toksyn, przewiduj nieprzewidywalne a nie moja czy jego droga. Po to są właśnie ograniczenia w zabudowanym bo przepisy o odblaskach nie są od zawsze.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 21:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
toksyn, przewiduj nieprzewidywalne a nie moja czy jego droga. Po to są właśnie ograniczenia w zabudowanym bo przepisy o odblaskach nie są od zawsze.
Całkiem niedawno miałem sytuacje, że wracałem krętą drogą, ograniczenie do 70, las, mgła. i wyleciał mi koleś prawie na środek mojego pasa, ubrany na czarno. No stary nie gadaj mi, że jesteś w stanie przewidzieć "nieprzewidywalne". Gość miał szczęscie, że spodziewałem się zwierzyny która często w tamtym miejscu przelatywała , ale nie uchlanego typa..
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
toksyn, właśnie dlatego są te przepisy. Oczywiście- zgoda, że teren zabudowany czasami jest oznakowany "na wyrost"...Ale z reguły sens swój ma. A skoro już są te przepisy o zabraniu prawka, to cóż- skoro chcecie mieć spokój, to nie przekraczajcie o 50
toksyn, właśnie dlatego są te przepisy. Oczywiście- zgoda, że teren zabudowany czasami jest oznakowany "na wyrost"...Ale z reguły sens swój ma. A skoro już są te przepisy o zabraniu prawka, to cóż- skoro chcecie mieć spokój, to nie przekraczajcie o 50
Oczywiście, że masz rację. Tylko wkurza mnie takie umywanie teraz rąk, że każdy nagle jeździ przepisowo i nigdy nie przekracza 100km/h w mieście bo w to nie uwierzę.
kumpel też stracił prawko, 3mc temu. 2pasy, barierki i masa drzew. był pewny, ze jest 70km/h ograniczenie i też mu wypadło 104km/h niestety na 50
kumpel też stracił prawko, 3mc temu. 2pasy, barierki i masa drzew. był pewny, ze jest 70km/h ograniczenie i też mu wypadło 104km/h niestety na 50
No cóż...trzeba uważać i tyle. Prawa nie zmienisz. A czy to ma sens? Nie wiem. Ale skoro takie jest, to trzeba się przystosować Mi to akurat nie przeszkadza, bo chyba nigdy nie przekraczałem aż tak prędkości. Wiadomo- kilka mandatów miałem, ale głównie fotoradary. No i raz mnie na autostradzie A2 nagrali.
No cóż...trzeba uważać i tyle. Prawa nie zmienisz. A czy to ma sens? Nie wiem. Ale skoro takie jest, to trzeba się przystosować Mi to akurat nie przeszkadza, bo chyba nigdy nie przekraczałem aż tak prędkości. Wiadomo- kilka mandatów miałem, ale głównie fotoradary. No i raz mnie na autostradzie A2 nagrali.
Ja po mieście nie jeżdze więcej jak 90-95km/h nawet jak nocą wracam bo wuj wie gdzie sie będą czaić ale nieraz zdażyło się polecieć i 120 ale to przy szybkim wyprzedzaniu raczej a nie jeździe od tak
Gliniarze ktorzy do mnie na serwis przyjezdzaja prawie codziennie mowia ze od czasu jak weszla opcja zabierania prawka ludzie ZWOLNILI w obszarze zabudowanym, owszem nadal jezdza szybciej niz te przepisowe 50 ale od wielkiego dzwona trafia im sie ktos kto przekroczy vmax o te 50
Wiec przepis dziala, ja tez zwolnilem, nie jestem jakis mega przepisowy i mandaty sie trafiaja, ale pilnuje tego limitu 50 w zabudowanym mocno
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Gość miał szczęscie, że spodziewałem się zwierzyny która często w tamtym miejscu przelatywała , ale nie uchlanego typa..
Właśnie o to mi chodzi spodziewaj sie nie wiesz czego ale jak jest ograniczenie to pewnie z jakiegos powodu. Ja kiedyś ledwo umknąłem śmierci bo idiota stał za górką na środku mojego pasa ale zwolniłem choć i tak leciałem za szybko
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja ogólnie od wakacji zauważyłem tak jakby większą aktywność mend na drogach praktycznie wszędzie gdzie wyjeżdżałem w trasę ich mijałem. Raz miałem kontrole na dmuchanko nawet papierów nie sprawdzali, raz gościa przedemną na dmuchanko zatrzymali jakoś mnie omineło, raz mnie celował z lasera ale trzymałem 50, no i raz mnie ustrzelili trochę się zagapiłem i pykło 86 na 50 pomiar z ponad 800 metrów mendy na motorach byli i sobie stali tak na poboczu z daleka wyglądało jakby okoliczni mieszkańcy na rowerach się weekendowali a tu zonk wyszło 200 PLN + 6 pkt . Od tamtego czasu trzymam max 65 w zabudowanym na długich wioskach tempomat się przydaje Ogólnie zauważam że praktycznie poza terenem zabudowanym nie widuję kontroli, więc tam !@!$# i patrzę dobrze w lusterka czy za plecami coś nie ma
Po zaostrzeniu przepisów i patrząc na statystyki liczba wypadków i ofiar się zmniejszyła więc był to ruch w dobrą stronę. Kto jeździ 110 w terenie zabudowanym sam jest sobie winien
Po zaostrzeniu przepisów i patrząc na statystyki liczba wypadków i ofiar się zmniejszyła więc był to ruch w dobrą stronę.
Z statystykami to jest tak, że statystycznie pan i jego pies mają po trzy nogi
MG TF 160 srebrny pocisk
Byłem na policji i mam juz odpowiedź- jeśli zabrali mi prawo jazdy ZA PRĘDKOŚĆ w terenie zabudowanym na 3 miesiące, a 18-ste urodziny skończyłem przed 1 stycznia 2013, to mogę w tym czasie poruszać się motorowerem/skuterem. Jeśli póxniej miałbym 18-stke- to już nie bo zatwierdzili kat. AM chyba.
Gdyby sprawa zabrania PJ tyczyła się alkoholu we krwi- wtedy niczym bym nie mógł jeździć- tak to mi wytłumaczono (podobno D. Olbrychski po utracie PJ kupił skuter i jeździł- było głośno o tym)
Po zaostrzeniu przepisów i patrząc na statystyki liczba wypadków i ofiar się zmniejszyła więc był to ruch w dobrą stronę. Kto jeździ 110 w terenie zabudowanym sam jest sobie winien
ukrzyżujcie go od razu
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
2 dni temu to ja miałem szczęscie, że zanim mnie dogonili to zwolniłem do 70 (takie było ograniczenie)
"prosze Pana chyba Pan jechał troszeczkę więcej niż tutaj można?"
- zgadza się Panie władzo, ale nie dużo (160 ) sprawdzałem bo wie Pan co, miałem wrażenie że na wysokich obrotach mi auto odcina i się kurcze nie myliłem
uśmiechnął się i przetrzepał cały samochód 50zł za gaśnice, zobaczył pękniętą szybę (mówi, że powinien zabrać dowód, ale dziś tylko pouczy ) 2 wlepy od tablic (mandat od 100-500) także pouczenie dostałem. także jak to mówią głupi ma szczęscie.
Ale zapowiedział, że bardzo często mnie widują i jeszcze się spotkamy bo będzie chciał się zapytać co u mnie słychać...
tak więc nie wszyscy policjanci to.... trafiają się jeszcze tacy jak maniu48
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum