Koledzy przyznam się że do 75 to nie wiem czy może bym znalazł inne lepsze miejsce bo jak co to narazie auto w sferze moich marzeń ale Piotr8 ma całkowicie rację antenki miejsce jest na dachu (na magnes) zresztą przecież nie zawsze się ją wykłada.
Radyjko też bardzo proste Alan 199A dla mnie ze swoimi osiągami wystarczające antenka ta sama co u Dam-Kam ogólnie jestem zadowolony ale zdaje sobie sprawę że są o wiele lepsze. Koledzy musimy uważać Misiaki tez w swoich nieoznakowanych autach mają swoje prywatne CB a z tego co mi wiadomo będą mogli mieć je już oficjalnie w najnowszych się je montuje. Tak na koniec to mi się wydaje że antena na dachu raczej nie szpeci auta a tego kabla ileż go tam w koncu jest przecież nie aż tak wiele. Pozdrawiam Bajo.
_________________ góry rover rowery
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 21:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Koledzy musimy uważać Misiaki tez w swoich nieoznakowanych autach mają swoje prywatne CB a z tego co mi wiadomo będą mogli mieć je już oficjalnie w najnowszych się je montuje
Już w zeszłym roku widziałem nieoznakowane Mondeo z 3 stałymi antenami...
Wydaje mi się, że jedna była od radia, druga od łączności policyjnej, a trzecia właśnie od CB...
Ale nie jestem tego pewny - jak zajrzałem do środka to zobaczyłem dwóch panów w mundurach i wielką pluszową papugę założoną na kamerę od wideorejestratora, żeby go zamaskować.
Dalej się nie przyglądałem, bo wyprzedzałem ich o jakieś 20 km/h przekraczając normę, ale z racji tego, że to była obwodnica Ostrowii Mazowickiej (droga ekspresowa), to czekali na szybszych.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Miśki mają CBradia i nawet czasami próbują wprowadzać w błąd, ale zawsze ktoś ich zdemaskuje, bo niby czemu by mieli nie mieć przecież to tacy sami użytkownicy CB jak my, czasami też przydaje sie to ze oni mają te radia.
Dlugo mi to zajelo, ale w koncu zamontowalem na stale radio CB w swoim autku.
Myslalem godzinami, gdzie i jak wpasowac to magiczne pudelko i... wymyslilem.
Kabel puscilem od kufra pod kolumne kierownicy prawa strona pod dywanikiem.
Radio zamontowalem przy nogach kierowcy bo tam jedynie jest w miare malo rzucajace sie w oczy i nie robi sie przy tym gigantycznych zniszczen. Zasilanie pociagnalem sobie z kostki przy wlaczniku swiatel.
A wyglada to tak jak na obrazkach ponizej.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Dobrze sie czuje tam gdzie jest... latwiej mi ja chowac do bagaznika i nie majta sie kabel. Po drugie zestrojona jest pod klape i jak wjezdzam na podziemne parkingi to delikatnie tylko zawadzam. Ale slychac co i gdzie trzeba wiec jest luz;)
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 16:41
MaReK, to masz identycznie zamontowane jak ja antene takze mam na bagazniku i takie same "plusy" dostrzegam tego miejsca i wilk syty i owca (rover) cała
Kubus spoko. Przerobilem mocowanie na gruszce i moge ja wieszac w "poziomie".
Dostep jest szybki i nie musze sie gimnastykowac... a jak widac - radia nie widac
Dam-Kam - to dobrze, ze nie jestem osamotniony w mojej decyzji miejsca montazu
Pozdrawiam,
Radzili mi wywalic w schowku dziure, w podlokieniku tez... no troche opcji bylo.
Wspolnik nawet zazartowal i chcial zebym do sufitu przykrecil i jak w tirach mial
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:19
jeszcze zamin kupilem radyjko to mialem zamiar zamontoac je w podłokietniku. Niestety sie okazalo ze jest za duze (jak tak patrze to faktycznie TTI 880 jest wieksze od wiekszosci innych) a poza tym glosnik bylby schowany i zeby sciszyc lub podgłosic albo wyregulowac szum musialbym otwierac przykrycie a to nie wygodne byloby dlatego dłuzej mi weszło rozkminić gdzie je dam jak juz je mam
Kuzwa. A jednak zachwalilem dzien przed zachodem. Jak wlaczam silnik to nie dziala mi radio (dziwne bo wczoraj wszystko bylo cacy) tylko na postoju mi dziala
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Mar 17, 2008 10:46
A ja swoje zamontowałem też na stałe w moim R416 w tej luce pod popiołką, kalel pusciłem przez środek auta pod tapicerką, a antena jest na magnesie na tylnej klapie, świetnie tam pasuje i słyszę to co mi potrzeba
Jakoś w połowie tygodnia wrzucę foto
W końcu dodalem
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Ostatnio zmieniony przez truten23 Wto Kwi 08, 2008 18:20, w całości zmieniany 1 raz
Witam, chciał bym sobie tez w tym miejscu mojego Unidena podłączyć i mam takie pytanie. Wiem ze można od radia lub zapalniczki ciągnąc prąd, ale w tym miejscu jest się najbliżej puszki bezpieczników, nie można stamtąd jakoś bliżej zasilenie podciągnąć.
Bym bym bardzo wdzięczny Moze ma ktoś jakieś zdjęcia w tej sprawie.
73 !
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Wto Kwi 08, 2008 16:29
Jeśli chcesz żeby radio było włączone po kluczyku to sprawdzasz na którym przewodzie po przekręceniu kluczyka jest prąd i tam sie wpinasz .... a masę możesz z karoserii podciągnąć.... jeśli radio ma być cały czas włączone to podciągnij "+" z akumulatora wpakój bezpiecznik na przewód i po sprawie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum