Witam,w moim 75 jest mała nawigacja,sprowadzony z niemiec czy gdy kupie płyte w polskiej wersji,będzie działać?Proszę o podpowiedż bo niemam o tym pojęcia.
wg mnie powinna działać bez zarzutu, oczywiście jeśli wszystko jest sprawne, ponoć często lubią się psuć czytniki navi.
mój r75 jest sprowadzony z holandi i navi śmiga jak wściekła
pozdrawiam
[ Dodano: Pon Cze 02, 2008 23:07 ]
lamer napisał/a:
No to jak panie Kajetan B? Działa tobie ta nawigacja w końcu?
Czytnik działa poprawnie bo działa niemiecka wersja,chodziło mi oto czy do tej nawigacji musi być specjalna wersja tylko do R75?
nie możesz włożyć pierwszej lepszej płyty i oczekiwać, że Navi wystartuje. Jest potrzebna płyta z danymi do R75 ew. BMW (nie wiem jakie roczniki), tu i tu jest ten sam czytnik.
rolando, W jakim języku masz komunikaty. Bo ja u s iebie ustawiłem na angielski, czy można zrobić coś aby było po Polsku i rozumiem, że mówi u Ciebie też po Angielsku.
wszystko odbywa się niestety po angielsku, są do wyboru inne języki, ale nie polski
jest to zależne ponoć nie tyle co od samej mapy co od oprogramowania w czytniku, w naszych mk2 i mk3 nie jest to osiągalne, ponoć w mk4 (typowy BMW) można wgrać jakiś nowszy soft, ale czy warto ?
jest to oczywiście indywidualny wybór, jak dla mnie onbecnie w zupełności wystarczy to co mam.
Ja na swojej nawigacji{mała nawi}niemam innej opcji językowej tylko niemiecki.Taka płytka siedzi w nawi.Widzę tu sprzeczne opinie czy pasuje płytka od BMW czy nie,jeśli ktoś wie jak to jest napewno proszę o informacje.
Ja na swojej nawigacji{mała nawi}niemam innej opcji językowej tylko niemiecki.Taka płytka siedzi w nawi.Widzę tu sprzeczne opinie czy pasuje płytka od BMW czy nie,jeśli ktoś wie jak to jest napewno proszę o informacje.
ja u siebie mam płytkę od BMW i śmiga bez zarzutu, mam ją dzieki grzeczności Lamer'a.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
kajetan_b [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 06:18
Witam po długiej nieobecności, Rolando, wielkie dzięki. Otrzymałem płytkę i działa. Nie siadałem do kompa, bo maluszek mi się pochorował i nie miałem nic poza nim na głowie.
Nie miałem jeszcze zbyt wiele okazji do jej wypróbowania w praktyce, ale jak zjeżdżałem z autostrady to trzeba uważać na odległości. Inną odległość podaje navi a inna jest na znakach (zaznaczam, że nie pędziłem, co mogłoby wpływać na odczyt odległości).
Mała uwaga do użytkowników forum. Płytkę wcześniej kupiłem od kolegi PD. Zapłaciłem mu 100 zł i niestety, może dlatego, że płyta została źle nagrana o czym wspominał Rolando, nie działała. PD obiecał, że wyśle kolejną. Pomimo moich późniejszych dwóch emiali przypominających, już się nie odezwał.
A czy mozna zalozyc sobie taka ladna duuuuuuza navi jak ma sie harmony??Oczywiscie posiadajac wszystkie czytniki otwarzacze kable i inne cuda niewidy.Kumpel z car audio nastraszyl mnie ze jak zakladali w bmw to musieli programowac kompa,navi i zegary i trwalo to tydzien czasu z 2 kolesiami z serwisu bmw.Czy u nas jest tak samo??
Pomógł: 29 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 423 Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 06:52
Cytat:
Widzę tu sprzeczne opinie czy pasuje płytka od BMW czy nie,jeśli ktoś wie jak to jest napewno proszę o informacje.
W BMW są używane przynajmniej 2 wersje navi. Na pewno pasuje jedna (ta, która nie pasuje do E60 - E64 i E90) z wersji płyt od BMW bo taką właśnie udostępniłem kolegom. Swoją drogą to jest właśnie to do czego link podał argail więc jeżeli ktoś chce to wystarczy zassać i wypalić płytę. Co dziwne kilka osób próbowało samodzielnie nagrać z udostępnionych przeze mnie plików i nic z tego nie wyszło. Czyżby zamiast rozpakować obraz i wypalić płytę z obrazu ISO nagrywali pliki RAR lub ISO na CD (tak tylko zgaduję)?
Witam po długiej nieobecności, Rolando, wielkie dzięki. Otrzymałem płytkę i działa. Nie siadałem do kompa, bo maluszek mi się pochorował i nie miałem nic poza nim na głowie.
Nie miałem jeszcze zbyt wiele okazji do jej wypróbowania w praktyce, ale jak zjeżdżałem z autostrady to trzeba uważać na odległości. Inną odległość podaje navi a inna jest na znakach (zaznaczam, że nie pędziłem, co mogłoby wpływać na odczyt odległości).
Mała uwaga do użytkowników forum. Płytkę wcześniej kupiłem od kolegi PD. Zapłaciłem mu 100 zł i niestety, może dlatego, że płyta została źle nagrana o czym wspominał Rolando, nie działała. PD obiecał, że wyśle kolejną. Pomimo moich późniejszych dwóch emiali przypominających, już się nie odezwał.
cieszę się, że działa i jesteś zadowolony.
ja takze dodam od siebie, że wcześniej kupiłem płytkę testową od gościa z allegro i ta niestety nie działa. twierdzi, że na 100% sprawdzał ją u siebie i było OK. ,byłem więc przekonany że navi mam uszkodzoną aż do momentu aż lamer przesłał mi kopię swojej mapy, ten gość z allegro zrobił mnie najzwyczajniej w h. jak mu napisałem, że mam inną płytkę z tego forum i ta odziwo działa to nagle zamilkł i zero jakiegokolwiek odzewu
jutro podam link do jego aukcji i przestrzegam przed kupowaniem u niego, on sam twierdzi jest specem w branży elektroniki, a specjalizuje się głównie w BMW i R. Twierdził, że wszystko jest takie same w samochodach obydwu marek - navi.
bez komentarza.
reasumując domagaj się zwrotu kasy za przesłany bubel płyta jest źle wypalona i dlatego nie działa, ja także Ci takie dwie prócz jednej dobrej dołączyłem do paczki.
PD obiecał, że wyśle kolejną. Pomimo moich późniejszych dwóch emiali przypominających, już się nie odezwał.
Nieładnie
bardzo nieładnie
[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 09:48 ]
podaję link do pacjenta z allegro, o którym pisałem powyżej - ponoć spec od elektroniki BMW i Rover .
UWAŻAJCIE NA TEGO GOŚCIA !bmw-shop1
sprzedał mi lipną płytę z navigacją, a teraz pali głupa, że nie wie o co chodzi i milczy. w sumie tylko 70 zł, ale chodzi o sam fakt. wysłałem dwa maile, niestety zero odzewu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum