no garrett przyszedł, wycieków nie ma, suchy, łopaty proste, lecz ma luz na wirniku, wzdłuż osi nie ma, jest promieniowy, wiem że jakiś ma być, teraz tylko pytanie jaki, zna ktoś jakąś stronę z danymi luzów turbin garretta lub podobnych? wolę dmuchać na zimne i w razie W najpierw zrobić przegląd turbiny nim ją założę, po za tym chyba mnie czeka spawanie całego kolektora wydechowego, a miałem nadzieję ze 4-2-1 z rovera wystarczy
Dokladnie model mogę jutro podać bo zapomniałem spisać a teraz w akademiku siedze, to jest z golfa bodaj 4 tdi
co do kolektora mam tego zeliwnego kloca obecne zalożonego, ale to jest ciężkie jak cholera, mam jeszcze inny kolektor 4-2 i reszty narazie brak, cały problem polega na tym że skręcanie z resza układu wychodzi idealnie nad łapą silnika (ja mam silnik rzedowo wrzucony - dla tych co nie czytali całego topica) no i musiałbym z turbiną uciekać w stronę skrzyni bo sie nad łapą bedzie problem zmieścić, a wtedy tracę na temperaturze spalin i ich prędkości
aha , jutro turbina idzie na sprawdzenie pod względem max ciśnienia jake moze wytworzyc, szczelnosci, luzów itd, taka imprezka 50zł
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 20:42 ]
ehh dawno mnie tu nie bylo, narazie muszę się powstrzymać z projektem turbo z powodu innych wydatków jakie mi się przytrafiły, co do turbiny Garrett gt15, po sprawdzeniu okazało się ze jakieś 20 tysi i będzie do roboty, luzy nie sa tragiczne ale okazało sie że zaczyna popuszczac olej narazie odpuszczam przegląd i wogóle przystopuję, odłożę kasę i będę to robił od strzału, turbina pójdzie do regeneracji bo nie będę jej wyciągał za 20k km bo to nie ma sensu, w miedzy czasie intercooler musze kupić i chłodnice oleju
póki skończyłem przednie zawiesznie, jak na tarpana muszę powiedziec że prowadzi się jakby szedł na kleju, tylko dupa mi podskakuje bo jeszcze jest stary układ zawieszenia, sie zrobi póki co zabieram się za klimę, a właściwie jakoś muszę ją upchać pod deską na co już miejsca nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum