Wysłany: Wto Sie 25, 2015 09:22
dzieju napisał/a:
A jak to odroznic ?
podałem to w zamieszczonym temacie , jest oznaczenie na skrzyni . Dla silnika 2.5 skrzynia G7 i PR002 lub dla nowszej skrzyni PR012 .
sebol11 zamieścił nawet foto.[/b]
Wysłany: Wto Sie 25, 2015 17:17
rafalmis1 napisał/a:
ale to tylko przełożenia inne więc jaki sens
rozwiń to , bo nie wiem co masz na myśli , skrzynia biegów to przecież przełożenia , a moment przekazywany na koła to iloczyn momentu , obrotów i przełożeń.
chodzi mi właśnie tylko o przełożenia. Nie znam się na tym, ale czy nie jest tak, że jak do mocniejszego silnika założył skrzynie z krótszymi (a taką właśnie ma?? podkreślam że w ogólnie nie znam się na tym) przełożeniami to czuje ze samochód jest mocniejszy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Niekoniecznie mocniejszy, przelozenia maja wpływ pomiędzy max prędkością, a przyspieszeniem, jesli masz krótszą skrzynie to polepszy sie przyspieszenie, stracisz na prędkości max. I odwrotnie. Zalezy jakie przelozenia są na poszczególnych biegach
Wysłany: Wto Sie 25, 2015 18:49
wg. mnie tak jest jak piszecie , ale głównie chodzi o to, by nie przeciążać skrzyni i dlatego zastosowano inne skrzynie , przeciążanie przyspiesza zużycie automatu .
1.Do wymiany mam wymiennik ciepla ...
2.VISY robilem kilka miesiecy temu w sumie Balance tyko.
3.Klapka mi pekla od Balance
4.Lekko spocone laczenie skrzyni z silnikiem
5.Dolozylem skladane lusterka
Silnik nadal suchy za to na laczeniu skrzyni z silnikiem minimalnie sie poci sama uszczelka na laczeniu .
Mialem przygode miedzy czasie zgubilem kluczk jedyny dzialajacy i 3 tygodnie walczylem z autem i Mareczkiem aby go odpalic . Teraz mam 3 klucze groty i 1 z dobrym IMMO musimy to poprawic .
Jakis czas temu wymienilem tuleje na Poliuretan , Narazie super
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum