_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ja swoje radio CB zamontowałem tuż nad radiem CD, w półce której i tak nie używałem. Napięcie mam z akumulatora. Przełącznik zasilania zrobiłem wcześniej - przy okazji montażu subwoofera, więc tylko podpiąłem się pod niego
Pomógł: 24 razy Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 891 Skąd: Grudziądz
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 20:15
Legwan1989, widać iż włożyłeś dużo pracy, ale jakoś mi się to wszystko mało komponuje. Wygląda jak stara segmentowa wieża . Ale to oczywiście kwestia gustu .
Ja swoje radyjko President Tommy III ASC dałem zaraz pod przełącznikiem świateł. Kable umiejscowiłem zaraz pod ową obudową do której przykręcone jest radio i wpiąłem sie w przewody prądowe od radia samochodowego Wg mnie to najbardziej sensowne miejsce ma radio cb. Tylko większe osoby tak jak ja niech lepiej po przymierzają sobie radyjko względem wysokości by nie wadzić nogą przy wciskaniu sprzęgła, ot taka mała rada. Antenę mam obecnie na magnes i postawiłem ją na środku klapy bagażnika, a kabel przeciągnąłem pod fotelami. Radyjko działa bez strojenia anteny.
Chcac praktycznie i estetycznie wmontowac CB do R75 na stale, mozna poswiecic wneke nad wlacznikiem swiatel glownych aua. Przy czym nalezy dorobic ramke by zabudowac Radio CB i zakryc kontury wneki. Glosnosc radia i dostep do regulacji wysmienity. Mam tak zamontowanego UNIDENA.
No to lecimy z problemem położenia dalej. Zakupiłem nową antenę President ML-145 postawiłem ją na miejscu starej anteny ( na klapie ) zrobiłem otwór na kabel pod znaczkiem i poprowadziłem kabelek do radia. Tu niestety radość z anteny sie skończyła bo kabel okazał sie o ok. metr krótszy . Radio miałem zamontowane pod LSM i teraz je trzeba przenieść. Tak myślałem o bocznym słupku środkowym od kierowcy. Co wy na to? oprócz pasa bezpieczeństwa znalduje sie tam coś jeszcze?
A nie lepiej kupić sobie na Allegro kabel z zarobioną końcówką i przelutować przy antenie.
Poniszczysz tapicerkę wkrętami, dostęp będzie do kitu a tak.
Jakie straty ja mam radiostację na dachu bloku.
Kabel 3x10m i ściąga pięknie.
Na wstęgach przy ładnej pogodzie to czasem udaje mi się kumpla z Czech złapać na AM.
A ja przymierzam się do wymiany swojego radyjka i powoli rozgladam się za jakimś nowszym. Na same radio planuje wydać tak około do 300 zł. Rozglądałem się z Alanem 109, kilku modelami Unidena i Presidenta. Co polecacie w tej cenie?
Ja z praktyki nic Ci nie polecę Ale mam zamierzam kupić M-TECH LEGEND III cena 270zł, choć ja raczej kupię sobie model po tuningu w KONEKTOR. Tyle że 100zł droższe. W tej cenie można też kupił Yosan Pro 120
Osobiście używam Cb radia Uniden PRO 510 XL. Do tego antenka 70 cm. jakaś za 50 złoty
I stwierdzam, że jest super. często jeżdżę trase Katowice-Piotrków Trybunalski. I bez niego ani rusz;p
Mimo że nie ma RF-gain`a to naprawdę polecam. Zewsze można wziąć model wyższy 520xl.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum