sportowe mieszanki mintexa są bardzo dobre ale jak dasz takie na zwykłe tarcze to bardzo szybko je zniszczysz , no chyba że chcesz dać zwykłe cywilne klocki tej firmy wtedy tylko trochę przepłacisz ale tarcze będą bezpieczne
Wysłany: Pią Gru 11, 2009 11:50
Tarcze mam nowe Delphi. Klocki chcę kupić nie sportowe. Czytałem że robią dobre klocki, tylko firma mało znana u nas. Lepsze podobno od TRW, Bosch i niektórzy twierdzą że też od ATE.
Poczekam jeszcze z zakupem na opinie innych.
W R75 mam ATE są moim zdaniem najlepsze, nie pylę mocno i hamują jak trza. Szwagier różne zakładał do BMW skończył na ATE do alfy co ma teraz o innych słyszeć nie chciał a ma tuningowaną Belle 156 200KM, jak założył to mówi że w miejscu staje .
W R200 zakładam jakieś włoskie bo tylko takie były dostępne a musiałem awaryjnie wymieniać bo mi się zacisk zapiekł i klocek ze skosu starło tak że mało tarczy nie poniszczył ale jak bym miał wybór wziął bym ATE
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
a jesli chodzi o piszczenie to kiedys dobry mechanik powiedzial mi zeby przez ok 100km nie hamowac zbyt mocno i dosc delikatnie obchodzic sie z hamowaniem i na pewno nie beda piszczaly i tak tez uczynilem do dzis mi ani raz nie zapiszczaly wiec chyba jest cos w tym prawdy
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 18:41
BoloSr Chyba słabo orientujesz się w temacie.
Już się naczytałem o krzywych tarczach ATE. Kiepskich klockach Brembo itp.
Jurid -Fakt są OK. Może trochę twarde.
Zapomniałeś chyba jeszcze o EBC i Zimmerman.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 19:10
apples napisał/a:
BoloSr Chyba słabo orientujesz się w temacie.
Już się naczytałem o krzywych tarczach ATE. Kiepskich klockach Brembo itp.
Jurid -Fakt są OK. Może trochę twarde.
Zapomniałeś chyba jeszcze o EBC i Zimmerman.
to moze sie naczytales tylko bo ja odkad mam auta a to juz jest od 2000 roku to tylko mialem w nich ATE albo Juridy nic innego
fakt brembo nie sa kiepskie tylko poprostu szybko sie koncza a co do EBC i Zimmerman z tego co ja czytalem to maj dobra opinie ale tanie nie sa niesttety
Wysłany: Sob Sty 16, 2010 19:16
Czytałem sporo też właśnie o Mintexach. Na forach są bardzo dobre opinie o nich. Zadałem pytanie, aby dowiedzieć jak spisują się w R75. Póki co to są tanie, bo wchodzą na Polski rynek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum