Licznik strony www działa od 2001 roku. Licznik wejsc na forum działa od kilku chyba 2-3 lat - sam już nie pamiętam ile to już forum działa Niemniej Twoje podejrzenia są słuszne. Forum w/g statystyk google'a stwierdziło, że w 2009 roku mieliśmy kilka mln. odwiedzin powtarzalnych.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
No ale przecież nie robimy nowej strony dlatego że nam się nudzi.
Wszelkie zabiegi z nową stroną są po to by przeciągnąc forumowiczów na stronę
ma zachęcać do zaglądania.
Tak się zastanawiam... a gdyby tak na głownej pierwszej stronie pokazywało, powiedzmy tak 20 ostatnich tematów z forum wiem wiem zaraz powiecie po co przecież można wejść na forum i kliknąć nieprzeczytane, ale to byłby taki hmm... coś jak RSS
Ostatnio zmieniony przez Tomaszi Sro Mar 03, 2010 13:10, w całości zmieniany 1 raz
No to rozwialiście moje wątpliwości, nie pozostaje nic jak czekać na "premierę"
Tomaszi, imo pomysł nie był by zły ale nie wiem czy 20 najnowszych tematów, które notabene najczęściej pojawiają się w dziale usterki nie będzie odstraszało bo jednak wypunktowane 20 tematów typu "pomocy nie pali!!" itp nie wygląda najlepiej. Można by podlinkować te najbardziej wartościowe i najpopularniejsze dyskusje dotyczące najczęstszych usterek i problemów, a rss to swoją drogą można wprowadzić
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Można by podlinkować te najbardziej wartościowe i najpopularniejsze dyskusje dotyczące najczęstszych usterek i problemów, a rss to swoją drogą można wprowadzić
przecież rss'a już mamy na dole stronki RSS2 tylko on wisi sobie gdzieś tam jako osobna stronka, ja na telu mam uruchomione te działy które mnie interesują.
To samo można by zrobić na stronie, że niezalogowani widzą ostatnie jakieś tam z wybranych działów, natomiast po zalogowaniu każdy widział by to co sobie ustawił według swojego profilu
Ale to tak ot luźny pomysł, bo pewnie już wsio uzgodnione co do nowej strony
Przyznam się także bez bicia, że jam to uczynił swoimi rękoma nie mówiąc nic nikomu zostawiłem. Reklama chyba nie potrzebna, bo Ci co zauważyli (a sporo takich) już o tym wiedzą
Co do 20 tematów z forum. Nie ma najmniejszego problemu. Pewnie tak to będzie rozwiązane. Nie wiem czy 20 ostatnich i czy akurat z kategorii Porad Technicznych, ale jest taki zamysł.
Oczywiście jeśli grafik - Ley - przewidział w ogóle taką opcję w swoim projekcie
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Ley nie przewidział bo nie było tego na obecnej stronie i nikt nie proponował wcześniej
Wszystko da się zrobić - dla mnie to jeden obrazek więcej... ale proszę nie zapominać, ze dodawanie kolejnych modyfikacji "modułowych" na nowej WWW nie jest uzależnione od mojego widzimisię, tylko od tego, co zostało zakontraktowane w chwili startu projektu.
Dlatego MaRku porozmawiaj najpierw z naszym guru jak on to widzi Przy okazji możesz dopytać o to o czym wczoraj rozmawialiśmy a na co liczę, że dziś dostanę odpowiedź
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 18:32
Tomaszi napisał/a:
No ale przecież nie robimy nowej strony dlatego że nam się nudzi.
Wszelkie zabiegi z nową stroną są po to by przeciągnąc forumowiczów na stronę
ma zachęcać do zaglądania.
No tak, jednak nie ma co ukrywać, że w głównej mierze, przeciętny user wchodzi tylko na forum po to, aby pogadać z innymi, poczytać co tam nowego etc. Ja osobiście stronę główną odwiedzam bardzo rzadko, natomiast forum mam w zakładkach
Tomaszi napisał/a:
Tak się zastanawiam... a gdyby tak na głownej pierwszej stronie pokazywało, powiedzmy tak 20 ostatnich tematów z forum wiem wiem zaraz powiecie po co przecież można wejść na forum i kliknąć nieprzeczytane, ale to byłby taki hmm... coś jak RSS
20 tematów to może trochę za dużo byłoby, idealnym wyjściem byłoby gdzieś z 10, 13 najświeższych tematów. I trafną sugestią jest wyświetlanie nowych wątków najczęściej odwiedzanych lub tych, w których jest najwięcej odpowiedzi.
Do końca tygodnia (czyli do majówki) można przysyłać kolejne zdjęcia Waszych autek, z których wybierzemy najciekawsze na nową WWW Klubu.
Dostałem naprawdę dużo zgłoszeń za pierwszym podejściem... jednak wciąż są "wolne miejsca"
Ponieważ obecnie pewne kwestie zostały doprecyzowane odnośnie wielkości docelowego obrazka zamieszczam poniżej przykłady, aby było Wam łatwiej ocenić w jaki kształt i rozmiar musimy "wcisnąć" Wasze autka. W załączeniu przykłady w oryginalnej wielkości.
Możecie przysyłać "gotowce" lub zdjęcia, które wg Was dadzą się ładnie wykadrować...
Szczególnie mile widziane R200/R25/R45/R75/MG ZR/autka starsze/może jakiś delikatny tuning? ... ale przejrzymy wszystkie zgłoszenia
maniaq - res dowolna, ważny jest kadr, bo musimy wcisnąć autko lub jego część w ten wąski prostokąt - przykłady masz powyżej w oryginalnej wielkości co do pixela (nie pamiętam wymiarów )
_________________ proud owner of Rover 45 british racing green 2004 former but still proud owner of Rover 216 GTI Twin Cam 1993
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum