro - Wto Maj 06, 2014 20:53
ten wzór http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62
komarek - Wto Maj 06, 2014 21:04
fajowe!!!!
z tym gościem się ugadałeś??
pelson91 - Wto Maj 06, 2014 21:43
o panie, ale będzie lans
scareface - Wto Maj 06, 2014 22:22
ja mogę mieć te http://allegro.pl/felgi-z...4175793860.html za 1100 z wysyłką ale nie mam hajsu A Twoje są faktycznie nietypowe
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 04:21
komarek, on wziął moje 16" z letnimi oponami i dopłaciłem mu 500zł
Markzo - Sro Maj 07, 2014 04:51
Rewelacyjne będzie kosa
nie ma sie czym zachwycać, zdecydowanie szukałbym dalej czegoś innego
komarek - Sro Maj 07, 2014 10:12
MatiNitro, dobry układ felgi na prawdę rzadko spotykane!
Markzo napisał/a: | nie ma sie czym zachwycać, zdecydowanie szukałbym dalej czegoś innego | popieram
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 12:34
komarek, trzeba je jeszcze ładnie wyczyścić i kupić letnie kapcie ale z transakcji jestem zadowolony od początku takie chciałem ale dostępność ich jest strasznie mała widziałem je w wersji 17" wcześniej ale uciekły a tu taki traf niemal pod nosem
komarek - Sro Maj 07, 2014 12:54
MatiNitro, ooo 17 to coś dla mnie, 18 za wielkie - dla mnie liczy się 100% komfort
gratuluję zakupu no i ogarniaj te zdjęcia na aucie już
i koniecznie napisz jakie wrażenia po przesiadce bo jestem ciekawy
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 15:39
komarek, wracałem wczoraj już na tych kołach z oponami 225/40/18 i jak dla mnie to strasznej tragedii jeśli chodzi o komfort to nie było. A dodam że przesiadłem się z 16" i opony 215/55. Może to za sprawą tego że często jeżdżę też wujka Mazda na kołach 215/45/17. Spodziewałem się większej różnicy w komforcie i wcześniej też planowałem najwięcej 17" do RRRr. Jutro będę jechał do kielc ul. Ścięgiennego to zobaczę jak takie koła w ekstremalnych warunkach się zachowują na lato jednak poszukam opon 225/45. Tak na wszelki wypadek
komarek - Sro Maj 07, 2014 16:28
MatiNitro, ja mam 15 i na Trójmiejskich drogach masakra a co dopiero 17 albo 18, no ale kiedyś ogarnę wszystko co chcę mieć w aucie albo trafię okazję to będą
greg-si - Sro Maj 07, 2014 17:48
Mi ten wzór jakoś wydaje się ciężki. Może na aucie będzie wyglądał ok ale póki co dupy nie urywa
Plus na pewno za to że oem inne niż wszystkie
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 18:11
greg-si, już foty uploaduję
Nie linczujcie mnie za brudnegooo RRRrrr ale pada u mnie co chwilę i szkoda mojego mycia
komarek - Sro Maj 07, 2014 18:20
MatiNitro, lans +10
mi się podobają, mimo że faktycznie ciężko się przyzwyczaić do tak niespotykanego i pełnego wzoru na R75
greg-si - Sro Maj 07, 2014 18:23
Pasują jak świni siodło moim zdaniem.
Ale jak go obniżysz to powinna być miazga
Satyavan - Sro Maj 07, 2014 18:29
Zawsze coś innego. Mnie osobiście sie podobają.
komarek - Sro Maj 07, 2014 18:32
greg-si napisał/a: | Pasują jak świni siodło moim zdaniem.
Ale jak go obniżysz to powinna być miazga |
IMO właśnie dzięki temu, że są pełne nie ma takiego efektu kozy
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 18:35
komarek napisał/a: | nie ma takiego efektu kozy |
Zobaczymy ja wpadną opony 225/45
szpynior - Sro Maj 07, 2014 20:43
Wygląda kozacko Piękne te felgi
rafalmis1 - Sro Maj 07, 2014 21:11
Faktycznie to jest polerowane aluminium?
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 21:14
rafalmis1, jest ale polerkę trzeba odnowić bo już zrobiły się spore naloty na ramionach
rafalmis1 - Sro Maj 07, 2014 21:34
Podobno polerowane aluminium jest ciężkie w utrzymaniu stanu lustra. Kiedyś o takich marzyłem, później przeszło mi, teraz widzę u ciebie, to wolę moje, ale pewnie jakbym cie spotkał, to bym darł ci je z auta tylko by swiaszczało
pelson91 - Sro Maj 07, 2014 21:37
rafalmis1 napisał/a: | ale pewnie jakbym cie spotkał, to bym darł ci je z auta tylko by swiaszczało | haha, to musielibyśmy się jeszcze między sobą zmierzyć hah
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 21:39
rafalmis1, poprzedni właściciel felg wątpię aby w ogóle myślał o polerowaniu ich.
Felgi były sporo brudne po samym myciu dobrze wyglądają, ale poszukam jakiegoś zakładu który w rozsądnych pieniądzach mógłby mi je spolerować
rafalmis1 - Sro Maj 07, 2014 21:46
Tylko płaskie powierzchnię są polerowane? Czy cała felga?
MatiNitro - Sro Maj 07, 2014 21:52
rafalmis1, tylko te 7 dużych ramion same płaszczyzny. Drobne ramiona jak i boki dużych ramion to już lakier jak widziałem.
rafalmis1 - Sro Maj 07, 2014 21:59
To bym się pokusił na samodzielną pracą, szczególne jak posiadasz szlifierkę oscylacyjna, polerke to już komuś możesz oddać, bo maszyną by się przydało.
sknerko - Czw Maj 08, 2014 08:20
Fajnie pasują do R75, nawet nie wiedziałem ze takie 18" robili.
greg-si napisał/a: | Pasują jak świni siodło moim zdaniem.
Ale jak go obniżysz to powinna być miazga |
Jakieś kompleksy chyba z tym obniżaniem moim zdaniem, jak obniży to na zimowych kołach nigdzie nie zaparkuje bo wszystkie krawężniki jego.
greg-si - Czw Maj 08, 2014 18:53
Cytat: | Jakieś kompleksy chyba z tym obniżaniem moim zdaniem, jak obniży to na zimowych kołach nigdzie nie zaparkuje bo wszystkie krawężniki jego. |
No nie wiem, jak staram się jeździć po drogach nie krawężnikach. Poza tym średnica koła powinna być taka sama niezależnie od tego na jakie jest warunki.
MatiNitro - Czw Maj 08, 2014 19:01
sknerko napisał/a: | nawet nie wiedziałem ze takie 18" robili. |
Ja wiedziałem, ale nie widziałem ich nigdy na allegro itd. Dlatego nawet o nich nie myślałem, a i w Twoim temacie o nich cisza była.
greg-si napisał/a: | No nie wiem, jak staram się jeździć po drogach nie krawężnikach. |
Ale czasem trzeba się zaparkować przodem nad krawężnikiem, szczególnie gdy R75 jest znacznej długości a zatoki płytkie i dupka auta wystaje na drogę
Markzo - Czw Maj 08, 2014 20:45
Pozatym, nawet seryjny 75 ma bardzo nisko pampersa z przodu pod motorem, łatwo nim szurować
komarek - Czw Maj 08, 2014 20:49
Markzo napisał/a: | Pozatym, nawet seryjny 75 ma bardzo nisko pampersa z przodu pod motorem, łatwo nim szurować |
oj tak, przekonałem się o tym kilkukrotnie dlatego obniżanie tego auta jest dla mnie nieporozumieniem
MatiNitro - Czw Maj 08, 2014 20:52
Markzo, dokładnie tak. Teraz bardzo delikatnie podjeżdżam pod krawężniki, a co dopiero na niższym zawieszeniu.
rafalmis1 - Czw Maj 08, 2014 21:27
Ja mam zawieszenie z przodu od MG ZT i na 16 to już przy krawężniku przodem nie zaparkuję. Na 18 tyle co tyle, zyletki juz nie da rady włożyć. Mimo to chciałbym jeszcze 2 cm niżej
scareface - Czw Maj 08, 2014 22:04
sknerko napisał/a: | ... moim zdaniem, jak obniży to na zimowych kołach nigdzie nie zaparkuje bo wszystkie krawężniki jego. |
Wcześniej miałem Honde Civic i miała sprężyny -40 mm, w zimie od dokładki przedniego zderzaka do ziemi wchodziły 3-4 palce i jej nie urwałem bo po prostu uważałem. Roverek ma dość wysoki zderzak wiec o krawężniki bym się nie martwił, wystarczy uważać i słuchać czy coś nie "szura" po śniegu jak się podjeżdża do krawężnika. Teraz będę ciął sprężyny od ZT z przodu żeby wyrównać wizualnie z tyłem i myślę, że tragedii w zimie nie będzie a obniżę go o ok 1-2 cm
Co do felg to wzór mi nie podchodzi, być może dlatego, że zawsze podobała mi się gwiazda 5 ramienna. Ale Twoja skarbonka kupuj co Ci się podoba
pelson91 - Czw Maj 08, 2014 22:10
scareface napisał/a: | Teraz będę ciął sprężyny od ZT z przodu żeby wyrównać wizualnie z tyłem i myślę, że tragedii w zimie nie będzie a obniżę go o ok 1-2 cm |
tragedia może być, ale nie w formie obniżenia ale w ewentualnych następstwach tego zabiegu. to po prostu niebezpieczne imo. lepiej kupić zestaw apex -60mm i przestać się wygłupiać z cięciem sprężyn
scareface - Czw Maj 08, 2014 22:18
Wydaje mi się, że będzie ok bo są to sportowe sprężyny więc nie będą się tak bujały jak seria. W razie czeka mam jeszcze jedną parę zapasową na przód poza tym nie myślę tym autem szaleć więc do spokojnej jazdy powinno być ok.
pelson91 - Czw Maj 08, 2014 22:19
ja tam żałuję że wziąłem -35 a nie -60. ładnie by się ułożył na ziemi
sorry za OT. MatiNitro, kupuj glebsona, będzie kosa jeszcze większa
scareface - Czw Maj 08, 2014 22:25
pelson91 napisał/a: | ja tam żałuję że wziąłem -35 a nie -60. ładnie by się ułożył na ziemi |
poważnie ? kurde może faktycznie kupię - 60
Właśnie MatiNitro, na ziemię z nim
pelson91 - Czw Maj 08, 2014 22:26
tylko w opcji -60mm jest -35 z tyłu i tak. więc klin i to spory. Kwestia albo sklepać springi z tyłu, albo jeździć klinem u mnie i tak jest klin wizualnie, jak sie patrzy z boku, ale odległośc krawędzi nadkola z przodu do ziemi i krawędzi nadkola z tyłu do ziemi jest idealnie równa. 57cm
rafalmis1 - Czw Maj 08, 2014 22:29
scareface napisał/a: | Wydaje mi się, że będzie ok | po obcięciu skok amortyzatora się kończy i dobija. Trzeba założyć gumy na sprężyny. Widziałem i rozmawiałem z jednym z użytkownikiem MG. Tak właśnie zrobił
MatiNitro - Pią Maj 09, 2014 16:55
pelson91, to nie takie proste bo od razu bym chciał amortyzatory wymienić to nie są tanie rzeczy na razie jest uciecha z nowych kół
pelson91 - Pią Maj 09, 2014 20:34
zapomnialem Ci zmierzyc sprezyn, MatiNitro. Mam nadzieje ze sie nie obrazisz jak zrobie to jutro a co do amorków to jakie niby chcesz kupic z krotszym skokiem co podejdą P&P?
MatiNitro - Pią Maj 09, 2014 20:58
pelson91, a są w Polsce z krótszym skokiem ale nowe? Bo nie chcę używek za bardzo. W planach mam zakup 4 nowych amortyzatorów do R75 i do tego ewentualnie sprężyny obniżające A pomiar mi jest potrzebny aby porównać Twoje Apex'y i sprężyny z ZT Jutro będę prawdopodobnie miał parę opon 225/45/18 to po montażu zobaczę jaka koza się zrobi
pelson91 - Pią Maj 09, 2014 21:03
MatiNitro napisał/a: | pelson91, a są w Polsce z krótszym skokiem ale nowe? | tego nie wiem, i ja walę to w czapkę, jak się wysrają te co mam obecnie to założę zwykłe dedykowane do R75 z normalnym skokiem i tyle. Bo o amorach z ZT wiem tyle co nic, w sensie czy podejdą, czy nie. A różnią się skokiem na pewno.
MatiNitro - Pią Maj 09, 2014 21:06
pelson91, No i ja to samo chcę zrobić
rafalmis1 - Pią Maj 09, 2014 21:30
pelson91 napisał/a: | Bo o amorach z ZT wiem tyle co nic, w sensie czy podejdą, czy nie. A różnią się skokiem na pewno. |
na przodzie mam od ZT 190 i są niższe amortyzatory, ale moje już są stare i za miękkie jak dla mnie, dlatego chce nowe i niekoniecznie dedykowane do ZT
pelson91 - Pią Maj 09, 2014 21:33
a jak z ich średnicą, osadzeniem? pasują plug&play? czyli w miejsce tych od 75 jak zamontujemy ZT to nie będzie lipy? od ZT ciężko dostać...
rafalmis1 - Pią Maj 09, 2014 21:40
pelson91 napisał/a: | a jak z ich średnicą, osadzeniem? |
różnica jest tylko taka, że niżej jest kielich na którym leży sprężyna
pelson91 napisał/a: | pasują plug&play? |
tak
pelson91 napisał/a: | czyli w miejsce tych od 75 jak zamontujemy ZT to nie będzie lipy? |
nie ma lipy tylko moje już pewnie sporo przejechały, że są za miękkie, maiłem okazje jeździć dwoma Roverami z nowym zawieszeniem KYB i było znacznie twardziej mimo że sprężyna seryjna
MatiNitro - Wto Maj 13, 2014 19:40
Wszystko się okaże jak się amortyzatory ostatecznie wyleją Wtedy padnie szybka i konkretna decyzja
Dziś kupiłem 2 pary opon letnich do RRRrrr
2 szt. Bridgestone Potenza 225/45/18 jakieś 6mm bieżnika i 2 szt. Toyo Proxes 235/45/18 jakieś 4,5mm.
Ciekawy jestem efektu kozy w RRRrrr, okaże się w poniedziałek wszystko
Kolejne $$ wydane, na zlot przyjedziemy z Paulinką stopem i będziemy spać w namiocie Bo RRRrrr będzie odj**any ale na paliwo nie będzie
Pozdro
[ Dodano: Wto Maj 13, 2014 20:40 ]
RRRrrr na oponach 225/45 przód i 235/45 tył. Auto strasznie wysoko stoi przy tylnym kole odległość od ziemi do progu wynosi 19,5cm, z przodu zaś ok. 17cm. Z przodu na pełnym skręcie opona wewnętrzną stroną trze o dół nadkola.
pelson91 - Wto Maj 13, 2014 21:10
imo przy duże te gumy. 225/40/18 optimum, tak mi się wydaje.
komarek - Wto Maj 13, 2014 21:28
MatiNitro, byś go umył do zdjęcia, albo chociaż spłukał
zajebiste są te felgi - jeszcze raz muszę to napisać
pełne felgi tak się komponują, że nie wygląda na taką kozę na jaką by wyglądał przy szprychach z MG, jak obniżysz tak jak pisałeś będzie na pewno jeszcze bardziej kozacko
PS niezłą masz antenę
rafalmis1 - Sro Maj 14, 2014 06:52
MatiNitro napisał/a: | Auto strasznie wysoko stoi |
nie przesadzaj, nie jest złe
sknerko - Sro Maj 14, 2014 07:45
MatiNitro napisał/a: | RRRrrr na oponach 225/45 przód i 235/45 tył. Auto strasznie wysoko stoi przy tylnym kole odległość od ziemi do progu wynosi 19,5cm, z przodu zaś ok. 17cm. |
Ciekawe bo różnica w średnicy jest 1cm
MatiNitro - Sro Maj 14, 2014 08:06
sknerko, u mnie na 215/55/16 jak kojarzę wyniki pomiarów to odległość od środka koła do nadkola różniła się właśnie o około 1,5 cm.
sknerko - Sro Maj 14, 2014 08:25
Miedzy ta nowa co masz z tyłu a tą 16" jest prawie 3cm różnicy w średnicy.
MatiNitro - Sro Maj 14, 2014 08:29
No wiem tył był wysoko a teraz poszedł jeszcze wyżej.
sknerko - Sro Maj 14, 2014 08:48
Ale podoba mi się na tych felgach, choć widać na pierwszy rzut oka, że tył ma nieco grubsza gumę. Ciekawi mnie czy ABS I TC nie będą ci wariować
MatiNitro - Sro Maj 14, 2014 08:56
TC nie mam. a co masz na myśli poprzez wariowanie ABS'u?
sknerko - Sro Maj 14, 2014 09:14
Jak są nie równe koła to może ABS ci się zapalać na desce i przestaje działać. Nie wiem tylko jak duża różnica powoduje takie ekscesy. Albo włącza się zbyt szybko.
MatiNitro - Sob Gru 20, 2014 18:37
Sprawdzę dziś jak się ABS zachowuje. Na wiosnę najprawdopodobniej kupię inne opony. Delikatnie mniejsze Te są tylko do końca sezonu, bo szkoda mi było zimowek a na nowe w tym momencie nie mam PLN'ów
[ Dodano: Sob Gru 20, 2014 18:37 ]
Wypolerowane światła oraz felgi w RRR
pelson91 - Sob Gru 20, 2014 21:39
scareface - Sob Gru 20, 2014 21:53
MatiNitro, Ja Cię proszę, nie pokazuj mi R z tymi lampami bo płakać z zachwytu mi się chce a tak mi szkoda ponad tysiaka na nie
MatiNitro - Sob Gru 20, 2014 21:55
scareface, ale to są zwykłe soczewy noo niestety tak niepopularne, że szok Nieświadomie na złość Ci, zmieniłem sobie avatar
scareface - Sob Gru 20, 2014 22:06
MatiNitro, z avatarem masz rację ciągle przeglądam allegro i patrzę na ceny tych lamp wmawiając sobie, że muszę odkładać na wesele. A teraz Ty mi tu z takimi zdjęciami i avatarem wyjeżdasz, że nie wiem czy lampy czy składanie na wesele ważniejsze
MatiNitro - Sob Sty 10, 2015 10:03
scareface, na allegro widziałem 2,3 ogłoszenia z takimi lampami, nigdy w komplecie, bardzo ciężko Ci będzie kupić dobry komplet, chyba że swoje wystawię
[ Dodano: Sob Sty 10, 2015 10:03 ]
Do ładnych lampek z przodu dołączyły lampki od ZT na tył
longer86 - Sob Sty 10, 2015 14:17
a jakie są w Roverku oryginalnie? bo ja mam dokładnie takie już od zakupu auta i wątpię, aby ktoś podmieniał bo drugi komplet który dostałem też ma białe kierunki
MatiNitro - Sob Sty 10, 2015 14:50
poprzednio w RRR miałem takie lampy
Markzo - Sob Sty 10, 2015 15:10
lepiej wyglądały ciemne
MatiNitro - Sob Sty 10, 2015 15:16
Mi z kolei jasne bardziej się podobają
ciemne będą na sprzedaż jak by ktoś chciał
Lnino - Nie Sty 11, 2015 00:41
Witam, przednie lampy z tym kolorem rewelacja, chyba też muszę poszukać sobie ciemnych przednich do 25 co do tylnych jaśniejsze przyznam że lepiej się prezentują. Tamte były jakby brudne.
longer86 - Nie Sty 11, 2015 15:04
Lnino napisał/a: | chyba też muszę poszukać sobie ciemnych przednich do 25 |
Sam możesz przerobić swoje na ciemne
Lnino - Pon Sty 12, 2015 00:40
longer86, A w jaki sposób? bo myślałem żeby kupić od zr tylko droge są europejskie.
longer86 - Pon Sty 12, 2015 01:38
wyciągasz lampy, rozklejasz malujesz wkład lampy na czarny mat i składasz do kupy
scareface - Pon Sty 12, 2015 19:50
Lnino napisał/a: | A w jaki sposób? |
wyciągasz, opalarką przez 3 minuty ogrzewasz lampy do o koła tam gdzie kończy się szkło a zaczyna się obudowa lampy ( ostrożnie żeby nie przytopić ), potem testujesz czy klej jest już ciepły i starasz się odciągnąć jedną stronę lampy od drugiej, powoli odbezpieczając plastikowe zatrzaski.
Wyciągasz wkłady i malujesz. ja wykorzystałem czarny połysk, wg mnie lepiej się prezentuje za szkłem niż mat. Malujesz na 3 razy ponieważ za 1 razem mozesz zrobić zacieki, jak wyschnie składasz wszystko do kupy i zakładasz do samochodu ----> cieszysz się wyglądem
MatiNitro - Pon Sty 12, 2015 20:34
Panowie bez offtopu Na temat proszę i jaramy się moimi lampkami
AdaskoC - Pon Sty 12, 2015 21:32
Zaje*iste lampy Mati
MatiNitro - Pon Sty 12, 2015 21:35
AdaskoC, a bo z dobrego źródła wzięte
Jutro wjeżdżają halogeny na przód, dziś założyłem instalację i wymieniłem panel w LSM
AdaskoC - Pon Sty 12, 2015 21:41
I co jest prąd w instalacji jak włączysz przycisk halogenów?
MatiNitro - Pon Sty 12, 2015 21:45
AdaskoC, kierunki działają, czujnik temperatury ustabilizuje się po czasie i pokaże wszystko A czemu? nie mam próbówki 12v, aby sprawdzić wtyczki
AdaskoC - Pon Sty 12, 2015 21:46
Ale na wyjściach do halogenów jest prąd ?
MatiNitro - Pon Sty 12, 2015 21:52
AdaskoC, w sumie wystarczy zwykła żarówka ale nie chce mi się już iść i sprawdzać boo RRR pod chmurką stoi Jutro wieczorem będę miał halogeny to podłączę i dowiem się wszystkiego
longer86 - Pon Sty 12, 2015 21:58
za gładkim szkłem połysk owszem, natomiast wolę mat, daje daję większą głębię moim zdaniem
MatiNitro - Pon Sty 12, 2015 22:00
longer86, przednie lampy masz na myśli?
longer86 - Pon Sty 12, 2015 22:09
MatiNitro napisał/a: | longer86, przednie lampy masz na myśli? |
Zanim to napisałem widzę już się kilka postów pojawiło jakiś opóźniony jestem
Ale fakt masz zajebiaszcze lampy, zazdroszczę
Dawidovs - Wto Sty 13, 2015 08:27
MatiNitro, to są używki czy z TT z chińskiego MG?
MatiNitro - Czw Sty 15, 2015 11:36
Dawidovs, a nie wiem auto już miało takie lampy jak je kupiłem może że względu na rocznik auta albo jakąś opcje w wyposażeniu się pojawiły
[ Dodano: Czw Sty 15, 2015 11:36 ]
Końcówki wydechu. Chyba je skróce ze 3cm bo coś za bardzo wystają.
longer86 - Czw Sty 15, 2015 12:07
nie musiałeś podcinać zderzaka ?
MatiNitro - Czw Sty 15, 2015 12:31
nie podcinałem nic. Ale muszę poprawić te końcówki. I trochę przerobić
pelson91 - Czw Sty 15, 2015 12:53
tnij pan bo lipa trochę
longer86 - Czw Sty 15, 2015 12:53
nawet fajnie, ale tą zewnętrzną bym może zrobił krótszą ?
MatiNitro - Czw Sty 15, 2015 13:02
longer86, tak na zdjęciu wyszło są w miarę równo zanotowane.
pelson91, będzie ostre cięcie bo jednak załatuje rosją
longer86 - Czw Sty 15, 2015 13:12
wiem że na zdjęciu są równo, dlatego zewnętrzną dałbym krótsza żeby pasowały do linii zderzaka,
MatiNitro - Czw Sty 15, 2015 18:27
longer86, utnę jedną krótszą o 1cm, oraz inaczej zrobię kwestię montażu aby od razu można było końcówkę wypoziomować odpowiednio Jakościowo du*y nie urywają te końcówki, ale za ten hajs może być
longer86 - Czw Sty 15, 2015 20:22
no ulter to to nie jest
MatiNitro - Czw Sty 15, 2015 20:31
longer86, może będzie, bo tłumik zrzuca z siebie skórę jak wąż na razie nie zajmuję się tym ważne że błyszczy
Harry - Czw Sty 15, 2015 20:36
dziwnie wygląda z tymi końcówkami
załóż sobie taką od Warszawy
MatiNitro - Czw Sty 15, 2015 20:39
Harry, będzie lepiej albo wcale, jutro końcówki jadą do obróbki
Nie będzie rosyjskiego tuningu ma być z klasą
Harry - Czw Sty 15, 2015 20:55
no zobaczymy
MatiNitro - Sob Sty 17, 2015 11:05
Harry, jest lepiej jak było końcówki już w RRR jutro tylko skrócę 2 śrubeczki, żeby nie rzucały się w oczy i specjalnie cyknę Ci foto ala Warszawa
Pozdro
[ Dodano: Sob Sty 17, 2015 11:05 ]
końcówki po poprawkach
pelson91 - Sob Sty 17, 2015 11:52
ale brudas
MatiNitro - Sob Sty 17, 2015 11:54
pelson91, a na temat coś?
scareface - Sob Sty 17, 2015 21:22
mi się to podoba jak pewnie widziałeś mam podobnie pokaż zdjęcie z oddali
pelson91 - Sob Sty 17, 2015 21:58
MatiNitro napisał/a: | pelson91, a na temat coś? |
Może być, szału nie ma, ale lipy też już nie
MatiNitro - Sob Sty 17, 2015 22:22
pelson91, a coo byś proponował żeby ten szał był??
scareface, dodam kilka zdjęć jak umyję RRR, żeby nikogo brud nie rozpraszał właśnie Twoim śladem chciałem iść Pozdro
pelson91 - Sob Sty 17, 2015 23:02
MatiNitro napisał/a: | pelson91, a coo byś proponował żeby ten szał był?? |
szczerze to nie wiem podoba mi się wydech jak MG ZT190 ale czy w 75 by pasował, kwestia gustu
Markzo - Nie Sty 18, 2015 01:13
nie bardzo mi się to podoba przy takiej a nie innej konstrukcji zderzaka w 75 końcówki wystające trochę nie pasują. Wydaje mi się, że lepiej wyglądałoby podcięcie i owalna nie za duża końcówka. Szałem byłyby 2 końcówki, po 1 na stronę
MatiNitro - Nie Sty 18, 2015 15:35
Markzo napisał/a: | Szałem byłyby 2 końcówki, po 1 na stronę |
Myślę że nie zmieścił bym się w kwocie 60zł za taki tuning a zrobić atrapy, które by nie kopciły było by największą wiochą
Jak mi się wydech końcowy rozleci całkiem to pomyślę o jakimś ciekawym i ładnym rozwiązaniem
[ Dodano: Nie Sty 18, 2015 15:35 ]
Końcóweczki, lampunie;
Halogeniki, felunie
pelson91 - Nie Sty 18, 2015 22:57
MatiNitro, it's time to fap
A tak szczerze to ciągle sądzę, że masz zajebiście utrzymany i dopasiony wóz, robi mega wrażenie i na żywo kolor wygląda jeszcze lepiej jak mieni się na kilka odcieni ścisła czołówka jeśli chodzi o forumowe R75
_markos - Pon Sty 19, 2015 10:01
Końcówki na minus, imo za bardzo wystają, poza tym jak ładnie auto by nie wyglądało (a to wygląda bardzo ładnie, fajne koło, dobrze leży), to taki maszt na klapie zawsze wszystko zepsuje...
longer86 - Pon Sty 19, 2015 14:23
Markzo napisał/a: | Szałem byłyby 2 końcówki, po 1 na stronę |
Fajnie by było ale w dieslu się nie da... rura od drugiej końcówki nie przejdzie .
Jest chłodnica paliwa więc drugi tłumik odpada, a ciągnąć tylko końcówke za tłumikiem na druga stronę to zaraz przy zderzaku i u mnie przeszkadza mocowanie haku
MatiNitro - Pon Sty 19, 2015 20:47
_markos, antena na klapie nie została umieszczona w celu polepszeniu aspektów wizualnych auta, estetycznych czy tuningu Po prostu ze względów ekonomicznych i dużych przebiegów RRR przydaje mi się w podróżach z wiadomych celów
scareface - Sro Sty 21, 2015 22:37
Mi się wydaje czy to są już letnie koła? No chyba że kupiłeś zimowe opony na 18
MatiNitro - Sob Mar 21, 2015 15:52
scareface, zimowe opony były na felgach jak się wymieniałem Cały rok na bogato
[ Dodano: Sob Mar 21, 2015 15:52 ]
RRR na letnich oponach, po trzykrotnym myciu, usuwaniu smoły i ręcznej polerce
Do środka wpadły czarne boczki od AdaskoC. Na razie słabo to wygląda bo wnętrze miałem beżowe, jak się pojawią czarne skórzane fotele to będę się chwalił
longer86 - Nie Mar 22, 2015 19:44
ok
pelson91 - Nie Mar 22, 2015 19:47
MatiNitro, czyżbyś miał ochotę na takie same fotele jakich ja szukam?
MatiNitro - Nie Mar 22, 2015 19:52
pelson91, rzekłbym, że jestem wstanie podkupić fotele na które Ty również będziesz miał ochotę Obaj wiemy, że szukasz foteli z R75 V6 AdaskoC
Btw. czemu szukasz foteli?
pelson91 - Nie Mar 22, 2015 19:55
MatiNitro napisał/a: | jestem wstanie podkupić fotele |
MatiNitro napisał/a: | na które Ty również będziesz miał ochotę |
Ja nie będę miał. Ja już od dawna mam
MatiNitro napisał/a: | Btw. czemu szukasz foteli? |
Bo te kanapy co teraz mam kiepsko trzymają na zakrętach, a że R sztywny jak taczka to czasami mnie z nich wywala
rafalmis1 - Nie Mar 22, 2015 19:58
Nie rozumie takiej zmiany. Dla mnie jasny środek jest najpiękniejszy
MatiNitro - Nie Mar 22, 2015 20:00
Przymknę oko na te stołki od AdaskoC, ale oddawaj mi swoje o ile grzane
[ Dodano: Nie Mar 22, 2015 20:00 ]
rafalmis1, no tak ale chcę zobaczyć kombinację beżowo/czarną Jak trafię ładne beżowe grzane stołki w skórze to zostawię jak fabryka chciała
pelson91 - Nie Mar 22, 2015 20:01
MatiNitro, OK! Grzane ale trochę trzeba by przy nich pokombinować bo są w stanie nienajlepszym...
|
|