Forum Klubu ROVERki.pl :: Rover 600 TurboSnail by Tomii620Si
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rover 600 TurboSnail by Tomii620Si
Autor Wiadomość
tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Sro Cze 29, 2016 12:25   

bez obrazy chlopaki ale znajdzie mi cos co lepiej siedzi w tej budzie ?
Vitesse 17 cenia sobie a dupy tez nie urywaja
Mistubishi 17 szprychowe oklepane jak siodlo na koniu
nie mam pomyslow..
Oczywiscie istnieje tez opcja zapasowa na 5 ramienna felge z małym parapetem ale wtedy musialoby byc raczej 18 zeby wygladalo jak 17 i robilo robote

SPAMU¦

Wysłany: Sro Cze 29, 2016 12:25   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

prebenny 

Rover 75

Wysłany: Sro Cze 29, 2016 12:35   

Parapety ssają :P Sam wzór tych felg jest kiepski. Cienkie ramiona nigdy jakoś nigdy mi się nie podobały acz nie powiem żeby tutaj to wyglądało źle. Po prostu mogłoby lepiej... Ale jak dobrze nie zrobisz - zawsze można lepiej :P

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Sro Cze 29, 2016 12:47   

spoko tylko co ? wrzucajcie w temat smialo fotki z propozycjami bo moze cos mnie tak urzeknie ze bede szukal.. bo jak nie to odkupie za jakis czas te z przymiarki

[ Dodano: Sro Cze 29, 2016 13:47 ]
a z takich ciekawszych rzeczy.. waz przy termostacie mam do wymiany bo sika.. moze dzis bede mial cos w zamian :)
no i urwalem wydech wczoraj ale flex spawarka.. dramatyczne spawanie w moim wykonaniu i wydech wrocil do auta a przy okazji juz nie wystaje.. no i jak dzis dorwe przewod do chlodzenia to kolejny remap mapy lpg ;)

longer86 
Moderator

Rover 75

Wysłany: Sro Cze 29, 2016 13:47   

a jak dla mnie felgi z przymiarki spoko ;) widac że na szybko bo tylne koło bieznik odwrotnie, ale ogólnie koła spoko , lubię takie cienkie ramiona bo ładnie eksponuja to co pod spodem , a gdybym chciał zabudowane felgi to bym na stalusach z kołpakami jeździł ;)

są spoko tomii620si :ok:

Tobie ma sie podobać, nie musi byc jak u wszystkich.... ;)
też mi mówili że moje felgi nie pasują do 75

jak moge mieć jakąś sugestie jeździł kiedyś u mnie 620Ti w Twoim kolorze i fenomenalnie wyglądał grill malowany w kolor auta(ramka)
a sam grill cofnięty w głąb zrobiony niestety z siatexu, ale efekt wizualny ciekawy coś w ten deseń tylko jakoś wykonania dużo lepsza

fajnie wygląda też :

nabiera zadziornego charakteru i pasował by do czarnych wkładów w lampach ;)

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Pon Lip 04, 2016 20:53   

siatex mam teraz zalozony przez poprzedniego wlasciciela.. mam grill z zebrami i maja wrocic tylko jak patrze na te pordzewiale sruby w dawcy to mi sie odechciewa haha..
grill ma byc chrom + chrom na zderzak + listwy boczne z accorda es z chromem ale oem look.. chce isc w inna strone niz wszyscy i nie robic w shadow bo tego wszedzie pelno.. ałdi bmw hondy.. wszyscy w shadow ;P

Wiem wiem.. wielu osoba sie to nie spodoba.. Bo wyglada dziadkowo a nie szportowo itd.. Ale R600 jest tak dziadkowy ze nie ma co na siłe walczyc.. Jest drewno, jest chrom i niech tak zostanie :P

a dokladka z laguny czeka na zalozenie.. dostslem od kumpla wiec zaloze.. miala byc z civica VI ale nie pasowala a byla w idealnym stanie wiec oddalem bo szkoda ciac..
ale na razie tuningi na bok i kilka pierdolek tylu walniety waz chlodzenia i kable musze zrobic :) .. i dalej choruje na mbc haha

[ Dodano: Sob Lip 02, 2016 00:36 ]
Nooo.. dzis rover zostal wyprany wraz z czyszczeniem skor + polerka listw i drewnianej wstawki w kierownicy..
Jutro chyba lekka polerka i wosk i temat chyba stanie na jakis czas bo ani lakier ani kolo ani gleba... martwe czasy ;P i odkladanie na kable swiece its.. no chyba ze zrobie kat out na dniach ale zobacze jeszcze.. tak czy siak mam dziwne wrazenie braku mocy...

ogolnie po praniu w koncu w aucie przestalo smierdzie .. bo walilo czyms ale sam nie wiem czym.. no i przy weekendzie w koncu sprobuje polaczyc mems diaga z autem ale przez komputer :) + j.w remap lpg

[ Dodano: Sob Lip 02, 2016 16:03 ]
No i jeszcze dwie rzeczy.. W prawej szybie jakiś czas temu urwał sie nit.. W podnosniku.. Na szybko dałem tam śrubke ale mała tak tylko aby sie trzymało - i tak tego nie robiło... dziś znalazlem srube jak pod wymiar która weszła w plastikowe kółko i ramie X.. Poskrecałem i szyba niby działa :P

No i w koncu zebrałem sie na jako takie spasowanie zderzaka choć do spasu to mu daleko.. :/ . Cały czas sie nagina zakichaniec..

Brezent rozłożony w celu sprawdzenia czy z auta coś cieknie - NIE :)

[ Dodano: Pon Lip 04, 2016 21:53 ]
Dobra.. Miało być bez modów bo nie ma kasy ale darowanemu cięzko odmówić :)

Tak więc podjechałem na spot - tak Rover wygląda na tle inny japońców :P

Dokładka na zderzaku ale wpadł mi jeszcze jeden pomysł...

... a w sumie poprawka tego co miałem zrobić przy montazu FMIC ale nie wiem czemu tego nie zrobiłem :) czyli miejsce na rejestracje wyleciało :) i teraz powinno troche lepiej to zbierac powietrze a w razie potrzeby zawsze moge wyjąc rejke zza szybe :P

No i efekt końcowy:

MD 

Rover 75

Wysłany: Pon Lip 04, 2016 22:41   

Podbijam. :)

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Pon Lip 04, 2016 22:43   

Wygląda całkiem całkiem ;)

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Pią Lip 08, 2016 14:21   

No taka zapchaj dziura :)
Docelowo wpadnie dokladka z civica VI polifta ala typeR ale musi byc poliuretan bo kumpel miał z laminatu czy cos i nie szło dopasować.. a szkoda bylo jej ciąć bo była ładniutka.. Puki co jest jak jest..

Jutro w koncu wymienie ten amor bo nie mogłem ściągacza zorganizowac a że mało jeździłem to jakos jeszcze temat przechodził bokiem..

[ Dodano: Wto Lip 05, 2016 22:57 ]
Dobra.. Amortyzator wymieniony - w końcu auto zaczeło sie prowadzić :)

Do tego wpadły sprężyny obniżające od kumpla które mu sie zostały z accord VI -30mm.. W rzeczywistości siadlo jakieś -20mm ale jak wjechałem u koleżanki pod domek w trawe to nawet to jakoś wyglada haha ..

Jutro renowacja felg.. Spasuje ten przeklęty zderzak - nie wiem czemu ale bez klipsów na stelazu pod lampą ten zderzak nie chce sie spasować.. w poprzednich R600 tego nie miałem.. Tak więc jutro belka out i zderzak założe juz mam nadzieje na gotowo - chyba, ze nie dorwe trójnika do spryskiwaczy :/ .
No i chyba czas wymienić ten spier.. siatex na oemowe żeberka :P

Macie jakiś sposób na ten zderzak ? Bo jak zapne go teraz na spinki to do zdjęcia bede musiał znów do zdejmować/zakładać wraz z belką a w przypadku mojego IC znów bede musiał to wszystko wpychać.. :/ ..

[ Dodano: Czw Lip 07, 2016 17:42 ]
felgi mialy kilka rysek które szpeciły całość więc poszly w lakier..
Ogólnie efekt - felgi jak nowe.. Myśle, że jak na 2h roboty i koszt ~20zł efekt zadowalający.. Szczególnie w porównaniu do stalówek :)

To zrobione.. Zaraz zamówie kable i świece :) i git ;)

[ Dodano: Pią Lip 08, 2016 15:11 ]
Kable zamówione sentech..
Świece ... tu marek śmiechnie ale ryzyk fizyk :) Denso :)

Mapa gazu poprawiona :) Przestawiony reduktor troche.

I standardowo zapomniałem o trójniku do spryskiwaczy lamp :/ .
tak wiec zderzak bez spasu dzień kolejny :P

[ Dodano: Pią Lip 08, 2016 15:21 ]
Troche sie zmieniło ale dopiero początek..
jeszcze gleba, lakier, chromy.. zmiana dokładki.. koło.. grill.. fogi..
Nie kończąca sie opowieść :)

bociannielot 
Moderator

Wysłany: Sob Lip 09, 2016 19:19   

Na prośbę autora wątku usunąłem dyskusje o cenach OC :ok: .

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Sob Lip 09, 2016 19:21   

Dzieki wielkie..
z prawdziwych problemow.. wezyk od dv sie poddal.. w poniedzialek nowe...
czekam na mbc properfecta..
i wymienilem grill na oem z zeberkami - fotki potem bo grill i piwo

Rademenez_ 

Wysłany: Sob Lip 09, 2016 21:33   

Witam. A coś z palety S-V40 ?

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Nie Lip 10, 2016 14:24   

Nie ;) ten wzór mi sie nei widzi :P
Zreszta tak jak mowiłem.. Jak juz to 17" a w volvo 17" sa tylko dwie ladne.. No moze 3 ale sa 2 wzory które by mi siadły według tego jakbym chciał

No ale cena ich jest mooocno wysoka tych co mi sie podobaja bo po 1.500zł..

[ Dodano: Nie Lip 10, 2016 15:24 ]
No.. j.w Grill wymieniony.. Zderzak spasowany na wszystkie spinki..

Ostatnio miałem wrazenie ze auto nie jedzie tak jak powinno..
Wine zrzucalem na uklad zapłonowy.. Wymieniłem świece i owszem jest lepiej.. Kable powinny być jutro ale usłyszałem ze coś mi pod maska sssssyczy :P

Maska w góre i poszukałem.. Przewód od DV tak sparciał ze zrobiło sie sito.. - moj bład ze od razu nie wymieniłem.. tak wiec wezyk załozyłem taki jaki miałem w garazu.. Jutro kupie nowe weze to wymienie wezyki od DV i od EBC/MBC..

Jeśli chodzi o świece - oczywiscie nowe świece to nowe świece wiec ciezko je porównywac ze starymi wypalonymi ale auto o wiele lepiej na nich chodzi.. Postawiłem na DESNO bo poczytałem troche opinii o nich i przekonała mnie opinia z forum BMW - silniki m50 maja swoje przypadłości a te swiece je zniwelowały.

No i efekt koncowy z grillem z żeberkami - jeszcze musze go doczyścić ale nie miałem rozpuszczalnika juz a drugi ktory mam jest tak mocny ze boje sie ze by uszkodziło grill.. Ale ten co go malował powinien dostać nobla.. Nie domalowany, chrom popsikany tak ze od spodu ramka nie byla pomalowana.. zacieki itd.. MISZCZ.

I taka ciekawostka - grill od polifta i przedlifta sie różnią :)
Aby nie czyścić zapasowego chciałem zrobić z 2 jeden.. Ale konstrukcja grilli jest totalnie inna a jedyna wspolną cecha sa mocowania do maski w tym samym miejscu.. Inne mocowania ramki, zanczek inaczej zamontowany.. Kanały dolotowe inaczej zmontowane..

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Pon Lip 11, 2016 15:36   

jakos ta dokładka mi się przestaje widzieć...nadaje takiego ciężkiego wyglądu :/

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Sob Lip 16, 2016 18:37   

na fotkach tak ordynarnie wyglada.. na zywo jest w sam raz.. Doslownie jak w lagunie.. Jest ale nie jest to pług..

Dzisiaj wpadły nowe kable Sentech.. W porównaniu do kabli NGK ? Twardo wchodza w gniazda w cewce i na swiece nie to co NGK..

Auto chodzi idealnie równo :) i na PB i LPG czyli tak jak twierdizłem - problem z kablami :P
No i regulacja gazu.. Dzisiaj grzebałem ale w wyzszych partiach brakuje mu tchu.. ale nie wiem czy to po prostu nie wtryski sie poddaja przy tej mocy..

[ Dodano: Sob Lip 16, 2016 19:37 ]
No i wpadlo MBC Properfect.. teraz trzeba pokrecic srubke :P
jest jeszcze druga sprezynka do 2b ale raczej z niej nie skorzystam chyba ze dopompuje 1.2 to wtedy wymienie bo obecna jest do 1.0b

Ogólnie chciałem aby nie bylo ono widoczne a przy okazji w zbliżonym miejscu do EBC. Tak więc MBC trafiło pod podstawke akumulatora. Wezyki od EBC dalej są na aucie tak wiec w razie potrzeby w 10s moge wrocic do wartosci OEM :)

1 przejażdzka - banan na ryju jest :)

maniu48 
Moderator

MG ZS

Wysłany: Sob Lip 16, 2016 22:34   

Teraz masz 0,9 bara??

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Pią Sie 05, 2016 10:54   

tak by wypadalo :P Jestem na granicy overboosta..
Niestety wskaźnik doladoawnaia sprzedawałem wraz z v40 t4 i nie kupiłem kolejnego :P

[ Dodano: Sob Lip 23, 2016 17:38 ]
A wiec tak.. Fura miala chwile problemy ze spalaniem..
No i coz.. Wyszlo tak, ze sonda lambda odpieta - i mozliwe ze ona ale jeszcze nie podpialem spowrotem... w kazdym razie przy okazji wymienione dwa wezyki tj. podcisnienie od lpg i podcisnienie od gruszki na listwie paliwowej bo bylo rozjechane jak Pani stojaca przy drodze.. Podczas szukania co go boli znalazlem fajny patent na maske w wersji civic/W124 tj.pion.

Przyszło potem tez do porzadków i lenistwo wygralo z logika.. garaz ktory jest pod domkiem byl fajnym pomyslem od zawsze.. ale.. brama jest za blisko i musi byc stromo.. No i sytuacja.. "Co ja nie dam rady ? To kur^a patrz" :)
Okazalo sie ze dokladka jest doslownie o kartke papieru nad kostka :)

No ale podczas porzadkow znalazlem lejek do zbiorniczka plynu taki jak ma byc - bo moj byl jakis sztukowany :P Kilka pompek wody i zbiorniczek z r600 :)
Lejek wymieniony ale ogolnie to zmienie tez zborniczek juz gotowy z 2ma pompkami.. do sprysków swiatel i do mglowych..

I teraz pytanie.. kojarzy ktos jaka przepustowosc ma ori pompka ? Bo mam inne tylko nie wiem czy mocniejsze czy nie :P

no i pol gotowy projekt zbiorniczka.. kwestia zrobienia dziurki i dobrania dobrej pompki (o odpowiedniej mocy)

[ Dodano: Pią Sie 05, 2016 11:54 ]
No i fajnie... jak cos szybko jedzie to musi pierd**ąć z z hukiem :)

Fura co prawda jezdzi itd.. ale turbina sie poddala i zaczyna rzygac olejem na wydech i dym z tylka..

I co teraz robic ? Regeneracja T25 ?
Na td04 nie mam kasy.. Kminie czy moze znam kogos kto ma 28 do sprzedania do regeneracji etc i ja zrobić.. lub po prostu czy ktos ma drugiego t25 do regeneracji i zrobic go i po prostu w godzinke podmienic turbiny i miec z glowy aby znow nie unieruchamiac auta na dluzszy czas :/ ..

prebenny 

Rover 75

Wysłany: Pią Sie 05, 2016 10:55   

Ciągle jakieś problemy..

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Sob Sie 20, 2016 19:02   

No to ja czekam na td04 az sie znajdzie.. kiedy wsadze jeszcze nie wiem.. na pewno psikne auto w kolor.. zloze to turbo i moze pojezdze haha

a w miedzy czasie przerobilem lampy na full usdm.. Niestety spray sie konczyl i nie jestem zadowolony z efektu do konca - ale na razie jest.. kiedys poprawie :P
* info dla sluzbistow - kierunkowskazy swieca na pomaranczowo a wsteczny bialo ;)

[ Dodano: Sob Sie 20, 2016 19:11 ]
A wiec tak... TD04 zdrowe ciezko.. leza dwa ale dymią a ja jestem splukany tak wiec decyzja o zapakowaniu t25 z saaba.. Slimaki sie roznia ale wystarczy jak ogladalem przelozyc slimaki z rovera i bedzie git .. Co ciekawe wedlug blaszek na turbinach korpus garretta z rovera a z saaba byly robione w innych krajach ? jakos tak.. no nie wazne..
Jest intercooler i dolot z saaba to teraz i turbo ;)

Oczywiscie nie bez przeszkód bo na jednej srubie mi sie klucz obrocil ktora trzyma slimak na moim garrecie wiec jutro/pojutrze walka.. dzis mi sie nie chcialo haha

[ Dodano: Sob Sie 20, 2016 20:02 ]
tak ;) potwierdzone info (umylem blaszki na obu turbach)..
Rover garrett - made in U.K
Saab garrett - made in Italy

prebenny 

Rover 75

Wysłany: Sob Sie 20, 2016 20:30   

A jaka różnica czy UK czy Italy?

tomii620si 

Rover 600

Wysłany: Sro Wrz 07, 2016 18:46   

Pojecia nie mam..
Otworze i dobiore sie do rdzeni jak wróce do kraju i zobacze :P
Pewnie roznica jak 126p made in poland i made in italy haha.. Poskladam to wszystko i ma jeżdzić :P

Ale juz nie u mnie haha

[ Dodano: Sro Wrz 07, 2016 18:26 ]
Dobra.. Dostałem zastrzyk kasy.. OC opłace i Rover zostaje u mnie :P
Za jakiś tydzien ? Skoncze składać te turbiny bo nie ma mnie w kraju :P
Zaloze tą podwójną pompke do spryskiwaczy ...

Troche dorzuciłem uszczelek w miedzy czasie i dogiołem drzwi rodem z salonu dacii :P

Jutro chyba zamówie wtryskiwacze do gazu nowe bo moje to jakis kondom, jak to nie da rady to cóz.. wymiana reduktora na wiekszy :P

Ale z modami juz spokojniej w tym roku bo planuje dokupienie motocykla przez okres zimowy puki ceny nizsze :P

[ Dodano: Sro Wrz 07, 2016 19:46 ]
Taki wykop z dysku :P

No i taka ciekawosta.. Mokry filtr powietrza K&N z bezspośrednim dolotem powietrza po 2000km... :(

No i chyba czas go w koncu polakierowac i najwazniejsze po pół roku.. Przerejestrować :P :idea: :idea:

Odpowiedz do tematu