Moja sekwencja w dwulitrówce potrzebuje w mieście 13 litrów LPG.
Choć jest na gwarancji, to na gazie mój R jest coś narowisty, zbyt jest wyczulony na pedał gazu i szarpie. W niedziele na A4 jak się nareszcie rozpędziłem patrzę, a tu przełączył się na benzynę i za chwilę zgasły wszystkie światełka od gazu
Jak zjechałem z autostrady, wróciło do normy.
Chyba kłania się serwis
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 15:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W niedziele na A4 jak się nareszcie rozpędziłem patrzę, a tu przełączył się na benzynę i za chwilę zgasły wszystkie światełka od gazu
Możliwe, że masz ustawione, że powyżej pewnych obrotów przełącza się na benzynę - w instalacjach wtryskowych jest taka opcja, ale nie trzeba jej włączać - zmienia się to przez interfejs serwisowy.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Możliwe, że masz ustawione, że powyżej pewnych obrotów przełącza się na benzynę
Wtedy przełączałby się na każdym biegu, a tutaj to się chyba dzieje, gdy jest duża prędkość, a tym samym duży efekt doładowania dynamicznego, w wyniku czego silnik ma znacznie większe zapotrzebowanie na paliwo.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
roboo [Usunięty]
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 14:18
piter34 napisał/a:
a tutaj to się chyba dzieje, gdy jest duża prędkość
Otóż to. Niestety prędkościomierz padł mi dzień wcześniej, ale na 5. biegu miał 5k obrotów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum