Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Koledzy,
Padła mi rolka paska rozrządu a co za tym idzie
- pokrzywiło zawory ssące
- uszkodził się wałek rozrządu
Głowice poszył do regeneracji ale za cholerę nie potrafię znaleźć wałka ssącego do v6 2.0 ani nowego ani używki
na allegro tylko wydechowe...
Czy koledzy wiedzą gdzie taki wałek można kupić, ewentualnie czy ktoś z Was nie ma czasem takiego w szufladzie?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 30, 2016 18:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przeszukałem cały internet, obdzwoniłem wszystkie serwisy i dostawców części i ten wałek jest nie do dostania....
Czy któryś z forumowiczów posiada głowicę z wałkami lub sam wałek do odsprzedania.
Samochód mi stoi 3 tydzień
Tak, ale ten nr odlewu definiuje jaki to wałek
ssący ma końcówkę ...860 a wydechowy ...870
w 100 % się z Tobą zgadzam ale numer odlewki jest taki sam dla wszystkich wałków dla 2.0 , 2,5 (150, 160, 177, 180, 190 koni) różnią się one obróbką kształtem krzywki itd. dlatego potrzeba numeru indywidualnego Twojego wałka a nie ogólnego numeru dla odlewu
koci_flak, mam kilka kompletnych sprawnych głowic do 2.0. W linku niżej masz kontakt
Panowie i Panie,
Chciałbym oficjalnie na forum podziękować AdaskoC, dzięki niemu poraz kolejny się przekonałem, że użytkownicy tego forum to na prawdę fajni ludzie:)
Zadzwoniłem do niego w czwartek przed południem, wytargał wałek z głowicy, upewnił się że na pewno jest z nim wszystko ok i w piątek rano kurier pukał do mych drzwi. Mruczek dostał nowe życie i dzisiaj już mogę się cieszyć moim ulubionym wozem Polecam tego forumowicza z całych sił
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Czw Paź 27, 2016 09:42
koci_flak napisał/a:
Panowie i Panie,
Chciałbym oficjalnie na forum podziękować AdaskoC, dzięki niemu poraz kolejny się przekonałem, że użytkownicy tego forum to na prawdę fajni ludzie:)
Zadzwoniłem do niego w czwartek przed południem, wytargał wałek z głowicy, upewnił się że na pewno jest z nim wszystko ok i w piątek rano kurier pukał do mych drzwi. Mruczek dostał nowe życie i dzisiaj już mogę się cieszyć moim ulubionym wozem Polecam tego forumowicza z całych sił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum