Imho takie imitacje starych pożółkłych lamp pasują do samochodów które mają wyglądać na graty, jakieś szrotstyle itd, do normalnego samochodu zupełnie nie pasuje.
A ja wam powiem, że nawet nawet. Nie wiem, czy kierunkowskazy nie są już na siłę podbarwione - za dużo tego - ale zasadniczo nie wygląda źle. Zglebione R25 to taki fajny kundelek, więc żółte okularki mu pasują. Choć to wszystko kwestia gustu.
Parę rzeczy porobiłem w roverku.
Lampy już prawie skończone wyglądają całkiem fajnie
W środku sufit w alcantare i malowanie wszystkich plastików na czarno .
Antena z dachu też zniknęła
Roverek prawie się kończy zderzaki już pomalowane
Parę rzeczy porobiłem w roverku.
Lampy już prawie skończone wyglądają całkiem fajnie
W środku sufit w alcantare i malowanie wszystkich plastików na czarno .
Hej!
Super się ta podsufitka prezentuje.
Powiedz mi, sam robiłeś czy dawałeś do tapicera? Jeśli sam, to gdzie kupowałeś?
Oraz czy to oryginalna alcantara czy materiał alcantaropodobny?
I jak kosztowo wyglądała cała operacja? Jestem właśnie na etapie szukania materiałów i zastanawiam się czy dawać do obicia, czy sama robić.
Wybacz za grad pytań
Eskimoska, wszystko robię sam
Materiał z allegro i alcantara ori to napewno nie jest lecz coś w podobnego pocdchodzącego pod zamsz. Na allegro jest tego pełno lecz jeżeli masz możliwość gdzieś podjechać podotykac to jedź . Całość mnie wyszła około 200 zł materiał, klej, i spray do plastików
Herobot
Już jeździłam po sklepach tapicerskich i macałam ale nie znalazłam w normalnej cenie nic podobnego do alcantary. Ile zeszło Ci materiału?
Druga sprawa - w każdym sklepie w którym byłam mówiono mi, że alcantara i wszelkie podobne materiały nie są na gąbce, jest sam cienki materiał, a jak jest u Ciebie? Masz delikatne podbicie czy tylko materiał i go od razu kleiłeś?
marcin.misek, w widocznym miejscu za szybą to półśrodek i zależy od policjanta. Na przeglądy zamontowałbym magnesy z tyłu zderzaka i wyprofilowaną pod niego podkładkę ze styropianu (pomalowanego na czarno). W ten sposób w ustawowo poważnych miejscach tablica będzie na zderzaku i to na fabrycznie wyglądającej przystawce.
Ewentualnie jeszcze mechanizm składający tablicę w dolną wnękę. Do jazdy wystawiona, przy parkowaniu (lub do jazdy na zlotach) schowana.
MD, Wyprzedziłeś mnie z "tłumaczeniem sie" Tablica tak jak napisałeś wstępnie plany na 3/4 magnesy neodymowe będzie montowana . Bardzo mi szkoda go właśnie w jakikolwiek sposób zasłaniać.
Ostatnio zmieniony przez herobot Pią Mar 01, 2019 21:07, w całości zmieniany 1 raz
herobot, nie pytaj człowieków co o tym myślą tylko zajrzyj do źródła.
§ 25. 1. Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych (...).
§ 25. 6. Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniało jego eksploatowanie lub ograniczało widoczność tablicy — po lewej stronie pojazdu.
§ 26. Utrzymywanie tablic i innych oznaczeń pojazdów, o których mowa w przepisach rozdziału 4, w należytym stanie i zapewnienie ich czytelności jest obowiązkiem kierującego pojazdem.
Innymi słowy: tablica musi być z przodu i tylko w formie jednorzędowej. Jeżeli nie masz konstrukcyjnie miejsca na to - Twój problem. Ustawodawca nakłada na kierującego obowiązek zadbania o przepisowe mocowanie tablic.
Pytanie, czy za przednią szybą jest wystarczająco z przodu. Bo tutaj mamy pole do interpretacji. Choć wydaje mi się, że gdzieś czytałem jeszcze o dokładnych wytycznych mocowania - pod jakim kątem itd. Ale nie mam tego pod ręką.
herobot, wszystko zależy od tego, na kogo trafisz. Ale na przeglądy zrób sobie przystawkę ze styropianu, żeby gołej blachy na neodymy do lakieru nie przykładać, bo to się prosi o jego zniszczenie.
Coś sie dzieje
Jako , że 1.6 padło na amen to wpadło już do komory 2.0T i zostały głównie tylko kabelki i myślę , że w przyszłym tygodni odpalę dziada . Ważne , że praktycznie wszystko pasowało p&p i nie było większych kłopotów do tej pory
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum