|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - MG SV-R, a Ja myślałem że tego cuda nie można kupic :)
jasiu87 - Pią Mar 20, 2009 10:51 Temat postu: MG SV-R, a Ja myślałem że tego cuda nie można kupic :) MG CV-R
Śliczny i czerwony tak jak moja ZR siedzę i się ślinie do monitora
Viniu - Pią Mar 20, 2009 10:55
Ale cena też niezła..
jasiu87 - Pią Mar 20, 2009 11:16
ale co nie warto ?
ywis - Pią Mar 20, 2009 11:39
Za taką cenę wolałbym chyba jednak inne auto, coś pokroju Jeepa i innych aut "of road".
jasiu87 - Pią Mar 20, 2009 12:33
ywis, Jeep nie ma 385 Koniów i nie jest limitowany i nie produkowany na zamówienie http://www.mgsv-club.com/SVBuildlist.htm lista właścicieli
Viniu - Pią Mar 20, 2009 12:41
Myslę, że 80tys Euro można lepiej ulokować..
ywis - Pią Mar 20, 2009 12:55
jasiu87, nie muszę mieć nie wiadomo jak limitowanej wersji samochodu, ważne aby mnie się podobał i aby mi się nim dobrze jeździło. Osobiście nie widzą mi się sportowe "aż" tak autka, a tej mocy i tak niestety nie wykorzystasz.
Ja nieco inaczej patrzę na autka, mnie bardziej pociąga jazda po piachu, skamieniałych trasach, itp., a do takich sportów wyłącznie auta terenowe się nadają, a do tego wszystkiego czuje się pewnie na drodze w takim aucie, jeżdżę również Honda CR-V.
Markzo - Pią Mar 20, 2009 13:46
lepiej może i mozna, tylko, że drugiego takiego w PL bankowo nie spotkasz niebanalny wygląd + zacne osiągi, mi sie podoba
Viniu - Pią Mar 20, 2009 14:40
Markzo napisał/a: | niebanalny wygląd + zacne osiągi, mi sie podoba | Z tym właściwie nie ma co dyskutować, jest
Markzo - Pią Mar 20, 2009 15:10
jeśli dobrze kojażę, podwozie tego MG jest naprawde dobre, opracowane przez firmę na literkę Q chyba nie kojażę całej nazwy, w każdym bądź razie firma a konkurowała swego czasuz Lambo czy Ferrari. Silnik to prosta, niewysilona V8 z mustanga więc i awaryjność znikoma. Ten Mg całkiem gajne czasy kręcił na torze TG
MaReK - Pią Mar 20, 2009 15:53
Sam chcialem w niego kiedys wycelowac
Pozniej stwierdzilem, ze to chyba taki mial kiedys byc i widzialem tylko zdjecia z prospetkow, ew. democary jakies...
Dwa lata temu znalazlem go na mobile.de i zobaczylem cene
Auto piekne... ale nie na moja kieszen i raczej malo funkcjonalne - jako zabawka dla bogatego synka/corki lub jako drugi samochod dla bogatego fascynata motoryzacja;)
Pozdrawiam,
Wojtek88 - Pią Mar 20, 2009 16:44
Cena astronomiczna! Ale autko piękne. Odwdzięczy się na drodze.. Niebanalny wygląd + osiągi
Mayson - Pią Mar 20, 2009 16:48
Robi wrażenie - świetny wózek. Ale ten to byłby postrachem polskich mechaników
Markzo - Pią Mar 20, 2009 17:13
"Panie zabierz pan stąd to ufo!!"
7Tomi - Sro Kwi 01, 2009 18:48
Wszystko byłoby ok gdyby nie przednie światła z ...... Punto
A co do ceny... za 80tys z kawałkiem jest na ebay'u Colinowe MG Metro 6R4
wiciu2xlc - Czw Kwi 02, 2009 15:03
ehh fura robi wrażenie, aczkolwiek nawet jakbym dysponował taką kasą, to bym nie kupił. Jakoś bryła tego samochodu mi nie odpowiada, jest taka.... angielska Ogólnie furka jak najbardziej na tak
PTE - Pią Kwi 03, 2009 07:33
Jeśli ww. auto jest dla niektórych zbyt kontrowersyjne, to spieszę z informacją, że u tego samego sprzedawcy można nabyć MG ZT 260 V8
Viniu - Pią Kwi 03, 2009 07:41
Mayson napisał/a: | ten to byłby postrachem polskich mechaników | Noo.. bo pewnie ma śruby calowe
PTE - Pią Kwi 03, 2009 10:50
Viniu napisał/a: | Mayson napisał/a: | ten to byłby postrachem polskich mechaników | Noo.. bo pewnie ma śruby calowe |
Co do śrub calowych, to rzeczywiście gdzieniegdzie występują. Np. w R25 2 śruby mocowania alternatora i spust oleju z silnika odkręca się kluczem 5/8 cala. Klucz 15 (próbowałem kilku porządnych) nie wchodzi (śruby są czyste, bez nalotu), z kolei 16-ka jest luźna.
EDIT: Odwołuję to, com napisał. Te śruby to jednak zwykłe 15-ki.
Ciufa - Pią Kwi 03, 2009 10:57
Markzo napisał/a: | "Panie zabierz pan stąd to ufo!!" |
najpierw te ufo trzeba ubezpieczyć
adrian88 - Pon Kwi 06, 2009 01:09
chociaż jest bardzo ładny i podoba mi sie, wolałbym już Nissana GT-Ra za te pieniądze:
http://otomoto.pl/nissan-...m-C8068654.html
Markzo - Pon Kwi 06, 2009 06:17
a masz gratisowe 20k $$ na wymiane skrzyni po 500km? nissan dał ciała po całości, zrobił w okół tego auta mega szum, były same oh ahh a teraz jest śmiech. Auto nie jeździ rewelacyjnie to raz, a dwa skrzyni sie sypia na potęgę! Gość z serwisu nissana opowiadał , że zadzwonił do niego klient wracający z Niemiec, przy przebiegu 500km na autbanie mu skrzynia wysiadła....i takich przypadków jest więcej a niissan nie uznaje na to gwarancji no i sobie musisz zapłacić 20k $$ za skrzynie
srbenda - Pon Kwi 06, 2009 16:14
ywis napisał/a: | Za taką cenę wolałbym chyba jednak inne auto, coś pokroju Jeepa i innych aut "of road". |
Nieudany żart chyba... Bo nie mam bladego pojęcia jak można porównywać samochód sportowy z terenowym (albo pseudoterenowym...)
|
|