Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam. Mam problem z Roverem. Otoz pedal hamulca caly czas jest twardy. Podczas hamowania trzeba mocno docisnac zeby zaczal bardziej hamowac. Czy to wina pompy? Teoretycznie moze przewod od serwo sie poluzowal, ale nie mam pewnosci. Prosze o rady
Ostatnio zmieniony przez snikersx Czw Lip 06, 2017 06:25, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 05, 2017 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 74 Skąd: Knurów
Wysłany: Czw Lip 06, 2017 12:13
"twardy pedał" to na pewno servo lub zasilanie serva, nie pompa hamulcowa.
Najpierw musisz sprawdzić czy działa Ci vacum pompa, jeśli działa to czy przewód od vacuum pompy do serva jest szczelny. Jesli wszystko do tej pory jest ok, to pozostaje ingerencja w servo - najprawdopodobniej jego wymiana. Nie sądzę byś w warunkach domowych był w stanie dokonać jakiejkolwiek naprawy serva.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 272 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Sob Lip 15, 2017 13:41
Stacja demontażu Gwizdałki 15a
98-311 Ostrówek koło Wielunia
tel. 798-143-143 lub 695-472-848
do Rovów mają prawie wszystko, wielokrotnie byłem już ich klientem na części używane i za każdym razem byłem i jestem zadowolony
Polecam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum