|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Bicie rekordu
andyhell - Sro Wrz 15, 2010 14:40 Temat postu: Bicie rekordu Oglądając zdjęcia z parady Volvo i pobiciem rekordu Guinnessa, tak sobie pomyślałem, że może i klub Roverkowy mógłby spróbować?? Co wy na to?? Czy nie ma sensu zawracać sobie głowy??
Pawkaz - Sro Wrz 15, 2010 15:02
A jaki ustanowili oni rekordu Guinnessa ?
andyhell - Sro Wrz 15, 2010 15:54
Pawkaz napisał/a: | A jaki ustanowili oni rekordu Guinnessa ? |
570 samochodów
Więcej znajdziesz tutaj: http://www.paradavolvo.pl/?p=AboutGuinness
Mesio_750 - Sro Wrz 15, 2010 16:02
Pomysl calkiem ciekawy. W naszym kraju jak sie nie myle mamy 59 miast zeby np ich pobic potrzebujemy 571 aut co daja 9,7 auta z kazdego mista.
Tylko jak sie dobrze wczytalem to pojawilo sie podan 800 aut a zaliczyli tylko 570 to dla pewnosci potzrzebujemy ponad 820 samochodow co daje 13,9 samochodow z kadego miasta.
Z duzej aglomeracji to nie widze najmniejszej przeszkody ale z takiego miasta jak np Zamosc to watpie zeby pojawilo sie wiecej niz 3 auta..
Projekt ciezki w realizacji ale mozliwy
kasjopea - Sro Wrz 15, 2010 16:09
Bardzo mało realne, żeby nie powiedzieć wprost, że nierealne .
bambi - Sro Wrz 15, 2010 16:13
pomysł jak najbardziej ok dla takiej akcji spokojnie
na drugi koniec Polski bym pojechała
[ Dodano: Sro Wrz 15, 2010 17:13 ]
no właśnie, tylko skąd wziąć tyle roverków
Harry - Sro Wrz 15, 2010 16:23
eee...panikujecie, wystaczy wynajać jakieś miejsce duże, jakaś odległa date wymyśleć min. 3 miesiące, wydrukowac ulotki i każdemu spotkanemu R wrzucic za szybe
andyhell - Sro Wrz 15, 2010 16:23
W bambi napisał/a: | no właśnie, tylko skąd wziąć tyle roverków |
W samym Krakowie to chyba się rozmnożyły te Roverki.Co chwilę mija się na ulicy jakiegoś. Na każde 50 samochodów to chyba tylko ze 2 mają naklejki klubowe.Więc jakby tak skrzyknąć tą resztę ....
Na pewno musiałoby się wyłożyć jakąś kasę na reklamę w necie,prasie i radio
W końcu nie ma rzeczy niemożliwych
przemas280283 - Sro Wrz 15, 2010 17:20
Pomysl mi sie podoba jest odwazny,trzeba podnosic poprzeczke.Jednak dluga droga do tego,bo sprobowac od razu mozna,ale watpliwe by sie udalo.Ulotki itp.moga byc,lecz zacznijmy od nas samych klubowiczow.Pozdro
maciej - Sro Wrz 15, 2010 17:44
Raczej nie uda się, bo ludzie teraz kupują Rover'ki, bo są tanie, a nie bo je kochają, więc raczej nie są zainteresowani takimi pomysłami, ale spróbować można.
mcjg - Sro Wrz 15, 2010 18:25
Do konkursu AutoŚwiat też było pod górkę, a jednak poszło wyskoko
kzrr - Sro Wrz 15, 2010 18:48
No poszło poszło...oficjalnie poszło...kilka osób miało duży wkład...więc nie liczyłbym na takie że udało by się zebrac nawet min. 500 roverków w jednym czasie...
mcjg - Sro Wrz 15, 2010 18:54
Mało realne, ale zawsze fajnie jak spotka się większa ilość osób. Mnie tylko ogranicza niestety praca na 3 zmiany i życie rodzinne (nie żebym narzekał).
Pływak - Sro Wrz 15, 2010 19:12
mcjg napisał/a: | Do konkursu AutoŚwiat też było pod górkę, a jednak poszło wyskoko |
Niestety raczej sobie nie wyobrażam aby jeden uczestnik mógł przyjechać kilkudziesięcioma samochodami tak jak mógł oddać kilkadziesiąt głosów w konkursie Aś
wiciu2xlc - Sro Wrz 15, 2010 19:20
Pomysł niezły, dużo pracy i ciężko będzie coś wyskrobać, bo jest tak jak napisał maciej. Co do AŚ to było prościej, wystarczyło pogadać z młodszym sporo szwagrem i wszelkie inne fora się dowiedziały o akcji
CO do tej inicjatywy, jestem na tak
przemas280283 - Sro Wrz 15, 2010 19:21
a maoze jakis test np.utworzyc temat-ankieta.kazdy odwiedzajacy post,potwierdza udzial i podaje miejsce z skad jest.Na koncu podliczami ilosc zgloszen i wyznaczamy najbardziej optymalne miejsce.Jezeki znajda sie tacy,ktorzy wpisza sie na liste i dojdzie do bicia rekordu,a nie przyjada to wyjdzie jakie maja podejscie do klubu.
lelek11 - Czw Wrz 16, 2010 12:24
przemas280283 napisał/a: | a maoze jakis test np.utworzyc temat-ankieta.kazdy odwiedzajacy post,potwierdza udzial i podaje miejsce z skad jest.Na koncu podliczami ilosc zgloszen i wyznaczamy najbardziej optymalne miejsce.Jezeki znajda sie tacy,ktorzy wpisza sie na liste i dojdzie do bicia rekordu,a nie przyjada to wyjdzie jakie maja podejscie do klubu. |
Jestem za
andyhell - Pią Wrz 17, 2010 17:51
Możnaby zaprosić kluby Roverowe z Czech, Słowacji, Niemiec. Może zechcieliby pomóc, dołączając się do parady?
kris-tofer - Pią Wrz 17, 2010 18:37
maciej napisał/a: | Raczej nie uda się |
chyba staje się to coraz bardziej popularne, bo zawsze jak ktoś na forum mówi, że się nie uda, to zawsze się udaje taka fajna zależność. Ja nie mam czasu teraz na pomoc w organizacji, ale jeśli dojdzie do parady i zapowie się sporo osób to chętnie wezmę w niej udział, chciałbym zobaczyć te miny ludzików widzących tyle roverków na raz
gustav.pl - Pią Wrz 17, 2010 18:55
Choć do tej pory, jeszcze nie znalazłem czasu na żaden spot czy zlot , ale na taką imprezkę to i owszem
kris-tofer napisał/a: | ale jeśli dojdzie do parady i zapowie się sporo osób to chętnie wezmę w niej udział |
"Oj nie tak Panowie, nie tak...." Jeśli będziemy uzależniać swój udział od ilości chętnych, to
kris-tofer - Pią Wrz 17, 2010 19:00
może źle się wyraziłem, ja dojdzie do takowego spotkania, to ja będę na pewno, chodziło mi tylko o to, że jak zrobicie jakąś listę obecności i będzie na niej 10 osób, a ja będę miał do przejechania ze 300km to jaki w tym sens...
claudii - Pią Wrz 17, 2010 19:29
Mnie się pomysł baardzo podoba, i ten pomysł z ulotkami ale najpierw ściągnęłabym ludzi na forum żeby mniej więcej wiedzieć na czym się stoi.
Można by było zrobić jakieś ulotki reklamowe forum, ściągnąć ludzi na forum i napomknąć o paradzie, każdy by druknął kilka i wręczył każdemu napotkanemu Roverkowi
Na pewno trochę forumowiczów by nam przybyło
MaReK - Sob Wrz 18, 2010 08:16
Nie sądzę, żeby VOLVO się zgadali na forum. Raczej pomoc i zaangażowanie włożyły media, serwisy i salony volvo, itp. itd.
Oczywiście gdyby media pomogły, mogłoby się udać. Tylko czy oni za darmo będą chcieli się w to bawić?
Pozdrawiam,
kris-tofer - Sob Wrz 18, 2010 08:37
MaReK, to napiszemy petycję do naszego skarbnika o dofinansowanie na media
bociannielot - Sob Wrz 18, 2010 09:10
MaReK napisał/a: | Nie sądzę, żeby VOLVO się zgadali na forum. |
No bo tak nie było .
MaReK napisał/a: | Raczej pomoc i zaangażowanie włożyły media, serwisy i salony volvo, |
Dokładnie tak było, a najwięcej cash-u wyłożył - wydaje mi się dealer Volvo.
Na forum widziałem temat i owszem, ale najpierw słyszałem o tym zdaje się w radiu, albo gdzieś na necie czytałem, dopiero potem ktoś założył temat czy ktoś z v40.pl pojedzie na bicie rekordu?. Wiecie inicjatywa ciekawa, ale to duże pół medialne przedsięwzięcie za którym też stały zapewne duże pieniądze.
lelek11 - Nie Wrz 19, 2010 12:03
Można by założyć ankietę.
I ci co wzięliby w niej udział jednocześnie deklarowaliby się na tę paradę...
Ja z chęcią przyjadę na koniec Polski nawet
[ Dodano: Nie Wrz 19, 2010 13:03 ]
Sory nie zauważyłem ankiety
|
|