u góry powinno byc nabite czy w którym miejscu a ile barów maja wtryski od idt ?
[ Dodano: Sro Sie 10, 2011 10:08 ] Remi55, wujek google na różnych forach powiedział ze po wymianie wtrysków w idt na wtryski z sdi auto lubi strasznie kopcić...;/ prawda to
Panowie coraz bardziej napalam sie na te wtryski SDi . Tylko poradzcie, na co zwracac uwage przy kupnie, jak stwierdzic stan wtryskow i ewentualnie gdzie je przetestowac. A moze kupic najtansze jakie znajde i oddac do regeneracji - czy taka operacja wogole jest oplacalna. Ogolnie powiedzcie na jaki koszt sie nastawic.
Aha i jeszcze jedno, co z tymi podkladkami uszczelniajacymi wtryski, tez teba wymienic (jak tak to gdzie dostac takie) czy moze zostawic stare??
nowa podkładka koszt 1 zł w sklepie wiec warto wymienić a wtryski kupujesz dajesz do sprawdzenia na maszynie i jeśli sa ok montujesz a jeśli nie oddajesz i kupujesz inne i tez sprawdzasz. Chyba ze na pałę kupisz wsadzisz bez sprawdzania....
Remi55 napisał,
Cytat:
Zdrowy Diesel musi kopcić, ale ze az tak strasznie kopci to chyba nie jak dla mnie to w sam raz kopci nie ma tragedii jeszcze
\ nie wiem co mam przez to rozumieć ze nie ma tragedii ... na chwile obecna moja maszyne ciągne np od 1500 obr/min do 5000 obr/min i dymka nie puści a szczerze nie lubie jak auto kopci;/ ale z drugiej strony zawsze moje wrócić na wtryski z IDT co nie
[ Dodano: Sro Sie 10, 2011 15:21 ]
a z tymi numerami wtrysków to na kocnu ciągu cyfr bedzie 200bar tak
przykładowo xxxxxxxxxx200bar tak
benzyna jest dobra mycia części a ze ktoś ma diesla to nie znaczy ze ma jeździć jak emeryt raz w miesiącu ciągnę tak auto do 4 biegu żeby układ się wyczyścił wiec nie powiedział bym ze to jest pałowanie a nie lubie jak auto dymi i to wsio
Ja rzeczywiście mam lipne wtryski jakieś, sprawdze i dam znać
Ale w sumie nawet może i lepiej, nie chcę go przelewać mocno paliwem...
Ogólnie ja mam zamysł taki, żeby teraz jak mi się turbo skończy to zmodzić je i wtedy lecieć bardziej w płaski wykres, a nie robienie górki momentu
Krzysi3k, a wtryski masz od idt czy sdi ty masz modyfikowany program w kompie prawda
ciekaw jestem faktycznie jak te wtryski sie założy od sdi to czy faktycznie nie bedzie auto wiecej paliło przy tym samym stylu jazdy...
Firq, ja mam program + jakieś wtryski (pewnie od Freelandera czy cuś, albo słabe od iDT - w każdym bądź razie kijowe), sprawdze i dokładnie dam znać jakie
Mam też program robiony FMIC i pare innych pierdółek
Krzychu byłem wczoraj w dwóch firmach zajmującymi się regeneracjami turbin i mamy chyba zonka bo u nas po zmianie wirnika itak to nic nie da mowią że te turbiny nie są wydajne podobno (brak zmiennej geometrii) i to że jakieś waleczki się ukręcają i że zmienisz wirnik i za miesiąc lub dwa znów się rozleci porazka.. dwie firmy w łodzi to potwierdziły. ja chyba tych wtrysków nie będe wymieniać, bo autko na samym programie już przykopci zdrowo nie raz hehe, poza tym bardzo mało mi pali więc nic na razie nie ruszam
Zdrowy Diesel musi kopcić, ale ze az tak strasznie kopci to chyba nie jak dla mnie to w sam raz kopci nie ma tragedii jeszcze
Ani zdrowy, ani nawet i lekko pomodzony nie powinien kopcić ale jak się wkłada wtryski, które więcej leja i pewnie inaczej rozpylają paliwo oszukuje się wskazania przepływki to wtedy fakt to jest normalne ale jak robisz korektę programu u normalnego tunera zawsze pada pytanie: Kręcimy ile się da czy robimy soft bezdymny? Co prawda sam znam przynajmniej dwa przypadki, ze auto zostawia za sobą smugę sadzy na asfalcie ale te auta mają prawie 100% więcej mocy niż miały w serii i właściciele nie oszukują się, ze to normalne Przy takich mocach jak tu raczej jest do ogarnięcia w miarę bezdymny soft.
Firq napisał/a:
\ nie wiem co mam przez to rozumieć ze nie ma tragedii ... na chwile obecna moja maszyne ciągne np od 1500 obr/min do 5000 obr/min i dymka nie puści a szczerze nie lubie jak auto kopci;/ ale z drugiej strony zawsze moje wrócić na wtryski z IDT co nie
Seria chyba przy lekko ponad 4,5K obr ma odcięcie... Co do kopcenia to tak jak wyżej myślę, ze po wymianie wtrysków podniesieniu ciśnienia i wrzuceniu fmic'a spokojnie da się wystroić soft aby auto nadmiernie nie kopciło.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pływak, Z tym kopceniem ze zdrowy to ja żartuje, bo chyba ze tego nie wynikło
Jest oczywiście filmik z hamowni ale niestety za duży żeby go na youtube wsadzić teraz w PL, jak będę w Wiedniu to wsadzę i sami zobaczycie czy dla was strasznie kopci czy nie
Ja przeplywki nie oszukuje bo jeżdżę teraz na niej bez żadnych boxow i innych pierdołach
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
eee tam jak będzie za mocno dymił to dostanie 1.5 bara na dmuchawkę i chyba juz wtedy przestanie rano jadę po wtryski ile u was kosztuje sprawdzenie wtrysków pod kątem rozpylania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum