Mówisz 0,2mm, ciekawe ile się zmniejsza przy każdym planowaniu.
W końcu po 4 godzinach dzwonienia i szukania upolowałem uszczelkę pod głowicę nowego typu (wszędzie mi wciskali uszczelki starego typu w cenie rzędu 250-275 PLN - pogłupieli Ci sprzedawcy całkowicie), na aledrogo ktoś sprzedaje po 260, więc zadzwoniłem do serwisu land rovera i ku zaskoczeniu, cena to niecałe 200PLN
Jesteś pewien, że ta za 200zł. jest MLS bo mnie dzisiaj serwis powiedział 315zł.za oryg.nr. kat. LVB500190
Pomógł: 20 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 233 Skąd: Leżajsk
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 09:57 [R45 1,4 16V, 2001r]
Witam,
Dyskutują Ci, których , niestety, dopadło juz HGF i najprawdopodobniej ta "przyjemność" dotknie wiekszość posiadaczy Rover-ków z silnikami serii K. Ale może niech wypowiedza się i Ci, którzy tego nie doswiadczyli i ile mają przejechane kkm od nowosci bez padu uszczelki. Ja mam prawie 95kkm przebiegu i narazie, odpukać, wszystko jest OK, ale czy mam juz się spodziewać, że niedługo i mnie to dopadnie , Pozdrawiam......
W moim poprzednim R200 1.4Si dokulałem się do 164.000 km i uszczelki nie wymieniałem, mimo że płyn popuszczał, ale to uszczelki pod kolektorem. Auto dalej jeździ w klubie i HGFu nie miało z tego co wiem.
mnie się dzisiaj udało za 200zł. kupić proponuje wykonać tel. do kilku firm ceny wahają się 200-330zł.za oryginał.
Zgadzam się w 100%.
Jestem już pewny że moja uszczelka jest typu MLS.
Jeszcze tylko czekam na sprawdzenie i splanowanie głowicy i zabieram się za składanie, mam nadzieje że z zaworami jest wszystko ok to jutro już bym miał ją w rękach
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No i wymieniłem uszczelkę pod głowicą (sam ale pod okiem mechanika oczywiście na tą nowego typu (MLS angielskiej produkcji firma allmakes chyba, kosztowała 180PLN) + uszczelka pod kolektorem ssącym, jak złożyłem i zalałem płynem to zaczęło cieknąć i trzeba było odkręcać z powrotem Głowica planowana, wymienione zawory ssące (700PLN) i szpilki (200PLN).
Póki co przebieg 203 kkm, zobaczę jak się będzie sprawowała i dam znać, a póki co zmieniłem dt-gas system na staga-200 i męczę się z nim niemiłosiernie, ale o tym w nowym wątku.
jak złożyłem i zalałem płynem to zaczęło cieknąć i trzeba było odkręcać z powrotem
hmm to co zrobiles nie tak
Przepraszam, niedokładnie się wyraziłem, ciekło spod kolektora ssącego i wtedy pobiegłem dopiero do sklepu po nową uszczelkę pod kolektor ssący - zesztywniała biedna
piter34 napisał/a:
artfrik napisał/a:
wymienione zawory ssące (700PLN)
A co im było?
Tam gdzie planowali głowicę i sprawdzali szcelność, powiedzieli że są już cienkie, pewnie słabo przylegały, no i szlif gniazd zrobiony, z tego co pamiętam to gość mówił też o jakichś uszczelnieniach, na rachunku widzałem, że połowa taj kwoty to były części.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 12:39
Senn napisał/a:
Nie wiem jak z uszczelka MLS, ale podkladke metalowa juz wymyslono dawno i Rover stwierdzil ze jest to zbyteczne
Hmmm... trochę dziwne, skoro MG Rover sprzedaje nowy typ uszczelki tylko i wyłącznie z w komplecie z nową magistralą olejową...
Witam,
Dyskutują Ci, których , niestety, dopadło juz HGF i najprawdopodobniej ta "przyjemność" dotknie wiekszość posiadaczy Rover-ków z silnikami serii K. Ale może niech wypowiedza się i Ci, którzy tego nie doswiadczyli i ile mają przejechane kkm od nowosci bez padu uszczelki. Ja mam prawie 95kkm przebiegu i narazie, odpukać, wszystko jest OK, ale czy mam juz się spodziewać, że niedługo i mnie to dopadnie , Pozdrawiam......
Witam
142kkm od nowości. Jak do tej pory żadnych (odpukać w niemalowane) objawów.
Witam
Po dłuższej przerwie od mojego posta stwierdzam, że to fałszywy alarm nie mam HGF
28kkm od wymiany:
wymieniałem głowicę bo moja była uszkodzona
naprawa trwała 17 godzin (z załatwieniem innej głowicy)
głowica nie była planowana, szpilki zostały stare, uszczelka kolektora ssącego i wydechowego stare,
wymienione zostały jedynie 2 zawory które "lały", no i uszczelka pod głowicą
wymieniłbym wszystkie standardowo wymienialne części ale niestety nie miałem na to czasu
_________________ Pozdrawiam Kozik
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 00:35
Bartek ZT napisał/a:
uszczelki MLS oryg. po 200zł. nr. kat. LVB500190 serwis tel.034 3659290 wew.24
A czy ta uszczelka jest oryginalna?? W cenniku stoi jako oryginał... A czy tak jest naprawdę?
Mam w tej chwili kilka zestawów oryginalnych uszczelek nowego typu z magistralą olejową (wzmocniona, nowego typu), w skład, którego wchodzą wszystkie uszczelki potrzebne do wymiany uszczelki pod głowicę (również uszczelniacze zaworowe). Niestety promocyjna cena dotyczy tylko kilku zestawów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum