|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [r200 98r] grill
bula21 - Nie Gru 23, 2007 14:58 Temat postu: [r200 98r] grill Czesc
widzialem juz rozne kombinacje przedniego grilla ale tak do konca nie wiem jak jest z wycinaniem znaczka ogladalem to i powinny zostawac takie nieestetyczne "dziury"...a na foto sa gladkie...jak to jest
a tu pare przykladow ktory najlepszy ?
1
2
3
4
5
6
7
8 i tu jest juz calkiem dziwnie zrobiony
9 a to moj ulubiony heh
no wiem jak oni to robia ze jest tak ladnie zaokraglony od wewnatrz
7Tomi - Nie Gru 23, 2007 15:50 Temat postu: Re: [r200 98r] grill
bula21 napisał/a: | jak oni to robia ze jest tak ladnie zaokraglony od wewnatrz |
szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla
michone - Nie Gru 23, 2007 18:10
ewentualnie żywica albo tworzywo do robienia słupków CA np APP
maciekwawa - Nie Gru 23, 2007 19:56
ja mam takiego grilla kupilem juz gotowy w niemieckiej firmie ms designe
marcin8c - Nie Gru 23, 2007 21:35
eee co sie stalo numerowi 3
Owsik - Nie Gru 23, 2007 21:48
bula21 napisał/a: | a tu pare przykladow ktory najlepszy ? |
Jeden gorszy od drugiego
Choć 2 jest nawet niezła gdyby nie ten wiejski siatex...
bula21 - Nie Gru 23, 2007 22:24
Owsik napisał/a: | bula21 napisał/a: | a tu pare przykladow ktory najlepszy ? |
Jeden gorszy od drugiego
Choć 2 jest nawet niezła gdyby nie ten wiejski siatex... |
czemu 1 i 9 nic straconego do odratowania nie ma zadnych zbednych plastikow a nie chodzilo mi o samochody tylko o grille
Foczes - Pon Gru 24, 2007 22:06
ja własnoręcznie wyłamywałem żeberka w grill'u oczywiście szpachla była niezbędna....przemalowałem go na kolor autka (Amaranth) ale znaczek w środku zostawiłem bo wg.mnie fajnie wygląda...teraz udało mi sie kupić brewki...wiec też niedługo założę je
Korczus - Wto Kwi 01, 2008 20:54
Czy aby wyciągnąć grilla trzeba zdjąć cały zderzak? Jeśli tak to są z tym jakieś problemy, czy wystarczy odkręcić te kilka śrubek i schodzi ładnie?
Brt - Wto Kwi 01, 2008 21:32
Korczus napisał/a: | czy wystarczy odkręcić te kilka śrubek i schodzi ładnie? |
dokładnie tak jest 3 minuty i na wierzchu
Korczus - Nie Kwi 06, 2008 16:21
A poza tymi śrubkami widocznymi z góry nie ma nigdzie żadnych zacisków itp? Nie trzeba wyciągać lamp by zdjąć zderzak? Pytam bo czekam na lampy nowe i jeśli by trzeba ściągać to bym wolał to zrobić za jednym zamachem
A grill jak jest mocowany do zderzaka??
Brt - Nie Kwi 06, 2008 20:37
trzeba ściągnać zderzak, zeby zdjąć lampy
tommy45 - Nie Kwi 06, 2008 21:25
Nie koniecznie Ja zmienialem lampy bez zdejmowania zderzaka. Jakims cudem sie udalo, trzeba bylo go troche nagiac. Jednak nie polecam nikomu tego powtarzac
Brt - Nie Kwi 06, 2008 22:01
zgadza sie (też na szybko tak wyjmowałem lampę) ale bezpieczniej jest go zdjąć
Sachar - Nie Kwi 06, 2008 22:47
Ja za każdym razem zdejmuję beż ściągania zderzaka. Luz
Korczus - Czw Kwi 10, 2008 10:28
A ja grilla nawet wymontowałem i zamontowałem z powrotem bez zdejmowania zderzaka
Grill po przeróbkach
tylną listwę nad rejestracją też trochę zmodyfikowałem
Sorki za fotki, na szybko wieczorkiem w domu robione, niebawem pokażę jak to na autku wygląda.
ploomy - Pią Kwi 11, 2008 14:18
Całkiem fajnie wyszło. Sam robiłeś?
Korczus - Pią Kwi 11, 2008 23:04
Wszystko sam, łącznie z lakierowaniem, z tym że dopiero na aucie widać że jest troszkę inny odcień farby
ploomy - Nie Kwi 13, 2008 18:39
A co to jest za kolor, bo mam wrażenie że taki sam jak mój, czyli jakiś ciemny antracyt?
Korczus - Nie Kwi 13, 2008 20:38
ciemny grafit metallic
bula21 - Nie Kwi 13, 2008 21:47
Korczus napisał/a: | Wszystko sam, łącznie z lakierowaniem, z tym że dopiero na aucie widać że jest troszkę inny odcień farby
Obrazek
Obrazek |
zdaje mi sie albo pod lewym leflektorem masz szczeline
jasiu87 - Nie Kwi 13, 2008 21:48
hmm dla mnie oryginalny grill ma swój urok dlatego nigdy go nie zmienię zresztą auto jak Lanos wygląda bez znaczka Korczus, Bez obrazy oczywiście
ploomy - Pon Kwi 14, 2008 09:11
He, no to mój Roverek znalazł brata bliźniaka
Jeśli zaś chodzi o grilla i tylną blendę to wyszło to na samochodzie trochę za bardzo ponuro Chyba lepiej taki manewr wyglądałby na jasnym aucie. Ja akurat lubię ten chrom
Korczus - Pon Kwi 14, 2008 13:50
bula21 napisał/a: | zdaje mi sie albo pod lewym leflektorem masz szczeline |
No jest szczelina, nie wiem niby auto bite nie było ale jakąś lekką stłuczkę musiał zaliczyć bo nie pasuje ten reflektor idealnie.
jasiu87 napisał/a: | hmm dla mnie oryginalny grill ma swój urok dlatego nigdy go nie zmienię zresztą auto jak Lanos wygląda bez znaczka Korczus, Bez obrazy oczywiście |
Nie no spoko, każdy robi przecież auto dla siebie, a nie dla kogoś
ploomy napisał/a: | He, no to mój Roverek znalazł brata bliźniaka
Jeśli zaś chodzi o grilla i tylną blendę to wyszło to na samochodzie trochę za bardzo ponuro Chyba lepiej taki manewr wyglądałby na jasnym aucie. Ja akurat lubię ten chrom |
Są gusta i guściki Ja tam lubię auto całe w jednym kolorze, nie podoba mi się zbytnio jak coś się wyróżnia Wcześniej miałem fiestkę, o tak wyglądała, teraz brat przejął w spadku
matlacz - Pią Kwi 25, 2008 18:12
A oto mój grill robiony samodzielnie!
Myśle że wyszło fajnie!
A wy jak myślicie?
Remigiusz - Pią Kwi 25, 2008 19:12
@matlacz:
Ten grill to jest orignalny tylko siatka jest i zamiast srebra jest na czarno, czy to grill z tych 25 lub 45 jakos mi to tak przypomina. Ale mi sie podoba
matlacz - Pią Kwi 25, 2008 20:21
Tak jak mowisz to grill z siatka i na czarno ale wiesz ile bylo roboty zeby zedrzec to sreberko? Masakra! Może nie jest całkiem inny ale przynajmniej oryginalnie wyglada! Mi sie podoba i zalerzało mi na tym by znaczek został bo bez niego to niezbyt wyglada!
Remigiusz - Pią Kwi 25, 2008 20:41
Do jakiegoś kwasu sie najlepiej wkładało ten grill ze srebra i ładnie ten chrom w tedy zeżarło gdzieś to czytałem o tym. Ale tak to kawal roboty było
Korczus - Nie Kwi 27, 2008 13:11
Hmm a właściwie po jakiego to sreberko zdzieracie? Przecież jak dobrze się to oszlifuje, położy podkład i na to lakier, to jest ok. Oczywiście jest to taka wersja na szybko, jeśli się komuś nie chce bawić, bo lepiej jest to zedrzeć, ale bez zdzierania też się da
matlacz - Nie Kwi 27, 2008 22:18
Korczus napisał/a: | Hmm a właściwie po jakiego to sreberko zdzieracie? Przecież jak dobrze się to oszlifuje, położy podkład i na to lakier, to jest ok. Oczywiście jest to taka wersja na szybko, jeśli się komuś nie chce bawić, bo lepiej jest to zedrzeć, ale bez zdzierania też się da |
No niewiem czy się da tak łatwo oszlifować! Ja próbowałem papierem ściernym, to sreberko jest cholernie twarde nie dało się zmatowić! Dlatego zdzierałem!
Korczus - Nie Kwi 27, 2008 22:30
No zeszlifować się nie da raczej, ale szlifierką porządnie to zmatowiłem i jest ok. Tylko muszę grilla poprawić bo trochę na szybcika go robiłem, szpachel trochę siadł i mnie to drażni bo widać ślad
xtek - Sob Lip 26, 2008 08:52
a czym wy malowaliscie grille? sprejem? gdzie mozna kupic taka kratke, zeby wstawic w tylu?
yogixx - Nie Lip 27, 2008 10:04
Witam bardzo pilnie bym potrzebował Emblemat Rovera na przód:) Jezeli ktoś sie orientuje to prosze o szybką odpowiedz:) Moje gg 2011177
zouza - Nie Lip 27, 2008 10:11
yogixx napisał/a: | Witam bardzo pilnie bym potrzebował Emblemat Rovera na przód:) Jezeli ktoś sie orientuje to prosze o szybką odpowiedz:) Moje gg 2011177 |
A allegro nie ma?
Np tu:
http://allegro.pl/item405...emat_rover.html
i tu:
http://allegro.pl/item405...at_uzywany.html
pewnie kradziony
Nowe też są bardzo często, bez znaczka da się jeździć nie widzę tu nic pilnego
trochę samodzielności
maciekwawa - Nie Lip 27, 2008 10:23
Hejka mi też ukradli znaczek rovera z grilla na słowacji i to w miejscu gdzie bym się tego nie spodziewał na strzezonym parkingu w 4* hotelu grand:)
zouza - Nie Lip 27, 2008 10:26
maciekwawa napisał/a: |
Hejka mi też ukradli znaczek rovera z grilla na słowacji i to w miejscu gdzie bym się tego nie spodziewał na strzezonym parkingu w 4* hotelu grand:) |
Też mi ukradli ale do r25 znalazłam dopiero na angielskim ebayu
Korczus - Pon Sie 11, 2008 13:49
Mi znaczków nie kradną bo nie mam żadnych Ale chromowane wentyle zginęły już na drugi dzień, ramka od halogena też znikła...
kharry - Wto Lis 03, 2009 00:11
Korczus, jak mocowałeś siatkę do grilla?
Krzysi3k - Wto Lis 03, 2009 09:57
Pewnie na klej do szyb
Korczus - Wto Lis 03, 2009 14:16
kharry napisał/a: | Korczus, jak mocowałeś siatkę do grilla? |
Krzysi3k5 napisał/a: | Pewnie na klej do szyb |
Na żaden klej Po prostu wsadziłem ją między grill a ten plastik gdzie były żeberka i skręciłem śrubkami
kharry - Wto Lis 03, 2009 16:04
Korczus, masz może jakieś zdjęcie? Albo może narysuj jak to u Ciebie wygląda, bo wyobrazić sobie nie umiem
Korczus - Wto Lis 03, 2009 16:52
Zdjęcia grilla od środka nie mam. Narysować też nie potrafią raczej
Po prostu, grill składa się z dwóch części, tej srebrnej ramki ze znaczkiem, oraz plastiku z żeberkami. Ja żeberka wyłamałem, więc został sam ten plastik który jest wkręcony w grill na ileś tam śrubek, a potem do tego plastiku przykręcasz całego grilla do zderzaka.
No więc wyciąłem sobie siatkę, dałem tak o 0,5-1cm nadmiaru i nagiąłem na grill. Potem nałożyłem ten plastik, poprzykręcałem śrubkami i siatka umocowana W miejscach gdzie są gwinty na śrubki trzeba siatkę wyciąć.
Sorki ale prościej już nie potrafię tego wytłumaczyć Najlepiej rozbierz grilla to będziesz wiedział o co chodzi
kharry - Wto Lis 03, 2009 17:12
Dobra, dzieki za szybką odpowiedz
|
|