Cześć!
Czy ktoś może powiedzieć coś o formule rajdu w sobotę rano?
Na stronie klubowej jest napisane: "Formuła rajdu będzie luźno oparta na regulaminie PZMot i zbliżona do organizowanych już od trzech lat kolejnych rajdów BGC". W podpisach jest też napisane, że rajd będzie organizowany przez sympatyka/-ów old-timer'ów.
Tu nasuwają mi się pewne wątpliwości. Rajdy starych samochodów (te po drogach) chyba są organizowane wg. opisu typu: 3 kilometry szosą przez las, za kapliczką w prawo, 1.5 kilometra ..., za sklepem w lewo itd. I trzeba jeszcze pilnować czasu: nie za wolno i nie za szybko . Czy u nas będzie podobnie, bo jeśli tak, to bez pilota (pilotki) chyba ciężko jechać?
Pozdrawiam,
tomq
P.S. Może jestem zbyt wścibski, ponieważ ze względu na pomysły pracodawcy może się okazać, że dotrę na zlot dopiero w sobotę popołudniu .
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 03, 2007 10:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie panikuj Zobaczysz, jaka frajda
Kiedyś z marszu wystartowałem w takim czymś i fajnie było, a zielony kompletnie byłem. Żona za pilota robiła i w czasie jazdy dopiero rozgryzałem o co biega Na 23 auta wziąłem 4 m-ce
A po co Ci GPS, jak opis trasy będzie "obrazkowy" Chyba tylko, żeby do domu wrócić
Odstęp to chyba 1 min. Gęsiego byłoby bez sensu
GPS może się przydać, jeżeli ktoś nie ma dokładnie skalibrowanego prędkościomierza. Skoro to ma być rajd w stylu old-timer'ów, to trzeba będzie chyba jechać z dokładnie określoną prędkością. Domyślam się, że przejechanie przez punkt kontrolny za wcześnie lub za późno "zaowocuje" punktami karnymi.
A może to jednak będzie wyścig Cannonball drogami Mazowsza .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum