Potrzebuje pomocy . Mam roverka 214 silverstone 1.4 16V 97r. Zawieszenie tego auta jest dość twarde, samochodzik jest na niskoprofilowych oponach 15 i dośc szerdokich(niewiem czy to ma jakiś wpływ) po pierwsze potrzeba mi wiedzieć co zrobic by nie jeżdziło sie jak 'na kamieniu' a po drugie moze ktoś bedzie wiedxzial ile powinno być bar w oponie?
z góry serdecznie dziekuje
Niski profil na 15"? Podaj rozmiar opony Druga sprawa zawieszenie seryjne? Wersja silverstone chyba miała inne ale żeby aż tak twarde? Przy normalnym profilu opony powinno być ok 2.3 przód tył może być ciut mniej im niższy profil tym większe ciśnienie...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
ok dzięki za rady pomyśle o tym i raczej na komplecik od ZR160 się skusze
szkoda że na allegro nic nie ma
pozdrawiam
Reddi [Usunięty]
Wysłany: Wto Wrz 29, 2009 22:50
ja mam gwint KONI, samochód trzyma się drogi ale bez zbędnej przesady
nie będe sprawdzał czy dam radę nie wylecieć z zakrętu przy prędkości ponad 120km/h, wybacz
zapomniałem napisać,że jest twardo jak na polskie drogi,czuć każdą żyletkę na drodze
witajcie chce sie dowiedziec jak to jest chce zakupic sprezyny -35mm,to co mozna jezdzic na amortyzatorach orginalnych bez problemu troche sie naczytalem ze moze roverek pływac hehe, a jesli bym zakupił puzniej amorki od mg zr plus te sprezyny to bedzie wszystko ok podpowiedzcie bo w tym temacie sie nieznam
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 21:30 ]
dzwonilem do tej firmy moga z orginalnych zrobic obnizone i ile chce koszt plus minus 70zł od sprezyny chyba sie skusze
Witam,
jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Chciał bym założyć gwint do roverka 214si, lecz cena nowego zestawu mnie powala. Jest możliwość kupienia gwintu od jakiegoś np cvica?
Pozdrawiam Mateusz
Nie , druga sprawa znajomy niedawno sprzedawał przerobiony gwint z polo classic który miał w zrce efekt taki że zbyt duża twardość spowodowała pogięcie mocowań kielichów i podłużnicy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum