Witam i sie zapytam
zamierzam w koncu zapodac do swojego MG ZS czujniki parkowania ale niestety nieznam sie na tym i chcialbym waszej opini ktory zestaw najlepiej zapodac i dlaczego taki a nie inny
BoloSr, jesli idzie o wybor to on zalezy tylko od ciebie
kolega ma sensory w bmw i nie jest to wcale zle
jesli idzie o umiejscowienie to zalezy od zasiegu sensorow
musza byc one w takim miejscu by nie chwytaly ci czego co stoi obok auta i sam musisz stwierdzic jaki zasieg maja lusterka i ulokowac sensory tam gdzie widzisz
zoabacz rysunek i nie zapomnij o pomogl
mam calą instrukcje montarzu jakby co to pisz
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 21:54
Fargo80 napisał/a:
BoloSr, jesli idzie o wybor to on zalezy tylko od ciebie
kolega ma sensory w bmw i nie jest to wcale zle
jesli idzie o umiejscowienie to zalezy od zasiegu sensorow
musza byc one w takim miejscu by nie chwytaly ci czego co stoi obok auta i sam musisz stwierdzic jaki zasieg maja lusterka i ulokowac sensory tam gdzie widzisz
zoabacz rysunek i nie zapomnij o pomogl
mam calą instrukcje montarzu jakby co to pisz
no wlasnei nie wiem na co sie zdecydowac moze ktos takie cos przerabial i wie ze wyslietlacze sa do bani i lepszy jest tylko sygnal bo i tak sie nei patrzy na wyslietlacz tylko w lusterka i slyszy sie sygnal czy jest OK
PS to jest od R75 ?
Wysłany: Sro Lip 22, 2009 22:52
stawiam na zestaw nr. 3 mam podobny tylko, ze cenowo tanszy i sprawdza sie wysmienicie . Na fotce jest przedstawione jak ja mam rozmieszczone sensory w 400 (tyleczek ten sam) i wylapuja wszystkie przeszkody
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Czw Lip 23, 2009 06:47
Lechos napisał/a:
stawiam na zestaw nr. 3 mam podobny tylko, ze cenowo tanszy i sprawdza sie wysmienicie . Na fotce jest przedstawione jak ja mam rozmieszczone sensory w 400 (tyleczek ten sam) i wylapuja wszystkie przeszkody
[url=http://images44.foto...69m.jpg]Obrazek[/URL]
super to wyglada mialbys chec i ochoter zeby sprawdzic i pomierzyc w ktorych miejscach je umiesciles ?
Panowie nie chce tworzyć nowego tematu o czujnikach parkowania, także proszę wszystkich forumowiczów o wklejanie swoich zdjęć jak wyglądają ich tylne i przednie(jeżeli ktoś tak owe posiada) zderzaki, jak i również ekraniki we wnętrzu. Jestem przed zakupem takiego urządzenia do swego R i chciałbym poznać wasze opinie na temat rożnych firm, modeli wady, zalety jak i również miejsca montażu ekraników do całego systemu.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 19:03
najprostszy zestaw z wyświetlaniem odległości za ok 60PLN z alledrogo
możliwość wyłączenia syg dźwiękowego
czas montażu z "pomocą" mojego 6 letniego pomocnika ok 1 1/2 h
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzięki panowie, widzę że pomoc jest jak zawsze na najwyższym poziomie, ja też raczej nie zamierzam na to majątku wydać max 100 zł, a tak mnie zastanawia dlaczego macie czujki zamontowane pod czarnym plastikiem a nie na min, jest jakaś poważna różnica w jego działaniu, czy nie ma najmniejszego znaczenia.?????
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 19:56
Miałem kiedyś w innym samochodzie czujniki parkowania steel-mate, były to tylko dwa czujniki w tylnym zderzaku i buzzer. Bardzo fajne urządzonko, pokrywało całą strefę za samochodem i nawet kilkanaście cm po bokach.
Ale teraz widzę że praktycznie są same zestawy z wyświetlaczami, ja się pytam po co? przecież jak cofamy to się raczej patrzymy w lusterka a nie na wyświetlacz? Buzzer w zależności od częstotliwości piszczenia informuje nas o odległości od przeszkody, beeeeeeep......beeep...bip.bip.bip.... Mi to wystarczało do sprawnego cofania.
Założyłbym sobie takie czujniki ale na przód bo ostatnio w słupek przywaliłem
Ostatnio zmieniony przez blue827 Pią Paź 09, 2009 20:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam jak wrzucić Ci fotek bo sam niedawno montowałem czujniki i jeszcze nie było okazji pstryknąć foty.
Ja osobiście mam dokładnie coś takiego
http://www.stig.pl/produk...uktu=309&id=254
i sobie chwalę szczególnie to, że wyświetlacz mam zamontowany z tyłu na suficie
Mam przyzwyczajenie z Hatchback-a, że cofając do tyłu patrzę przez tylną szybę. Jak dla mnie było to jedynie i najrozsądniejsze rozwiązanie. Sprawdzają się bardzo dobrze.
Będę miał czas w tygodniu to wrzucę jakąś fotę, bo na teraz weekend na uczelni spędzam
_______dodane______
Jak OBIECAŁEM dodaję zdjęcia poglądowe jak wygląda to u mnie.
Czyli:
wyświetlacz zamontowany w środku
czujniki w zderzaki
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Ostatnio zmieniony przez luki_pj Sob Paź 10, 2009 11:48, w całości zmieniany 2 razy
Jutro wybieram się na giełdę mam nadzieję że coś taniego dostane a jak nie to zostaje mi allegro.pl tak czy siak mam nadzieje że pod koniec przyszłego tyg będę miał już zamontowane to ustrojstwo.
Fajna sprawa z tym czujnikiem parkowania Lechos, gdzie kopiłeś srebrne sensory były w komplecie czy sam przemalowałeś?? Doradźcie jaka firmę wybrać żeby była nie za droga a dobra , żeby nie przepłacić.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Cze 13, 2010 23:30
Witam,
Aby nie zakładać nowego tematu o dokładanych czujnikach parkowania napiszę tutaj o moim problemie.
Otóż postanowiłem wieczorkiem umyć sobie samochód na myjni automatycznej i po tym zabiegu coś się schrzaniło.
Mój wyświetlacz pokazuje odległość do przeszkody oraz ma 3 główne kierunki Lewa, Środek i Prawa. Gdy wbijam wsteczny "centralka" (nie wiem jak to nazwać) sprawdza wszystkie czujniki, zapalają się wszystkie lampki Lewa, Środek i Prawa, niestety lampka od Lewej strony nie gaśnie. Wyświetlacz pokazuje wtedy odległość 0.00 i cały czas piszczy.
Może miał ktoś podobny problem i poradził sobie z tym?
Jutro po pracy wsadzę głowę pod zderzak i spróbuje coś tam poruszać, może pomoże.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum