Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 17:15 OC poniżej 25 roku życia
Moja siostra szuka właśnie samochodu, ale ma 23 lata więc ewentualne żadne specjalne zniżki jej nie obowiązują, to jej pierwsze auto i tak zastanawiamy się co zrobić, żeby OC zmniejszyć szuka autka w silniku 1,4 max 1,6 nie więcej także tu tak, a wpadliśmy na pomysł żeby może wzięła na współwłaściciela z mamą która już wiele lat ma prawko itd. wówczas jakaś tam zniżka pewnie by była, kwestia tego jak to wygląda i ile orientacyjnie takie opłaty by wychodziły? ja się nie znam kompletnie, ale może jakiś spec?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 17:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Pon Wrz 22, 2014 20:18
Sprawdź w firmie YouCanDrive Nastawieni na młodych kierowców, można kupić OC tylko do 30 roku życia. Ja mam 24 lata, silnik 2.0 Diesel i rocznie wychodzi 500zł z groszem. A robiąc współwłaściciela wyjdzie podobnie, dodatkowo narażasz doświadczonego kierowce na zwyżki za ewentualne szkody. Polecam
longer86, to że pierwsze słyszysz nie znaczy że nie działa, YCD nie jest złym produktem, dla osób młodych jest w sam raz
zgadzam się z tym i nie mówię, że źle. Po prostu gdybym wiedział prędzej top pewnie sam bym skorzystał. choć obecnie mając już max zniżki zapłaciłem ostatnio 456zł za cały rok więc nie jest źle
Ze współwłaścicielem to dobry pomysł, ja tak pierwsze auto miałem ubezpieczone.A co do kalkulatorów, to cuk ma całkiem niezły , przynajmniej mi się wygodnie na nim przelicza.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Wrz 25, 2014 07:38
za wiek zwyżkę i tak dają, nawet jak masz np z ojcem -60 to jeszcze Tobie jako małolatowi dowalają zdaje się +30% a niektóre towarzystwa mają granice małolata 25 a inne 26 żeby to jeszcze bardziej komplikowało sprawę...
spotkałem się z przykładem że pomimo miałem ojca jako współwłaściciela i 60 % to mi do 25 lat dorzucali +30. jak osiągnąłem te wymarzone 25 poszedłem zadowolony do ubezpieczalni to mi raczyli powiedzieć, że wprowadzili zmiany i do 25 lat było +30 a dodatkowo teraz do 26 lat robili +10%.
Nie pamiętam jakie towarzystwo to było. Do tego niektórzy doliczają % za wiek auta. Słyszałem też, jeśli współwłaściciel np ma max zniżki, a pozbył się prawa jazdy to też zwyżka.
A już na koniec jak ubezpieczałem auto tydzień temu to okazuje się, że stan cywilny i posiadanie dzieci też ma wpływ na składkę bo tata z dzieckiem to bezpieczniejszy kierowca...
Sorry , ale jak ktoś jest z Dupy Dolnej ( nie gniewać sie ; ) ) to składki są niskie , Ja za swoje R200 placilem uwaga 2400 zl na początku i to była najtańsza opcja lol
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum