Wysłany: Czw Lis 05, 2015 22:17 [ROVER 214 Si 1995r.] Wymiana silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam. posiadam Rover 214 Si 16V z 1995 Jestem kompletnie zielony w tym wszystkim. Czy mogę do tego autka wrzucić jakiś większy silnik np 2.0 lub jakiś od Hondy civic V ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 05, 2015 22:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najłatwiej/najtaniej będzie wrzucić coś większego 1.6/1.8 z gamy silnikowej rovera.. Silnik hondy to zupełnie inna bajka w tym nadwoziu - skrzynia/silnik odwrotnie, osprzęt inny, elektryka inna..
Mam pytanko. Mam r 25 1.4 i mysle nad wymiana na 1.6 / 1.8. Czy te silniki pasuja wg p'n'g? A drugie moje pytanie, czy maja taka sama przypadlosc z uszczelka ? znczay 100k i wymiana... ja w swoim juz wymienilem i wiem ze to troche zabawy i pieniazkow...
K seria rovera od 1.1 do 1.8 bez udziwnień typu vvc czy turbo ci przypasuje bo wymiary są takie same, silniki różnią się wewnętrznie ale to wciąż ten sam blok. Natomiast żeby to miało fabryczne osiągi potrzebujesz różnych skrzyń biegów i sterowników silnika.
W każdej k series ryzyko wywalenia uszczelki takie samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum