|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Sporty Samochodowe - Track Day #3, Ułęż, 4 września 2010 - zaproszenie
Przemek_Docent - Czw Cze 24, 2010 21:13 Temat postu: Track Day #3, Ułęż, 4 września 2010 - zaproszenie Cześć Roversi
Piszę z dużym wyprzedzeniem, żeby każdy mógł przemyśleć temat oraz zaklepać sobie czas i środki
Serdecznie zapraszam Wszystkich "Petrolheadów" na tor - 4 września organizuję Track Day #3 (prawie dokładnie w rocznicę Track Daya #2)...
Spotkanie jest interklubowe, ale przewiduję obecność paru zakręconych Roverków i Emdżików, a także Alf Rovero
Jedziemy oczywiście z Wróblem i Bzykiem, pewnie z trzecim instruktorem, ale to się okaże...
Koszt na pewno zamknie się w 300 zł za kierowcę, być może 200-250, zależy od liczby chętnych. Wiem, że przy dwóch instruktorach muszę zebrać 4000,-
Jeśli są chętni - piszcie - lista startowa już się tworzy
Info o wcześniejszych imprezach TU i TU.
Serdecznie zapraszam - banan na twarzy gwarantowany - kilka osób może to potwierdzić
Maciej
Brt
Kruszon
Maniaq
Greg-si
wstępnie zapisani z poprzedniego wątku
maciej - Sob Sie 07, 2010 08:27
U mnie pojawił się problem - będę tylko do 13-13:30 ale będę.
Przemek_Docent - Sob Sie 07, 2010 09:05
Szkoda, że tylko na tak krótko, ale cieszę się, że nie odpuściłeś
To musimy pilnować, żeby na miejscu jak najszybciej zacząć.
Wiadomość ogólna
(Ciebie, Maciej, nie dotyczy - wpłata już "zaksięgowana" )
Uprzejmie proszę Wszystkich zainteresowanych o wpłaty - muszę mieć kasę do 17 sierpnia.
Nr konta: 37 1140 2004 0000 3502 0928 8786, kwota zaliczki: 250,-
maniaq - Sro Sie 18, 2010 13:37
przepraszm , ze tak pozno - w niedziele wrocilem z wloch
Kaska wlasnie poleciala, czyli potwierdzam obecnosc
kruszon - Sro Sie 18, 2010 13:41
Przemku, ja definitywnie odpadam w tym terminie
Zaplacze sie chyba.
Przemek_Docent - Sro Sie 18, 2010 15:06
Maniaq
Kruszon :-(
Brt - Sro Sie 18, 2010 18:37
Dostałem zgodę i potwierdzam obecność Nie wiem jeszcze jak to technicznie rozegram z noclegiem, ale jakoś dotrę
Kurde nie widziałem tego posta wcześniej sorki, że tak późno i dzięki za SMSka z przypomnieniem Kaska poszła
Przemek_Docent - Sro Sie 18, 2010 19:53
Super, Barcik! Cieszę się, że Cię zobaczę po latach
No i kolejna piękna Alfa ROVERo na torze Ciemna strona Mocy
Jeszcze tylko kolega greg-si milczy... Urlopuje się pewnie
Brt - Sro Sie 18, 2010 20:57
hmmm raczej przyjade Vaderem choc raczej nie pieknym, ale mam nadzieje skutecznym ... w belli mam nowe kapcie na przodzie .. szkoda ich troszku
Przemek_Docent - Sro Sie 18, 2010 22:18
Spoko. Vader też jest wporzo
Perez - Pią Sie 20, 2010 11:28
Szkoda, ze ja mam wyplate 5 a w tym miesiacu nie styknelo mi kasy. Kolega z pracy tez by chcial wpasc, ale pewnie nie przyjedzie z tego samego powodu.
Przemek_Docent - Wto Sie 24, 2010 19:53
Żałuję Perez :-(
Może ktoś jeszcze ma ochotę pośmigać po torze? Ostatnia chwila na zapisanie się
maniaq - Sob Sie 28, 2010 09:45
ja bede musial sie kolo 12 zebrac z toru O_o niestety wyskoczylo mi cos
ale bede na pewno
Przemek_Docent - Sob Sie 28, 2010 10:45
Kuuurczę :-( To niedobrze! Spróbuję Tobie i Maćkowi oddać jakieś swoje kolejki, pojeżdżę sobie więcej po 12:00
maniaq - Sob Sie 28, 2010 11:30
zycie, nic nie poradze
polatam chociaz ze 2-3 h , i bede uciekal
damy rade, moze przywioze "szymekGT" z forzaitalia, to popstryka nam jakies foty
Przemek_Docent - Sob Sie 28, 2010 11:35
maniaq napisał/a: | zycie, nic nie poradze
polatam chociaz ze 2-3 h , i bede uciekal
damy rade, moze przywioze "szymekGT" z forzaitalia, to popstryka nam jakies foty | Ho, ho!!! Od Szymka to nie będą "jakieś" foty!!! Postawił sam sobie bardzo wysoko poprzeczkę fotkami z któregoś z dawnych wypadów do Ułęża i mało tego - za każdym razem jest jeszcze lepiej
Może wreszcie będę miał jakieś dynamiczne foty Gtv w czasie jazdy?
maniaq - Sob Sie 28, 2010 11:41
ja mialem ambitne plany wzgledem , foto, ale ze wzgledow na brak czasu, raczej skupie sie na pojezdzeniu
wrzuce jeszcze dzis moze jakiegos riga z ostatniego podejscia do tematu
eksperymentuje na BB
Przemek_Docent - Nie Sie 29, 2010 21:09
maniaq napisał/a: | ja mialem ambitne plany wzgledem , foto, ale ze wzgledow na brak czasu, raczej skupie sie na pojezdzeniu
wrzuce jeszcze dzis moze jakiegos riga z ostatniego podejscia do tematu
eksperymentuje na BB | O! Masz ramię z przyssawką? Dobrze kojarzę "rig"a?
BB? Chyba nie jarzę...
maniaq - Nie Sie 29, 2010 22:25
dobrze kojarzysz, mam przyssawki, ramie samorobke ale wazny efekt
niestety nieogarnalem sie ze swoimi zdjeciami... praca najwazniejsza wiec nie zrobilem nic z rigow bandyty, przed wakacjami robilem eksperymenty na spocie w w-wie ale zrobilem tylko 1 zdjecie, ktore mozesz obejrzec w watku o spotach warszawskich przedostatnim
zabiore do ulezy przyssawke
niestety bede musial szybko uciekac jak juz wspomnialem wczesniej
bb = bananowy bandzior
Przemek_Docent - Pon Sie 30, 2010 20:12
maniaq napisał/a: | dobrze kojarzysz, mam przyssawki, ramie samorobke ale wazny efekt
niestety nieogarnalem sie ze swoimi zdjeciami... praca najwazniejsza wiec nie zrobilem nic z rigow bandyty, przed wakacjami robilem eksperymenty na spocie w w-wie ale zrobilem tylko 1 zdjecie, ktore mozesz obejrzec w watku o spotach warszawskich przedostatnim (...) | Znalazłem Fajne! Dużo roboty w PSie z wymazaniem patyka i przyssawek?
maniaq - Wto Sie 31, 2010 17:25
zalezy jak sie robi, ja teraz udoskonalam patent i bedzie praktycznie bez klopotu
Niestety mam duzo innej roboty i sie nie moge ogarnac ze zdjeciami - dla siebie O_o
nagadamy sie w sobote
Perez - Czw Wrz 02, 2010 11:24
Fajna pogoda sie szykuje na Ulez, moze i ja podjade towazysko.
Brt - Czw Wrz 02, 2010 13:55
Tak informacyjnie, to napiszę, ze Skiba towarzysko też będzie ... w drodze z Wawy do Gło, przez Ułęż Dziś jadę szykować Vaderka w podróż ... tylko się nie przestraszcie jak go zobaczycie obecnie wygląda straszelnie
Przemek_Docent - Czw Wrz 02, 2010 23:45
Szykuje się duża ekipa! Będzie kilka Subaraków i kilka innych ciekawych aut. Do tego więcej instruktorów
w Ułężu każda pogoda jest dobra - albo jest piknikowo albo się można więcej nauczyc (w deszczu)
A Maciej jedzie do Ułęża we własne urodziny, o ile się nie mylę? I to okrągłe!!!
Mam rację?
maniaq - Pią Wrz 03, 2010 11:46
Ja na ulez wystartuje od siebie ze wsi, wiec odliczcie mnie ze zbiorki. Polece przez most w Gorze Kalwarii.
ja tam wole jak jest mokro , wiecej zabawy i nauki, mniej targania opon ale jak ma byc slonko to piknik i milej dla osob towarzyszacych i fotografow/filmowcow
Podam swoj kom, i bede gdzies czekal na trasie za rondkiem w kolbieli na was az dojedziecie
Prosze docent o smsa z kontaktem do Ciebie, zebysmy sie mogli zlapac, bede mial CB
Przemek_Docent - Pią Wrz 03, 2010 12:02
Maniaq - wysłałem namiar na PW, bo nie mam Twojej komórki...
Perez! Waśnie zauważyłem, że pisałeś mi PW w sierpniu...
Kurczę... Sam już nie wiem... Chyba tym razem jest już za dużo osób... :-(
Szkoda, szkoda :-( :-( :-(
maciej - Pią Wrz 03, 2010 12:06
Przemek_Docent napisał/a: | A Maciej jedzie do Ułęża we własne urodziny, o ile się nie mylę? I to okrągłe!!!
Mam rację? |
Nic się nie ukryje.
Taki sobie prezencik zrobiłem.
Perez - Pią Wrz 03, 2010 12:49
Przemek_Docent napisał/a: | Perez! Waśnie zauważyłem, że pisałeś mi PW w sierpniu... |
Yyyyy???
Przemek_Docent - Pią Wrz 03, 2010 12:54
Perez napisał/a: | Przemek_Docent napisał/a: | Perez! Waśnie zauważyłem, że pisałeś mi PW w sierpniu... | Yyyyy??? | Cholera... Czas na weekend... Dopatrzyłem się właśnie, że to były PW z zeszłego roku
[ Dodano: Pią Wrz 03, 2010 13:54 ]
Dla zainteresowanych.
Ja jutro postaram sie być o 7:00 na parkingu za McDonaldem, obok SHELLa koło BMW na Ostrobramskiej, startujemy o 7:30
Kierunek "Racing Motopark Ułęż" jako rzecze Google Maps
maciej - Pią Wrz 03, 2010 13:07
My z Marcinem będziemy.
Jeszcze nie wiem jak ze Skibą, ale ztcw to też będę go zwijać po drodze, a potem się go przesadzi do Vadera.
Brt - Pią Wrz 03, 2010 13:16
ja będę od Mareckiego leciał na tą jakąś Ostrobramską ... moze znajdę do zo jutro ... zmykam z neta do poniedziałku
Przemek_Docent - Pią Wrz 03, 2010 13:17
Brt napisał/a: | ja będę od Mareckiego leciał na tą jakąś Ostrobramską ... moze znajdę do zo jutro ... zmykam z neta do poniedziałku | Jakby co - dawaj znaki na komórkę, Barcik - pomożemy
MaReK - Pią Wrz 03, 2010 13:29
Wygląda na to, że też się przejadę z kamerą
Skoro Vader ma reprezentować brać Rkovą, wypada być
Przemek_Docent - Pią Wrz 03, 2010 13:31
MaReK napisał/a: | Wygląda na to, że też się przejadę z kamerą
Skoro Vader ma reprezentować brać Rkovą, wypada być | Hoho! No to się silna grupa zbiera Musimy się na tym lotnisku jakoś wszyscy pomieścić
Aha! Jeśli wszystko ułoży się po myśli mojej i Wróbla, będą zwroty po 50 zł.
Jeszcze nie na 100%, ale być może koszt na osobę zamknie się w 200 zł
maciej - Pią Wrz 03, 2010 13:40
Brt, ja będę jechał od Gosi z Wilanowa (jakiś kilometr od MaRKa i violli), to możesz się podczepić - zgarniemy Marcina i Skibę i dojedziemy do McDonald'sa.
Możemy się umówić 6:30 na skrzyżowaniu Al. Rzeczpospolitej/Al. Wilanowskiej/Sobieskiego w kierunku centrum i stamtąd pognać po Skibę i Marcina. Marcin mieszka 3 minuty od hotelu Skiby, więc nie będzie za dużo kręcenia, a potem na Trasę Łazienkowską i już będziemy Przy McD.
Przemek_Docent - Sob Wrz 04, 2010 22:01
Mam nadzieję Barcik, że wróciliście do Głogowa bezpiecznie
Dzięki Wszystkim za towarzystwo
Maciej! Dopiero w domu dowiedziałem się, że ktoś Ci tam na miejscu zdefasonował Roverka!!!
Brt - Sob Wrz 04, 2010 22:20
Dotarliśmy ... własnie wbiłem siedo domu i od razu melduję, że wsio ok ... wVader już więcej się nie "wzburzał" po drodze ... tylko na torze ofochował się na chwilę .... dzięki wszystkim za spotkanie MaRkOwi i Violli jak zawsze za nocleg ... ekipie z Wawy za wspólne pogaduchy szczególnie te psychologiczne ... Docentowi i Pani Docentowe za spotkanie po latach i organizację i posmiganie czerwoną Bellą skibonowi za towarzystwo i .... jak zmienię autko na bardziej "torowe" to się pewnie kiedyś znow w Ułęży spotkamy .... a teraz idę spać .... 1150km w 2 dni wystarczy
MaReK - Sob Wrz 04, 2010 23:48
Witam również
Przede wszystkim, to zapomniałem o urodzinach macieja, za co go serdecznie przepraszam i z tego miejsca składam spóźnione, ale szczere życzonka wszystkiego dobrego Miałem nawet taki pomysł, żeby przeprowadzić z nim wywiad w tym temacie...
Troszkę nam się wyjazd opóźnił, przez nocną integrację
Na szczęście bezpiecznie dojechaliśmy do celu i z powrotem.
Miło było poznać ciekawych ludzi z pasją do sportów motoryzacyjnych i z żyłką kierowców rajdowych Zrobiłem kilka ujęć, trochę onboadrów, ale jak zawsze z ich jakości nie jestem zadowolony. Może w poniedziałek złożę jakiś krótki materiał
Chciałem podziękować Docentowi za szybki przejazd Alfą i za wprowadzenie mnie na tor Dziękuję również Brt, który z powodu awarii Vadera, dał mi swój numerek i mogłem na jego konto poszaleć na torze Dziękuję moim pasażerom, a przede wszystkim p. Wróblewskiemu za kilka cennych rad, uwag, dzięki czemu udało mi się w końcu zejść z czasem na 2:38
Pozdrawiam wszystkich zwariowanych kierowców z którymi miałem przyjemność przejechać się po torze i pozwolili udokumentować swoje wyczyny. Nie wiem co z tego będzie, ale może się coś uda sklecić
Duże podziękowania dla towarzyszy imprezy macieja, maniaq, skiby.
Także dla MichaelP vel. Majkel za pomoc w udokumentowaniu tego wydarzenia.
Zdjęcia autorstwa naszego kolegi dostępne tutaj: http://www.roverki.pl/gal...k-day-0409.html
Niektóre są poruszone, ale to na skutek pędzących maszyn
Dzięki wszystkim raz jeszcze!
Pozdrawiam,
Ps.
Wracając z toru, jechaliśmy polegając na nawigacji
Trasa optymalna zaprowadziła nas w magiczny zakątek Polski.
Zdjęcie załączam poniżej
kruszon - Nie Wrz 05, 2010 09:34
Ajaaaaj Ze tez mnie nie bylo. Widze ze tym razem srednia mocy wynosila ok. 200KM... Ja sie pewnie wybiore za miesiąc z Miatkami do Ułęża. Wtedy też mam nadzieje, że czarna panterka już będzie w pełni sił. Na razie obawiam się, że by nie wróciła na kołach Pozostaje czekać z niecierpliwością na swapik połowy samochodu.
Maćku co z autkiem? Brt? Co za awaria?
Ehh żałuję
Przemek_Docent - Nie Wrz 05, 2010 09:40
"Oszczywilk" the best
maniaq - Nie Wrz 05, 2010 09:45
a ja melduje, ze dostarlem bezpiecznie do domu, na slub spoznilem sie tylko 15 minut wstalem, acle chyba musz odespac jeszcze
foty obejrze pozniej
jak zwykle zal z powodu, braku mocy zal ze musialem uciekac tak wczesnie, zal ze przez czas zrobilem 0 - slownie ZERO - zdjec
w ktorys weekend musze sie wybrac tylko w roli foto, jakbyscie wiedzieli co ciekawego sie dzieje w ktorys weekend to podjade jak dam rade
MaReK - Nie Wrz 05, 2010 10:03
Opowiedziałem Tomkowi o pani Gosi z Evo X, zapowiedział że pojedzie ją "zlać"
Przemek_Docent - Nie Wrz 05, 2010 10:14
kruszon napisał/a: | Ajaaaaj Ze tez mnie nie bylo. Widze ze tym razem srednia mocy wynosila ok. 200KM... (...) | Kruszon... Biorąc pod uwagę Prosiaka 911S i wszystkie te nadłubane 360-konne STI i Evo, które też tam wczoraj były, raczej skłaniałbym się ku 250 KM Może nawet wyżej
Maniaq - mam taki sam żal - zrobiłem zero fotek... Ale nie da się, no nie da się robić wszystkiego... W zeszłym roku byłem w październiku - bez auta - tylko pstrykałem. Też bardzo fajny dzień
maniaq - Nie Wrz 05, 2010 11:04
spoko, podjade kiedys pocykac jak bedziesz wiedzial , ze cos ciekawego sie dzieje to daj znac
czekam na snieg, a wtedy pobrykac bede chcial w ulezy lub nowym miescie
opon zjadlem w sobote troche, mimo ze malo jezdzilem O_o zycie ...
Przemek_Docent - Nie Wrz 05, 2010 12:29
Podsyłam wyniki "mojej" grupy... Reszta aut za kilka minut...
Przemek_Docent Alfa Gtv 2.0 V6 TB....2.38.4 | 2.34.9 | 2.30.9 | 2.29.0 | 2.31.4 | 2.31.4 | 2.27.0
Maciek Rover 416Si.............................3.00.4 | 2.47.3 | 2.50.7 | 2.48.2 | 2.48.4
Wojtek BMW 520d...............................2.42.2 | 2.35.7 | 2.32.7 | 2.31.8 | 2.25.4 | 2.26.4 | 2.27.3
Bartek Rover 220SDI...........................2.46.8 | 2.46.9 | 2.39.4 | 2.35.8 | 2.33.2
MaReK MG ZT.......................................2.40.2 | 2.39.4
Kamil Alfa 159 2.4 JTD Q4....................2.32.9 | 2.32.4 | 2.30.4 | 2.31.4 | 2.29.4 | 2.26.7
Maniaq MG ZR......................................2.50.1 | 2.39.8 | 2.38.8 | 2.39.7
Grzesiek BMW 520d.............................2.57.9 | 2.54.4 | 2.44.2 | 2.41.2 | 2.39.9 | 2.39.4 | 2.38.2 | 2.36.0
Paweł Audi Q7 3.0 TDI.........................2.52.4 | 2.47.1 | 2.38.5 | 2.35.0 | 2.35.4 | 2.33.8
Tomek VW Golf R20.............................2.29.4 | 2.28.4 | 2.25.1 | 2.30.5
Rafał BMW 330d touring......................2.41.9 | 2.40.9 | 2.32.8 | 2.30.9 | 2.30.5 | 2.31.4 | 2.28.9 | 2.27.1
Przemek Alfa Gtv 3.0...........................2.36.5 | 2.31.2 | 2.27.5 | 2.26.8 | 2.26.5 | 2.30.1 | 2.26.2 | 2.27.4
Marcin Rover 416Si..............................3.04.6 | 2.54.4 | 2.52.6 | 2.47.7
MaReK - Nie Wrz 05, 2010 18:44
Ja proszę szczesliwego znalazcę o zwrot mojej baterii do kamery
Ona może byc wszedzie Nawet na trawie w Ułęży
maciej - Nie Wrz 05, 2010 22:55
Przyłączam się do podzękowań, jak zwykle było super!!!
Przemek_Docent napisał/a: | Maciej! Dopiero w domu dowiedziałem się, że ktoś Ci tam na miejscu zdefasonował Roverka!!! |
Oj tam, nic takiego - malutka rysa na i tak bardzo porysowanym zderzaku - nie ma o czym mówić.
Brt - Pon Wrz 06, 2010 08:56
Kruszon ... no zagotował się trochę ... wywalił 2l płynu przez korek, temp poszła na samągórę wskaźnika, chmura pary za mną została i ... tyle Jak odpuściłem gaz, to auto schłodziło się do normalnej temp w ciągu 20 sekund a po dolaniu wody i odpowietrzeniu wszystko wróciło do normy ... kurcze ten mój czas wcale nie taki zły się okazał ... ciekawe czy dalsze jazdy by go jeszcze poprawiły ... moze kiedys znowu się wybiorę ... ale bardziej "torowym" autkiem raczej .... chyba, ze zrobimy Zlota letniego w Ułężu ... myslę, że to byłby dobry pomysł Maniaq ... nie tylko Ty opony zjadłeś moje były nadmuchane do 3 barów a i tak sporo ich znikło .... muszę nad torem jazdy popracować i mniej skręcać ... czasy by były takie same albo i lepsze a i opony mniej by w dostały Cytat weekendu by "Wróbel" : "No trójka, trójka ... co to kur#@$% ecodriving "
Przemek_Docent - Pon Wrz 06, 2010 08:56
No to całe szczęście, że to nic poważnego, Maciek...
Jeszcze jedna galeria, tym razem od chłopaków z Subaraków
http://picasaweb.google.c...924/RYKI040910#
greg-si - Pon Wrz 06, 2010 10:21
Brt napisał/a: | Kruszon ... no zagotował się trochę ... wywalił 2l płynu przez korek, temp poszła na samągórę wskaźnika, chmura pary za mną została i ... tyle |
Z tego samego powodu nie pojechałem...
maniaq - Pon Wrz 06, 2010 12:55
u mnie za slabo napompowane byly, pozyczylem kompresor, ale chyba jakis lewy byl, bo po torze zajechalem na stacje to mialem 2,0- 2,1 O_o i auto plynelo w zakretach
ja tam sie nie najezdzilem O_o no ale niestety bylem swiadom, ze tak bedzie po tym jak sie dowiedzialem ze mam wesele kolegi bylem przejchalem sie, bylo
trasa IMHO zbyt nudna, tzn, szybka, malo techniczna... dla mnie tylko jeden zakret tak naprawde byl zmora, ten przed dluga prosta, bo tam raz udalo mi sie wejsc idealnie i dobijalem na dohamowaniu do 150 km/h ale jak mi instrukotr mowil te "szybsze" autka pukaly do bramy 200km/h wiec nie ma porownania
czas nie najgorszy, choc wiem ze poniezj 2.30 to powinno byc na zrobione tylko jezdzac to gadlaem z wroblem i mackiem, a nie skupialem sie za mocno na trasie, bo ja znalem z poprzedniego razu
MaReK - Sro Wrz 08, 2010 18:51
Ponieważ poniedziałki są zawsze zawalone robotą, to i tym razem tak było.
W przerwie na herbatę złożyłem taki krótki materiał, jednego z kolegów z subaru.
http://www.youtube.com/watch?v=-1bPQAvOkEw
Pozdrawiam,
[ Dodano: Sro Wrz 08, 2010 19:51 ]
Mały update
http://www.youtube.com/watch?v=AX8NWMcu-mA
Film powstał na prędce, ale da się w miarę oglądać
Pozdrawiam,
|
|