Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam to już kolejny post chyba 3 jestem wkurzony wieć nie będę owijać w słowa.
Dobra więc mój roverek umiera i nikt nie wie czemu i jak.
Tak jak pisałem wczesniej pewnego dnia rano nie chciał zapalić nie kręcił ani nic zero odrzewu tylko przygaszające kontrolki, wymieniłem rozrusznik dalej nic. przełożyłem akumulator z innego auta działa pięknie więc zmieniłem akumulator. Kupiłem nowy stary był od wcześniejszego auta po wypadku może popękał w środku i przyszedł na niego koniec nie ma związku.Rozrusznik ciut hałasował stary wiec nowy to też plus ale dobra do sedna na pożyczonym z 2 auta akumulatorze zrobiłem jakieś 20 KM było ok nowy akumulator założyłem też było pięknie wczoraj jechałem i git natomiast dziś jadę i po około 10 km nagle mi zgasł!! Dojechałem na przystanek autobusowy przekręcam kluczyk on kręci kręci ale nic dobra otworzyłem silnik odłączyłem akumulator 2/3 min podłączyłem akumulator dojechałem do celu i teraz tak przy odpalaniu pod sklepem na stacji czy coś za 1 przekręceniem kluczyka kręci się rozrusznik ale nie kręci silnika po 2 przekręceniu kluczyka zapala normalnie nwm o !@!$# chodzi co sie dzieje. Do mechanika nie pojade bo powiem ze co ? Zgasł mi w czasie jazdy panie? Przyczyn może być X , więc jak by ktoś mial kiedyś podobny problem czy coś to prosze o pomoc
Rover 400 1.4 16v przebieg 179 000 km wszystkie płyny są temperatura wody w normie według licznika.
Dodam ze usterki wszystkie pojawiły sie po tankowaniu na zajebistej stacji Lukoil dolałem teraz paliwa z circle K bo myślałem ze może przez !@!$# paliwo
ps spamuje tu ponieważ nie chce starcić ukochanego auta
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 12, 2018 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dobra kolejne zaskoczenie po tym jak gaśnie poruszam kablem (wtyczką) przy cewce i działa nwm jakim cudem psuje sie coś takiego z dnia na dzień bez oznak ale jak się uda zrobić i bedzie dziłać dam znać dla innych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum