Ostatnio nic nie modziłem, ale miałem awarię cewki która spowodowała, że musiałem poprosić Raptile o zaciągnięcie do domu jego traktorem. Cewka założona z Citroena AXa jak się okazało idealnie taka sama tylko bez przynitowanej blachy którą przykręca się do silnika.
Dzisiaj nagrałem jak przyspiesza Rumun
PB
LPG
i bonus od Raptile
[ Dodano: Nie Mar 22, 2015 07:57 ]
No i stało się plastidip został usunięty, mieszane uczucia, bo poprzedni właściciel nie powiedział, że pod spodem jest taka masakra
Nie było się co łudzić, że plastidip zejdzie jak na filmach, powtarzam kolejny raz po miesiącu od malowania zejdzie jak na filmach ale jeśli się go myje szczotką i jest na aucie rok to warstwa jest tak cienka że pozostaje tylko rozcieńczalnik.
11L Nitro + 4 wory szmat + tydzień zmywania, plastidip zszedł jak na filmach tylko pod spojlerem tam gdzie się nie wytarł ale tylko tam
przygotowanie do bielenia, niestety wstyd jeździć takim szpachlowozem więc zaprawki na szybko były niezbędne
całego póki co nie bo nie ma pesos a i mody karoserii są (może) w planach więc odpuszczam zakupiłem spreja w kolorze, wczoraj prysnąłem częściowo ale przedni zderzak jest cały do malowania więc fot nie wrzucam z końcowych prac na tygodniu pewnie ogarnę malowanie z polerowaniem więc zobaczy się efekt
[ Dodano: Nie Cze 21, 2015 07:41 ]
żeby nie było że nic się nie dzieje w temacie...
zamontowane chłodzenie hamulców, połączenie patentów z BMW i VW Golf III
to łapacze na zaciski - patent z golfa III z litymi tarczami
no i dolot wiatru z pod zderzaka patent z bymywy w prawdzie w bmw jest odpowiedni łapacz w samym zderzaku ale nie chciałem ciąć tego zderzaka, rurki 50tki pcv
może nie wygląda to estetycznie ale po 1 jest to pod spodem po 2 jeśli się sprawdzi można to zrobić po ludzku na ostatnim zdjęciu miejsce gdzie wylatuje największy struumień powietrza
Myślałem ze będzie natrysk woda Patent z deflektorem całkiem ciekawy Chyba w Seat'cie jest takie coś ze w zderzaku jest wycięcie i kanalik rura idzie prosto na zaciski
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Już chwilę nie pisałem w temacie nic więc podsumuję 42 000 km przejechane silnikiem 2.0 T
Od końca września 2014r zaraz po swapie zacząłem mierzyć spalanie i tak na dystansie 42tys km na dzień dzisiejszy:
Podtlenek LPG 11,75L/100km paliwka coś średnio ok 50zł na miesiąc
najniższe spalanie LPG 9,37L/100km pół trasy ja pół moja Kobieta, która nieco oszczędniej jeździ
najwyższe spalanie LPG 19,24L/100km no cóż fantazja kosztuje a to nie jest ostatnie słowo tego silnika
Nie jeżdżę oszczędnie bo nie po to wkładałem mocniejszy silnik żeby się rozczulać i zamulać.
Na tym dystansie z awarii to zaraz po swapie klękło mi turbo które kupiłem w dniu swapa , cewka wysokiego napięcia oraz pompa paliwa ale to akurat dzięki druciarstwu poprzedniego właściciela
Wymieniłem też cukiery duże w wahaczach z tyłu
Biorąc pod uwagę częstość usterek w poprzednim aucie, nie jest źle tam uszczelkę pod głowicą robiłem prawie co rok
Klima działa doskonale. Zamontowany termostat z lodówki spisuje się
Zamontowane hamulce nacinane nawiercane przód tył tarcze Bozarto (mikoda), przód klocki ferodo, tył klocki mintex, hamuje i wygląda dobrze
Zamontowany IC z Megane, ciepłe dni mu już nie straszne.
Na wiosnę nowe gumiaczki Pirelli P Zero Nero 215/45 17 - polecam na temperatury powyżej 15stopni, o ile Micheliny Pilot Exalto PE2 rewelacyjnie spisywały się w temperaturach 0-25stopni to Pirelki polecam na 15+
Gdzie michaliny przy 25+ zaczynały być za miękkie to pirelki przy 27-28stopniach kleją jak szalone.
_________________ Pozdrawiam Kozik
Ostatnio zmieniony przez Kozik Wto Cze 21, 2016 08:13, w całości zmieniany 2 razy
Trzeba koksu dolozyc garazowe burbo dziala i to jest szalenstwo :ad
tak tak zapomniałem, że umiera sprzęgło co zmusiło mnie do zjechania z doładowaniem do 0,5b żeby jeszcze pożyło, sprzęgło kewlarowe przeżyło rok (kwestia zmęczonego docisku).
Ekumajster zakupiony tylko czeka na wymianę sprzęgła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum