Pudło z H&R'ami leży na fotelu pasażera W civicu zmieniłem sprężyny, na rovera nie starczyło czasu, poza tym teraz jest za zimno, leży śnieg i trochę mi się nie chce, w pierwszej kolejności planuję zrobienie progów a potem dopiero położę go na gljebje
[ Dodano: Nie Kwi 14, 2013 18:06 ]
Dziś w dobrym prajsie wpadł kolektor do d-serii, megan racing, używka, zmieni się pewnie dźwięk silnika
wygląda mniej więcej tak, jest już wypalony, jestem ciekaw efektu jak go wrzucę:
Bandaż był, chyba ponad pięcioletni, albo i więcej :O, rozpadł mi się podczas demontażu, w civicu czwartej generacji miałem zwyczajnego 'chińczyka' i w ogóle nie było za ciepło, ale dzięki za radę.. Tak dużo do roboty, tak mało czasu na wykonanie..
[ Dodano: Sob Kwi 20, 2013 17:32 ]
Ronale nawoskowane specjalnym środkiem do gołego aluminium, było jeżdżone i znowu w garaż, poszukuję akumulatora, który zniesie 4-5 odpaleń w miesiącu a resztę czasu odpoczynek w ciepłym garażu, ktoś coś ?!
[ Dodano: Pon Maj 27, 2013 17:18 ]
Była okazja, pachnie nowością ^^
[ Dodano: Pon Cze 17, 2013 17:01 ]
Jestem na tropie blacharza, jak się uda, będzie zrobione z głową i bez rujnowania portfela, potem sprężyny, wywalenie haka.
Tymczasem wczoraj spłukałem kurz i przejechałem się po okolicy, samochód żyje ^^
[ Dodano: Czw Cze 20, 2013 15:58 ]
Jeszcze takie tam z wczoraj
złośliwi mówią, że na nim jest tylko wosk niestety, ale prace przy nim idą mozolnie, ciężko jest dwa auta na raz utrzymywać :<
dzięki za miłe słowa!
[ Dodano: Sob Lip 20, 2013 18:09 ]
Odkurzyłem owiewki, mija już trochę czasu kiedy dotarły do mnie z Anglii i Holandii ale teraz dopiero zauważyłem, że w jednej z paczuszek (z tylnymi owiewkami) jest instrukcja obsługi ^^
Swoją drogą dziwna nazwa tych owiewek, słyszałem już różne - visiors, deflectros, ale "slimline weathershield" nie
Tak więc slimline weathershield impressions
na koniec skan:
poza tym sedan stoi, mam plan go odgruzować, tzn. wyjąć wszystko z bagażnika oraz tylnej kanapy (sporo rzeczy do EK). Próbuję bawić się w elektryka i coś tam ponaprawiać, bo jest nie zły bajzel z kablami ;<
[ Dodano: Wto Sie 27, 2013 19:02 ]
autko zaprowadziłem na kuracje wzmacniająca i deczko obniżającą, bo powinny wpaść h&r'y, plan jest na zreanimowanie progów i nadkoli oraz kilka drobnych napraw..
Tutaj Marku rezerwa jest duuużo niżej niż zwykle, ten typ tak ma.. Trochę czasu minęło, mój civic przez dłuższą chwilę stał na miejscu roverka w garażu, ale stety/niestety roverek już prawie gotowy!
Info z ostatniej chwili, autko czeka na ostatnie zabezpieczenie antykorozją (baran). Naprawiona elektryka, tj. wiatrak włącza się poprzez sygnał z termostatu! Dowiedziałem się, że autko lekko było puknięte kiedyś z tyłu, wychodzi na to, że kiedyś między 1992 a 1995 rokiem, dodatkowo dwa razy ktoś nam wjechał w przeszłości w hak, więc blacharz/lakiernik zauważyli to i owo. Założone również HRy. Jak odbiorę autko w przyszłym tygodniu to zrobię fotki i zamieszczę je tutaj, nie mogę się doczekać!
Plan na następne miesiące jest prosty:
- uruchomić klimę - sprężarka padła ?!,
- popatrzeć co w zawiasie piszczy/trzeszczy (przód),
- sprawdzić stan hamulców,
- wyprać wnętrze,
- ogarnąć podsufitkę,
- doprowadzić audio do stanu używalności oraz zainstalować tam blaupunkt'a sqr49
Zastanawiam się czy kupić repliki wahaczy poprzecznyc, potocznie nazywanych lca
Założone również HRy. Jak odbiorę autko w przyszłym tygodniu to zrobię fotki i zamieszczę je tutaj, nie mogę się doczekać!
Czekam na fotki. Najlepiej porównawcze.
Wojtek88 napisał/a:
popatrzeć co w zawiasie piszczy/trzeszczy (przód),
U mnie po wymianie sprężyn też coś trzeszczy/skrzypi w przodzie.
Wojtek88 napisał/a:
Zastanawiam się czy kupić repliki wahaczy poprzecznyc, potocznie nazywanych lca
Po co Chyba tylko dla wyglądu. ZTCW te wahacze ponoć mają twardsze tulejki. Wolałbym zamiast tych wahaczy wstawić poliuretany w cały zawias. Koszt podobny, a efekt dużo lepszy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Sądziłem, że na HR-ach niżej siądzie. Mierzyłeś ile usiadł
Nie, nie mierzyłem i nie zamierzam, wydaje mi się, że z każdym kilometrem więcej, powinny się na swój sposób ułożyć i deczko niżej będzie. Dowiedziałem się wczoraj od znojemgo, co może być powodem lekkiego negatywu lewego tylnego koła, na wiosnę trzeba będzie wymienić małe cukierasy z tyłu..
greg-si napisał/a:
jest lepiej
dzięki
BlackD napisał/a:
No powiem że piękna klasyka.Ronal jakby rozmiar większy był to by już miodzio było
dzięki, 16" w kanciakach rzeczywiście ma sens, ale jest taka a nie inna felga, więc temat wyczerpany
Zapomniałem wspomnieć, że z tyłu są nowe, nieporysowane i niepopękane oryginalne lampy ^^ Niestety, ale lakier w roverku dostał po zadku, muszę wyglinkować całość, umyć porządnie, przejechać maszyną i zabezpieczyć wszystko woskiem, chropowaty po prostu się zrobił przez to, że stał długo poza moim garażem :<
[ Dodano: Sro Lis 13, 2013 20:11 ]
udało się coś przyfocić
kupuję taśmę dwustroną, jakąś porządną i montuję owiewki na dniach
Mogę powiedzieć, że zarażam miłością do starszych ROVERków, w szczególności kanciaków. Nie cały rok temu wujek mojego znajomego Krzyśka kupił 216 GSi po lifcie w fajnym stanie i za ne duże pieniądze, potem dziewczynie Krzyśka kupiliśmy pod Krakowem białego przedlifta w stanie naprawdę bardzo dobrym. Z tym samym wujkiem jakieś 3 tyg. temu przyciągnęliśmy spod Poznania 'czterysetkę' (co prawda nie kant, ale też już leciwe autko) R416 z silnikiem hondy d16y3 i automatyczną skrzynią biegów, auto z przebiegiem 52k km - rzeczywisty, piekna sprawa takie auto i jeszcze z silnikiem hondy Żeby jeszcze było śmieszniej, Krzysiek kupił kilka dni temu Coupetkę w okolicach Częstochowy, też w fajnym stanie, doprowadzamy wszystkie cztery sztuki do ideału
Niestety foto coupe nie mam, ale jakieś fotki na dniach się ogarnie, z resztą namówię Krzyśka by opisał autko/a
Kanciaki mają coś w sobie. W sumie na tamte czasy, to był chyba jedyny model, który oferował tyle wersji nadwoziowych. Coupe, Cabrio, Hatchback 3D, Hatchback 5D, Sedan i Kombi.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
z 'nowości' roverek zimuje, odstapil miejsca ek4 w parkingu podziemnym pod moim mieszkaniem, do marca bedzie sobie zimowal w innym, a potem trzeba bedzie korzystac z nowego sezonu 2014
[ Dodano: Czw Sie 21, 2014 17:44 ]
Wczoraj spod narodowego yountimer warsaw reprezentanci kantów; cóż coupe też kant, jednak sylwetka ponadczasowa i kanciasto-obła. Trochę osób zwracało uwagę na te nasze 'zabytki' ^^
[ Dodano: Sob Sie 30, 2014 00:27 ]
Wybaczcie nieporządek za autem..
[ Dodano: Sob Lis 07, 2015 10:47 ]
Autko jakiś czas temu wybudzone z zimowo-wiosenno-letniego snu, gdzie odpoczywało w ciepłym garażu.. Po miesiącu jazdy do pracy postanowiłem sprzedać ówczesne auto do jazdy na codzień i zainwestować w kanta - ciekawskich co było robione zapraszam do 'garażu'.. Ronale R10 Turbo zostały sprzedane, aktualnie jest stal r14 + stare zimówki z kołpaczkami, rozglądam się za świeżą gumą na zimę.. Na lato wpadnie felga z prawie nowymi oponami z mojego siwiczka
Pozdrawiam ^^
[ Dodano: Nie Gru 20, 2015 22:11 ]
Auto wystrojone profesjonalnie z pomocą sondy afr, nabijam kilometry, średnie spalanie w mieście 11-12l na 100 km, jazda to czysta przyjemność, przebieg aktualnie 267300 i rośnie szybko, oleju nie ubywa, jest przejrzysty
Trzeba będzie w skrzyni biegów zmienić olej chyba raz jeszcze, żeby ten syf przez który skrzynia czasami szarpnie, żeby układ się wypłukał, zobaczymy
Średnie spalanie gaziutku w mieście to 11-12 litrów w zależności od ciężaru nogi, w trasie udało się zejść poniżej dyszki, tempo nie ślamazarne
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2016 13:41 ]
273 kkm pyknęło, im cieplej tym wciąga mniej gaziutku, który tanieje
udało się zrobić wymianę spoiler'a coupe na oryginalne gumowe dywaniki dedykowane do kanta, co by nie mówić, rarytas
odwiedziłem rozpoczęcie sezon YTW 2016 dziadkiem, którego odkurzyłem i umyłem dzień wcześniej, co ciekawe, odkurzałem go ostatnio kilka lat temu a myty kompleksowo był jakoś w październiku Niestety dziadzia sobie rdzewieje i się zastanawiam czy kolejną zimę wytrzyma..
[ Dodano: Nie Cze 26, 2016 15:32 ]
276300, wymiana oliwy, shell helix 10w40, filtr - oczywiście oem honda, między wymianą wciągnął 1l, puder na twarz, kondycja silnika super
wczoraj wytargałem podsufitkę, bo się sypała, robił się baldachim - materiał się odkleił, będzie cała nowa podsufitka w ciemnej alcantarze Jako, że ciekło w okolic nadszybia, zostanie wycięta szyba i wklejona tak jak być powinna od samego początku, także najpierw szyba, potem podsufitka
[ Dodano: Pon Lip 11, 2016 16:23 ]
277000 km, jedziemy dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum