Jesli nie masz świateł. Wstecznych to na 99% czujnik w skrzyni, a co za tym idzie skąd czujniki maja wiedzieć ze masz wsteczny jesli swiatlo sie nie załącza...
Czujnik w skrzyni albo tylko kabelek od niego można sie do niego dostać nawet bez lewarka, skręć koła w prawo i po stronie kierowcy za nadkolem go widać. swój wykręciłem wymyłem wyczyściłem rozruszałem i działa już 4 lata. ale jak by co to podobno pasuje od seicento.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Czujnik w skrzyni albo tylko kabelek od niego można sie do niego dostać nawet bez lewarka, skręć koła w prawo i po stronie kierowcy za nadkolem go widać. swój wykręciłem wymyłem wyczyściłem rozruszałem i działa już 4 lata. ale jak by co to podobno pasuje od seicento.
wymyłem go wypsikałem specyfikami od elektryki i dalej nic - był w oleju to fakt ale moze z czasem mu przejdzie
Mimi napisał/a:
Wypnij wtyczkę od czujnika, wsadź drucik jak się zapalą wsteczne to czujnik do wymiany, wymieniałem ostatnio u siebie, koszt 18zł w inter cars'ie.
psuje sie to co jest w skrzyni czy ten kabelek co od niego idzie? z drucikami spróbuje ale to nie dzis bo mam dzien napięty jak baranie jaja
Witaj z dwa tygodnie temu to przerabialem. Wyjalem wtyczke z czujnika, psiknalem specyfikiem. I najwazniejsze kable przy swiatlach sa luzno pmocowane wystarczy czasami poruszac nimi ,i z glowy.
Wyjmij wtyczke zasilania czujnika, psiknij specyfikiem w te miejsca ,podlacz na nowo i poruszaj kablami ,przy tylych lampach
no z moich rozmów z znajomymi wynika że najczęściej przestaje przewodzić przełącznik wkręcony w skrzynię. trzeba go wykręcić i rozruszać. Ja też tak miałem
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Uwaga! Ten temat zostanie usunięty jeśli autor nie poprawi jego nazwy.
Na tym forum obowiązują ściśle określone zasady nazewnictwa tematów.
Proszę niezwłocznie zapoznać się z tym tematem
Aby zmienić nazwę tematu, autor musi w pierwszym poście użyć funkcji
Moj czujnik zalicza swiatla kiedy dodaje gazu cofając... Kilka razy go dokrecalem... Nie wiem co go boli
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum