|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Drążki stabilizatora
grota10 - Pią Kwi 30, 2010 16:30 Temat postu: [R75] Drążki stabilizatora Czy ma ktos patent na wywalenie drazkow stabilizatora? Zaraz mnie szlag trafi i wezme w lapy bosha.Sa tak zapieczone jak cholera a u gory zadenego klucza nie wepchne tak malo miejsca, i jeszcze na dodatek pieprzone PIETNASTKI.Jestem sfrustrowany ide na browara.pozniejpoczytam madre rady
apples - Pią Kwi 30, 2010 16:32
Szlifierka kątowa lub piłka do metalu. Nie miałem szlifierki, więc męczyłem się piłką do metalu. Raczej marne szanse abyś odkręcił inaczej Używając szlifierki uważaj tylko na McPersona.
grota10 - Pią Kwi 30, 2010 18:50
lyknolem dwa browarki ,lekko sie wyluzowalem.Taka prosta rzecz i nawet nie skomplikowany dostep a tyle klopotu.Zrobie tak jak piszesz jutro sie za to wezme-a tak chcialem polubownie bez agresji
apples - Pią Kwi 30, 2010 18:58
grota10 napisał/a: | tak chcialem polubownie bez agresji | Niestety nie da rady
Mimo że popsikasz odrdzewiaczem to śruba z główką będzie raczej obracać się w gnieździe.
grota10 - Sob Maj 01, 2010 18:40
probowalem psikalem i nic a do gornej sruby nie ma szans sie dostac kluczem oczkowym ani nasadka a plaskim male pole manewru.Porazka.Jutro potraktuje go flaksem a pozniej przeprosze
[ Dodano: Sob Maj 01, 2010 19:40 ]
no i juz po robocie
skrzypol - Nie Maj 02, 2010 11:38
grota10,
a czy drazki wymieniales z powodu "stukania" czy jakis inny powod tego byl
grota10 - Wto Maj 04, 2010 16:40
Tak z powodu stukania ale tez z powodu o ktorym pisalem wczesniej"tego jeszcze nie bylo" przeczytaj sobie i zobacz jak nas niektorzy w trabe probuja zrobic..Wczoraj wymienilem i niestety nie obylo sie bezciecia ale juz wszystko w porzadku- nie stuka i pare set zloty w kieszeni
Dziadek - Wto Maj 04, 2010 16:53
Robiłem to 3 tygodnie temu,czyli wymianę,bo w moim poprzednim francuzie trzeba było wymieniać co 20 tys.Zauważyłem popękane gumki przy wymianie kół na letnie.Z prawej strony musialem przeciąć małą tarczą,ale z lewej jakoś odkręciłem.Przekląłem konstruktorów,bo w peugeotach i citroenie to była robota na 10 minut i pełny dostęp.Przypuszczam,że łączniki fabrycznie są montowane przy sciśniętych sprężynach.
U mnie po wymianie stukanie nie ustało-to chyba będą łożyska na kolumnach.
markozalko - Pią Paź 21, 2011 08:12
Czy dużo jest roboty przy wymianie gum stabilizatora tylnego? Tam mi napierdziela i muszę wymienić a nie mogę znaleźć na forum bo tylko z przodu o wymianie pisze. dzięi za pomoc
21matys - Pią Paź 21, 2011 09:17
markozalko, jezeli chodzi o gumy to obejma jest na dwóch śrubach, wystarczej zdjąc koło i dostęp na leżąco idealny, myśle ze z odkręceniem kola pół godziny roboty, a powiedz mi gdzie ci sie udało kupic gumy do stabilizatora tylnego bo ja znajduje tylko do przedniego pozdrawiam
markozalko - Pią Paź 21, 2011 09:28
No to spoko że mało z tym roboty ale i tak pojade do mechanika z tym bo coś jeszcze zepsuje :) Nie znam się. A gumy kolego znalazłem w TomaTeam, albo jego link na allegro http://moto.allegro.pl/gu...1871439374.html
i w toma
http://www.tomateam.pl/sk...wieszenie&c=812
ps. a czy te gumy mają takie wcięcie jakieś że się ją wsadzą na stabilizator, żeby nie ściągać stabilizatoara?
21matys - Pią Paź 21, 2011 12:14
markozalko napisał/a: | ps. a czy te gumy mają takie wcięcie jakieś że się ją wsadzą na stabilizator, żeby nie ściągać stabilizatoara? |
trzeba by było odkręcićdrążek stabilizatora bo to raczej jest w całości bo inaczej nie miało by to sensu i guma by sie rozeszła.....
markozalko - Pią Paź 21, 2011 12:26
No to sam już nie wymienie mówi się trudno. Znów do majstra
21matys - Pią Paź 21, 2011 12:32
a ja juz sobie własnie zamówilem i na pewno sam bede robił:) zawsze pare groszy w kieszeni,
dzieki za stronkę bo nie wiedziałem ze owa istnieje
markozalko - Pią Paź 21, 2011 13:16
Nie ma sprawy ciesze się że mogłem pomóc. Tez zamówiłem i czekam na paczkę bo juz mam dość tego walenia na nierównościach
bleki - Sob Paź 22, 2011 19:08
Panowie podepnę się pod temat . U mnie też coś stuka myślałem że to te genialne łączniki ale po wymianie stuki są nadal . Sprawdzałem maglownice jest ok . Stuka tylko po dziurach ....to oczywiste... w koleinach lekko myszkuje auto tak jak by delikatnie na boki trzepotało ale to bardzo delikatnie i co ciekawe gdybym skręcał i na zakręcie będą dziury to zaświeca się kontrolka od kontroli trakcji Co to może być Diagnosta nic nie znalazł . Pozdrawiam Bleki .
markozalko - Pią Lis 11, 2011 07:46
Może ktoś wie gdzie można jeszcze kupić te gumy do stabilizatora bo w TomaTeam mnie załatwili i wcale mi nie przysłali. Szkoda gadać.
sash997 - Pią Lis 11, 2011 09:02
zdemontuj gume, jedź do sklepu(jeśli masz taką możliwość) ,prawdopodobnie podpasują z innego auta
21matys - Pią Lis 11, 2011 11:47
markozalko, gumy mozna kupic na allegro ale ceny.....
markozalko - Sob Lis 12, 2011 06:58
Znalazłem na allegro ale tylko w jednym miejscu takie gumy i to na przód. Nie wiem gdzie takie mają?
Hylan - Pią Lis 18, 2011 15:17
markozalko napisał/a: | Może ktoś wie gdzie można jeszcze kupić te gumy do stabilizatora bo w TomaTeam mnie załatwili i wcale mi nie przysłali. Szkoda gadać. |
Ja kupiłem w TomaTeam i wszystko jest ok... Chociaż przyznaję, że kiedyś też zamówiłem, że niby dostępne a później żadnego info... Ale gość jest na tym forum, napisz, spytaj. Ja kupiłem jakiś tydzień temu i wszystko doszło szybko i sprawnie - pozdrawiam.
bolek - Czw Lis 24, 2011 10:53
a ktoś wie, czy może skądś pasują tulejki? szukałem tutaj - gumy stabilizatora, ale do rovera nie mają:/
21matys - Czw Lis 24, 2011 12:35
bolek napisał/a: | a ktoś wie, czy może skądś pasują tulejki? szukałem tutaj - gumy stabilizatora, ale do rovera nie mają:/ |
przód:
http://www.tomateam.pl/sk...wieszenie&c=772
tył:
http://www.tomateam.pl/sk...wieszenie&c=812
bolek - Pią Gru 09, 2011 11:03
21matys, zakupiłem, zamontowałem, wszystko działa! dzięki wielkie!:) polecam wszystkim
21matys - Pią Gru 09, 2011 14:20
[bolek,
Alex_Tom - Wto Lip 24, 2012 13:11
Koledzy, tak na szybko. Bo biorę się za zawieszenie. I wiem, że polecacie do wahaczy firmę Teknorot i taką też kupuje. Ale jeżeli chodzi o tuleje wahaczy, końcówki drążka czy drążki stabilizatora to też tej firmy Teknorot ?
haszczyc - Wto Lip 24, 2012 14:08
Alex_Tom, ja mam końcówki i drążki teknorota bo na forum mi polecili póki co rok jeżdżę i nie widać problemów
|
|